Problémem je tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
3.6.16 20:13
@karcasebkova píše:
Problemem je tchyne…byl bajecny nadpis, aby se mi ulozila diskuze :D A asi bych chtela nazor jestli hrat jejich hru,,nic se nestalo, budem na sebe klidne hnusny, on se priste zase nejaky,,trouba" najde, co se omluvi" a nebo ne…
JEEEE UZ TO VIDIM!! ONO SE MI TO vypraveni NEULOZILO!!??? :D to je znameni.

Aha, tak to je zásadní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.16 20:16

Jsem vas navnadila :mrgreen:
Tato diskuze asi ani nema otazku, spis potrebuju ventil, abych si zachovala slusne mravy.
Problem je tchyne…
Uvodem jen toto, manzel ma bratra, pohadali se spolu, nebavili se, ignorovali, budiz. Problem nastal, az kdyz se do toho vlozila jejich matinka. Je vicemene jedno, kdo z bratru mel ve sporu pravdu, nicmene tchyne jednoho krasneho dne totalne histericky (vazne neprehanim) servala myho chlapa, ze nici rodinu, ze dela rozbroje, at brachovi odpusti popr. Se omluvi, behem jejiho jekotu jsem sbalila naseho malyho, ze odjizdime, ze nechci, aby to poslouchal. Byt je mu pul roku. Nacez pocastovala nejakymi prupovidkami i me. No a sel cas a matka se neozyvala…me to vubec nevadilo, ale muj chlap z toho byl spatnej, je to mama. Takze k nim zajel, omluvil se matce!!! Vlastne za nic, jen aby byl klid. A ted po me chce, abych i ja delala, ze je vsechno v poradku. Ale to sakra neni. Jen na ni pomyslim, mam vysokej tlak, v nasi rodine se nikdy nekricelo, nenadavalo, chovame se k sobe slusne, vazime slova..ty nejdou vzit zpet. A ja mam osypky z toho, ze ona se ted na me bude smat a delat jakoze nic a zase mi bude vycitat, ze ji malyho nikdy nenecham hlidat, jak asi kdyz kojim!!! A ted uz se hlidani ani nedocka. Nechci, aby moje dite nekdy chytlo taky takovy moresy. Jsem z ni zhnusena!!! Jsem zvedava, jak nase prvni setkani zitra dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.6.16 20:17
@ruzovaprincezna píše:
Holky, já až budu tchýně tak taková nebudu. Myslíte, že ony si to taky někdy tak říkaly? Proč myslíte, že jsou takový? Protože si dítě nevybralo podle jejich představ, nebo chtějí být tak velice nápomocny až jsou na obtíž..Podle mě jsou nesnášeny už jen z principu, i když věřím že některý umí život opravdu znepříjemnit..Já jsem to nezažila nikdy u nikoho, ale protože jsem asi zas taková že v rámci rodinného klidu budu držet hubu a krok..Ale tak zatím mi nikdo na hlavu nasr.. nechtěl, tak na tohle jsem měla štěstí..

Není to tchýněmi, ale snachami. Většina těch, co si myslí, že sežraly všechen rozum světa, ža jsou dokonalé a nikdo jim nesahá ani po kotníky z principu tchýně nesnáší. Neumí být empatické, nejsou ochotny mít tolik úcty k matce svého manžela, aby ji respektovaly. Tchýně není problém. Problém bývají všeznalé dokonalé snachy.

• Citovat
  • Upravit
3.6.16 20:21

@bamba
Vsechny tchyne, potencialni, jsem milovala. Byla slusna, vazila si rady..kdyz jsem radu nechtela, rekla jsem, vychazely jsme super, nikdy zadny problem! Ale kdyz je neco uz pres caru, tak si ani od tchyne, ke ktere mam uctu, nenecham vsechno libit, to uz nema s uctou co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.6.16 20:26
@karcasebkova píše:
@bamba
Vsechny tchyne, potencialni, jsem milovala. Byla slusna, vazila si rady..kdyz jsem radu nechtela, rekla jsem, vychazely jsme super, nikdy zadny problem! Ale kdyz je neco uz pres caru, tak si ani od tchyne, ke ktere mam uctu, nenecham vsechno libit, to uz nema s uctou co delat.

Jenže o tom to je. I nesouhlas se dá podat slušně. Ne kydat na tchyni hnůj. Důležité je si uvědomit, že ona je o generaci starší, má jiné zkušenosti, názory, vše jde vyřešit v klidu. Nemám problémy se snachou, důvěřuje mi a umí projevit svůj názor. Na štěstí pro obě, slušně.

• Citovat
  • Upravit
bamba
3.6.16 20:29

Nemám problém se bavit slušně i s ex snachou i když podle toho, jak se zachovala bych ji měla zašlapat 100m do země. Jenže je to matka mého vnuka, miluju ho a tak je na míště slušná komunikace s jeho mámou.

• Citovat
  • Upravit
7323
3.6.16 20:29

@bamba jsou tchyne, ktere si mysli, ze maji patent na vychovu a nerespektuji jine trendy ve vychove, jine nazory nez to, co bylo obvykle v jejich dobe. Je to logicky, ale chtelo by to vzajemny respekt. Nechapu, jak jsi prisla na to, ze je to snachama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.16 20:30

@bamba
Jenze ja nebyla ta, co kricela a byla sprosta a zla… :mrgreen: Ja se chovat umim, ac jsem tedy o generaci mladsi. Ani hnuj nekydam..jen nechci hrat tu podivnou hru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.6.16 20:34
@Pomka píše:
@bamba jsou tchyne, ktere si mysli, ze maji patent na vychovu a nerespektuji jine trendy ve vychove, jine nazory nez to, co bylo obvykle v jejich dobe. Je to logicky, ale chtelo by to vzajemny respekt. Nechapu, jak jsi prisla na to, ze je to snachama :nevim:

Víš jak? Tchýně vychovala chlapa, kterého si snacha vzala pro jisté vlastnosti. Výchova jeho matky byla podstatná, aby z něj vychovala někoho, koho miluje a ví proč. Takže to nemůže být až taková semetrika. Nehážu všechny tchýně ani snachy do jednoho pytle, ale v této době si hodně snach myslí, že snědly všechnu moudrost světa a blbá tchýně ničemu nerozumí.

• Citovat
  • Upravit
bamba
3.6.16 20:35
@karcasebkova píše:
@bamba
Jenze ja nebyla ta, co kricela a byla sprosta a zla… :mrgreen: Ja se chovat umim, ac jsem tedy o generaci mladsi. Ani hnuj nekydam..jen nechci hrat tu podivnou hru.

To jako sotva jste se poprve setkaly, tak ona na tebe byla taková, jak popisuješ?

• Citovat
  • Upravit
3.6.16 20:37

@bamba spatne pochopeno, poprve po te hadce se mame setkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
3.6.16 20:37
@bamba píše:
Není to tchýněmi, ale snachami. Většina těch, co si myslí, že sežraly všechen rozum světa, ža jsou dokonalé a nikdo jim nesahá ani po kotníky z principu tchýně nesnáší. Neumí být empatické, nejsou ochotny mít tolik úcty k matce svého manžela, aby ji respektovaly. Tchýně není problém. Problém bývají všeznalé dokonalé snachy.

ano, budeme respektovat tchýni a držet papulu, jen protože je to tchýně. Už jen to že je tchnýně si přece respekt zaslouží :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
3.6.16 20:41

@Pam12 ne proto, že je to tchyně, ale proto, že je to matka vašeho manžela!
@karcasebkova Asi bych tam na návštěvu jela, omlouvat bych se neomlouvala, ale prostě bych to nechala vyšumět do ztracena. Řekla bych si - manžela to mrzí, no tak na to kašlu, at je spokojený. A klidně bych mu to i doma vysvětlila jakože zlato, omlouvat se nebudu, nemám proč, ale pojedu s tebou, jo?
A myslím si, že @bamba má i zčásti pravdu, protože nejen tchyně jak se tu píše, jsou takové, co si myslí, že sežraly všechnu moudrost světa. Některé zde přispívající ženy se totiž vyjadřují i chovají jako by mateřství vymyslely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.6.16 20:41

@Pam12 No je tvá věc, jak s matkou svého chlapa budeš vycházet. Máš přece svůj rozum a ostatní jsou blbci. Gratuluji.

• Citovat
  • Upravit
3.6.16 20:50

@inkakřivák …dekuju! Ja se snazim potlacit svou,,hrdost" pro klid v rodine. Ale stejne mi to v hlave zustava..uz nikdy ji nebudu verit, ze jednou nevyjede stejne i na me, az se ji neco znelibi, uz ten vztah nebude jako driv..a uprime me to mrzi, pac svou mamku mam daleko :( A pritom by stacilo, aby ona potlacila svou hrdost a jen rekla, ze ji proste ujely nervy…vsichno delaj chyby…ale to ona zas nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová