Problémem je tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
8.6.16 20:42
@maluvka píše:
@bublinek
Omg, tak to by mě naštvalo. :zed:Mně se stalo, že když se narodilo druhé dítě, tak k nám mamka pozvala svou kamarádku, že
se pochlubí, jak bydlíme.
Kamarádka se prošla po bytě a prohlásila: Hezké, trošku bordýlek, ale jinak hezké.
Po tolika nevyspaných nocí se mi chtělo řvát: Já jsem tě sem, kurva, nezvala!!!

Já bych se zlobila spíše na matku, že si do mého bytu vodí svoje kamarádky na exkurze bez ohlášení. A co teprve, když by si to dovolila tchýně, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.17 12:48

Prosím o radu

Prosím vás maminky potřebovala bych s něčím pororadit vrátila jsem se k bejvalému přítely a když sme se po prvé rozešly tak v tom měla vinu jeho matka a teď jak se dozvéděla že sme se daly dohromady dat zase dělá peklo a bejvalý se zítra chce ostěhovat a bydlet semnou a s dcerkou ale bojím se oto že ona nám nedá i tak pokoj!! ona je schopná mi dělat takové peklo že bude vyvolávat na sociálku a špinit mě například že se nestarám o malou a nebo že jsem alkoholička ale já jsem pořád jenom doma a nepijí alkohol!!,…jenom se chci zeptat jesly by to vyhrála děkuji moc :-))

• Citovat
  • Upravit
80475
4.1.17 13:01
@bamba píše:
Není to tchýněmi, ale snachami. Většina těch, co si myslí, že sežraly všechen rozum světa, ža jsou dokonalé a nikdo jim nesahá ani po kotníky z principu tchýně nesnáší. Neumí být empatické, nejsou ochotny mít tolik úcty k matce svého manžela, aby ji respektovaly. Tchýně není problém. Problém bývají všeznalé dokonalé snachy.

nemyslím si, myslím si že je to tak půl na půl. Fakt jsou tchyně zlaté, normální a jedubaby, a jsou snachy zlaté, normální a jedubaby. Asi tak.
Mne hodně štve třeba to, jak se zde tchyním vždycky podsouvá, že žárlí, že jí snacha ukradla synáčka. proč by měla propána, vždyt ten syn bude její syn až do smrti. takže asi tak. Ale je pravda, že dost často se tu objevuje třeba toto - ona je milá, ale já vím, že to tak není, že je to faleš a přetvářka - a když se zeptám proč a jak to ví, dozvím se, že to prostě ví. Nic víc. Ale opravdu ta vina na špatných vztazích bývá tak uprostřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
4.1.17 14:24
@inkakřivák píše:
nemyslím si, myslím si že je to tak půl na půl. Fakt jsou tchyně zlaté, normální a jedubaby, a jsou snachy zlaté, normální a jedubaby. Asi tak.
Mne hodně štve třeba to, jak se zde tchyním vždycky podsouvá, že žárlí, že jí snacha ukradla synáčka. proč by měla propána, vždyt ten syn bude její syn až do smrti. takže asi tak. Ale je pravda, že dost často se tu objevuje třeba toto - ona je milá, ale já vím, že to tak není, že je to faleš a přetvářka - a když se zeptám proč a jak to ví, dozvím se, že to prostě ví. Nic víc. Ale opravdu ta vina na špatných vztazích bývá tak uprostřed.

Tak jsem se až ted sem pročetla a neodolám, abych vám napsala mou zkušenost…vždy to záleží na lidech. Měla jsem tchýně dvě…s první vycházím zlatě, dáma velkým coulem, hodná, milá, ta druhá, kterou mám doteď příšerná, ječela na mě i před mým otcem, kterému bude letos úctyhodných 80!Vidí jen sama sebe, pokud od nás odchází s plnýma taškama, je spokojená, mému manželovi volá 3× denně, s dotazem, zda má co jíst…a který na ni pak ječí taky.To, co mě prováděla před mými dětmi, by snad nevydržel nikdo a proto jsem omezila návštěvy pouze na dobu, když je doma manžel. Jsem odměřená, dodnes mi nenabídla jak ji mám oslovovat, takže ji oslovuji dodnes příjmením. No a na závěr…jsem sama tchýně, snacha výborná, tykáme si, rady uděluji pouze na její vyžádání, nechávám je tzv. žít. Máme se rádi a jak to dopadlo? Moje tchýně se jen ušklíbí, když o n í mluvím dobře, jak si pěkně žijou…jednou totiž na mě řvala, že mě přeje takovou snachu, jako jsem já sama…fakt děs. takže jsem si řekla…já nemám problém, ona sama ho má a pokud ji to baví, ať si tak žije..já ji k životu nepotřebuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
4.1.17 14:28

No vždyt, prostě obojí lze. A člověk nikdy neví, na koho narazí. Ale myslím si, že být slušná je vždycky vítězství, i když na vás ten druhý ječí. jakmchcete hulváta třeba odpálkovat? jedině tím, že sena jeho řvaní člověk pousměje a řekne, no když myslíte. A jít v klidu jinam. Ale fakt nikdy člověk neví. Já mám zetě i snachu zlaté, hodné, prarodiče už ani jednoho, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.17 18:09

Taky mám příšernou tchýni též nám dělá vše aby jsme se s přítelem rozešli ale to co dela ona by normální inteligentní člověk neudelal. Vadí jí to že se přítel odstehoval od ní 7km daleko podotýkám pro ní daleko. Podle ní by její deti meli bydlet sní v baráku a starat se o matku. Dokonce mu sebrala i jednou klíče aby nemohl zamnou jed…žárlí uplně na všechno že nás nastevuje moje rodina pritom když jsme jí zvali nikdy neprisla. Žárlí že máme byt protoze ona nikdy svoje bydlení nemela bydlí v baráku s rodiči má svoje patro žárlí že mi prítel kupuje dárky protoze jí nikdy nikdo takové dárky nekupuje. Každej den se utápí v alkoholu… a jeste postvava svoje deti proti otci protoze nemuze prenést pres srdce že maji rádi více otce nez jí…zlejší tchýni snad ani nikdo nemuze mít :roll: :roll: přítel sní přerušil kontakt protoze nam delala opravdu ze života peklo…je to labilní člověk a opravdu nepochopím jak matka muze zárlit na svoje díte že dokázal za život více nez ona :roll: je mi přítele líto protože to je jeho matka ale inak to proste nejde

• Citovat
  • Upravit
31
12.1.17 20:44
@Anonymní píše:
Taky mám příšernou tchýni též nám dělá vše aby jsme se s přítelem rozešli ale to co dela ona by normální inteligentní člověk neudelal. Vadí jí to že se přítel odstehoval od ní 7km daleko podotýkám pro ní daleko. Podle ní by její deti meli bydlet sní v baráku a starat se o matku. Dokonce mu sebrala i jednou klíče aby nemohl zamnou jed…žárlí uplně na všechno že nás nastevuje moje rodina pritom když jsme jí zvali nikdy neprisla. Žárlí že máme byt protoze ona nikdy svoje bydlení nemela bydlí v baráku s rodiči má svoje patro žárlí že mi prítel kupuje dárky protoze jí nikdy nikdo takové dárky nekupuje. Každej den se utápí v alkoholu… a jeste postvava svoje deti proti otci protoze nemuze prenést pres srdce že maji rádi více otce nez jí…zlejší tchýni snad ani nikdo nemuze mít :roll: :roll: přítel sní přerušil kontakt protoze nam delala opravdu ze života peklo…je to labilní člověk a opravdu nepochopím jak matka muze zárlit na svoje díte že dokázal za život více nez ona :roll: je mi přítele líto protože to je jeho matka ale inak to proste nejde

No koukám, že je všude něco… Moji tchýni se povedlo nás rozeštvat a to máme sotva pětiměsíční holčičku. největší goool byl, když si nás tatínek přivezl z porodmice domů a cestou se stavil pro ní. já vyčerpaná, nejraději bych si šla s malinkou lehnout a ona tam. Což kávu dostala, malou chovat nechtěla, ale její povídání. No jsem na tebe zvědavá a synovi řekla. no ted už na mě budeš kašlat, už máš svou rodinu, už tě nezajímám. Podotýkám byla jsem doma z porodnice fakt hodinu. :zed: no… nakonec má syna pro sebe a já jsem s miminkem sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.17 22:05
@Anonymní píše:
Taky mám příšernou tchýni též nám dělá vše aby jsme se s přítelem rozešli ale to co dela ona by normální inteligentní člověk neudelal. Vadí jí to že se přítel odstehoval od ní 7km daleko podotýkám pro ní daleko. Podle ní by její deti meli bydlet sní v baráku a starat se o matku. Dokonce mu sebrala i jednou klíče aby nemohl zamnou jed…žárlí uplně na všechno že nás nastevuje moje rodina pritom když jsme jí zvali nikdy neprisla. Žárlí že máme byt protoze ona nikdy svoje bydlení nemela bydlí v baráku s rodiči má svoje patro žárlí že mi prítel kupuje dárky protoze jí nikdy nikdo takové dárky nekupuje. Každej den se utápí v alkoholu… a jeste postvava svoje deti proti otci protoze nemuze prenést pres srdce že maji rádi více otce nez jí…zlejší tchýni snad ani nikdo nemuze mít :roll: :roll: přítel sní přerušil kontakt protoze nam delala opravdu ze života peklo…je to labilní člověk a opravdu nepochopím jak matka muze zárlit na svoje díte že dokázal za život více nez ona :roll: je mi přítele líto protože to je jeho matka ale inak to proste nejde

Ono je asi všude něco. Já si teda nemyslím, že je moje tchýně jedna z nejhorších. Manžel jí ale nemůže jako své matce odpustit, že se rozvedla s jeho otcem a místo něj si vzala alkoholika, který je týral. Jednu dobu žili bez pitné vody, elektriky a všechny peníze se utopili v alkoholu. Mého manžela tehdy zadlužili a nakonec šli od sebe. Z dluhů jsme již dávno venku, ale byl to boj. Lhala o zaplacených složenkách, penězích… No to už je pryč. Manžel se s ní stýkat nechtěl, protože už toho všeho měl dost a já jsem ho do nedávna vždy přesvědčovala, že je to pořád jeho máma a tak by jsme se měli vídat, ale po čtyřech letech jsem rezignovala. Uvedu jen pár momentů, které mě k tomu vedli. Když jsme jí s manželem byli oznámit, že čekáme syna a ona bude poprvé „BABIČKA“ odpověděla „No a co, já se sama ještě cítím na to mít dítě (je jí 60 let).“ Tím debata skončila a dál jsme to neřešili, po porodu nepřišla do porodnice a syna poprvé viděla, když mu byl měsíc na jeho křtu. Přišla do kostela v minisukni a vysokých kozačkách na jehlách. No budiž, je zvyklá chodit jako náctka. Každý na kolik se cítí… Na jeho první narozeniny byla velká rodinná oslava, ona ovšem zavolala, že nepřijde, protože on tomu stejně nerozumí :zed:. Na druhé narozeniny jsme jí pozvali také, ale to se nedostavili, protože nechtěla jít mezi tolik lidí, na tak velkou oslavu. Tehdy jsme jí po oslavě naivně vezli dort, bydlíme od sebe 15 km. A to mi jen řekla, že na co jí to vozíme, že si může udělat dortů kolik chce. Tchýně viděla svého jediného vnuka od svého jediného syna za skoro tři roky tak desetkrát, ale i tak mi v jeho roce a půl sdělila, že je malý moc rozmazlený a ona už manžela v jeho letech za takové jednání dávno bila. Jenom jsem se ušklíbla a myslela si své, protože mlátit dítě, které si z toho v roce a půl nic nevezme, může jenom nemocný člověk. Já jsem jí nikdy neřekla z plných plic, co si o jejích názorech myslím, protože jsem si vždy říkala, že je to matka mého muže, ke které bych měla mít úctu. Pohádali jsme se je jednou a to, když jsme byli u ní na návštěvě. Nechali jsme jí tam malého (6.měsíců)s čajem a šli jsme pozdravit ještě známé ve vesnici. Když jsme se vrátili, akorát dávala synovi čaj, tak jsem se zahleděla na průhlednou láhev a protože obsah byl na první pohled jiný, ptám se jí, co to tam má. V klidu mi odpověděla, že ten náš čaj byl bez chuti, že udělala jiný. Ta b*bka mu normálně zalila sypaný anglický čaj. A to už jsem se neudržela, ačkoliv se oháněla tím, že její syn na tom vyrostl a ona má dvě vysoké školy a ví co dělá, tak ode mě dostala mazec a od té doby, když jsme se stýkali jsem nešla ani na záchod, aby nezůstali s malým sami a náhodou jí nenapadla nějaká bejkárna. Dnes jsem ráda, že se nestýkáme, protože to se fakt nedalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.17 10:02

To jste mi připomněla… :D :D :D Malé byl měsíc, plně kojené miminko a babička začala s tím, že mám otevřít domácí švestkový kompot a dát jí vypít tu šťávu z něj. No stála jsem jak opařená. Nezmohla jsem se vůbec na nic. Když odešla řekla jsem partnerovi, že naše dítě sama nikdy hlídat nebude. Je jí mimo jiné 79 let a zbaštila všechnu moudrost. Nesměla jsem používat na cestách vlhčené ubrousky. Řekla, že si má dítě pochování zasloužit. Tak jsem se jí zeptala jak to má měsíční miminko udělat, jestli mi má utřít nádobí nebo co. Dítě chtěla abych uspávala tak, že jí zavřu v ložnici a budu koukat v obýváku na TV a ona až se vyřve tak usne. Což to bylo poprvé a naposledy co mi ruply nervy a začala jsem křičet. Že jsem si dítě nedělala proto aby mi brečelo za zavřenýma dveřma a já čuměla na televizi. Bohužel partner co řekla maminka to bylo svaté a tak začaly neshody. :,(

• Citovat
  • Upravit
304
13.1.17 11:12

@1hanča takhle brzo s manzelem taky skoncime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
13.1.17 11:20
@1hanča píše:
To jste mi připomněla… :D :D :D Malé byl měsíc, plně kojené miminko a babička začala s tím, že mám otevřít domácí švestkový kompot a dát jí vypít tu šťávu z něj. No stála jsem jak opařená. Nezmohla jsem se vůbec na nic. Když odešla řekla jsem partnerovi, že naše dítě sama nikdy hlídat nebude. Je jí mimo jiné 79 let a zbaštila všechnu moudrost. Nesměla jsem používat na cestách vlhčené ubrousky. Řekla, že si má dítě pochování zasloužit. Tak jsem se jí zeptala jak to má měsíční miminko udělat, jestli mi má utřít nádobí nebo co. Dítě chtěla abych uspávala tak, že jí zavřu v ložnici a budu koukat v obýváku na TV a ona až se vyřve tak usne. Což to bylo poprvé a naposledy co mi ruply nervy a začala jsem křičet. Že jsem si dítě nedělala proto aby mi brečelo za zavřenýma dveřma a já čuměla na televizi. Bohužel partner co řekla maminka to bylo svaté a tak začaly neshody. :,(

No co, tak to řekla- třeba na ty ubrousky, na štávu a brečení bych řekla - já to nedělám a hotovo. Co se hned hádat. Ona kolikrát skutečně není chyba ve tchyni ( čímž neříkám, že má pravdu probůh, to ne!). Ale chyba je v komunikaci s ní. Pokud začneš ječet, nediv se, že ji manžel hájí, je stará. Kdybys řekla - to se asi dělalo dřív, ale ted už ne, ono se to hodně změnilo, tak by byl možná klid. Chyba je v komunikaci, ženy.
@mira160581 Takže pokud nechceš dopadnout stejně jako @1hanča, raději to ber s nadhledem. Prostě - to je váš názor, ale já to tak dělat nechci. Být slušná nic nestojí a získáš tím hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
13.1.17 11:26

@inkakřivák ja se snazim ji tolerovat ale ona se pres. anzela porad strefuje do me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.1.17 12:22

Inkakřivák možná jsem dopadla jak jsem dopadla, ale v podstatě jsem ráda, že ona na mé dítě nemůže, měla jsem strach o její život kolikrát, takové nápady nemá snad nikdo :-) jednou když jí byly dva měsíce jí měla cca hodinu hlídal, než přijdu od zubaře. Dostala lahvičku s mlíčkem, malou jsem u ní vysvlíkla a uložila do postýlky uspanou. Přišla jsem a malá v baráku měla bundu a byla přikrytá péřovou duchnou a doma bylo 25 stupňů, pak měla potničky na celém těle, vlásky úplně mokré, no hrůza. Navíc jsem tři roky držela pusu a jen se usmívala se slovy ano ano ano a vše vždy řekla partnerovy, když jeho maminka odešla, jestli by jí to nemohl vysvětlit, že si to nepřeju. Po třech letech prostě došla trpělivost nooo. ale nikdy jsem na ní nepoužila nadávku ani přirovnání ani nic podobného, to bych si NIKDY nedovolila. Jen prostě jsem už toho měla dost. Navíc keci, že mě on živí, když já měla větší výdělek. A tak dále a tak dále. Prostě nejsem dost dobrá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
13.1.17 12:50

@mira160581 heled tak řekni manželoi, at ti nic nevyřizuje. Že není telefon a když ti něco babička chce říci, at to řekne tobě. A když by tě pomlouvala u manžela, tak to už vůbec. Klidně mu vysvětli, že takové bláboly prostě poslouchat nebudeš a že je ti líto, že mu to musíš říkat. At řekne přístě matce, že ho to nezajímá a tm méně tebe. Hlavně se netrap pro řeči, se kterými stejně nic nenaděláš. A kdyby náhodou na tebe byla babička jedovatá rovnou, jakože já jsem si vždycky myslela, že ty jsi taková a maková, tak jí hezky s úsměvem odpověz - no jo, a já jsem jiná. A co? á jsem si taky představovala, že moje tchyně bude jiná, že budeme kamarádky. A co nadělám? Jenom hezky a s úsměvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
13.1.17 22:37

@inkakřivák diky za rady kdyz ja hned vylitavam na manzela chudak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie