Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ančapepča píše:
A jak dopadl ten orientační IQ test na stránkách Mensy?
122. Do Mensy je nad 130 co jsem koukala. Ale jak jsem psala, je to orientaci z jejich stránek.
A jak vidím, tak spíš se tu do mě naváží maminky, než aby napsali nějakou zkušenost. Když se nad tím zamýšlím, tak pokud je dítě chytřejší a nudí se, tak vymyslí mnohem víc blbosti. A vůbec když jeho myšlení je spíše negativní.
Nevím no, spíš jsem žádala dotaz někde, kde jsem neměla :/
@VERCATOMIK muze to byt porucha typu adhd nebo aspergerova syndromu, ale muze to být i porucha osobnosti, proto jsem se ptala na to jak vnima moralne…
@VERCATOMIK to ma asi jako ja. Ja byla zvídavy dítě co hodne cetlo. Jeho neplasi intelekt, neco ma blbe nastaveny v hlave.
@VERCATOMIK je uz dost velkej na detinsky blbnuti, ja bych hledala dobryho psychologa.
@Anonymní píše:
Anonymně, protože nebudu psát o naší rodině.
Kamarádka má silně problémového syna. Na první pohled působí jako nevychovanec a rozcapenec. Kluk je nadaný, ale na druhou stranu je trochu Sheldon. Spoustu věcí mu nedochází a potřebuje svoje pořádky. Ve škole se vzteká, je záškodník, diskutuje, odmlouvá. První učitelka byla v pohodě, prostě ho brala jinak, s druhou učitelkou narážel. Skončil v PPP, dostal diagnózu.
Spásu to nepřineslo, ale ani to neuškodilo.
Tak zrovna Sheldon, byť je to seriálová postava, je pro mě prototyp bezohlednýho spratka, kterýho okolí drží v bavlnce. Kdyby párkrát dostal po hubě (ať už metaforicky nebo fyzicky) dal by si při svý inteligenci majzla. A kdyby byl takový hajzlík ve třídě s mýma dětma, jak zakladatelka píše, že škodí dětem, tak z toho bych rozhodně nadšená nebyla a hlavně by to nebyla taková sranda jako v televizi.
Příspěvek upraven 23.05.19 v 13:58
@VERCATOMIK
Nic si z toho tady nedělejte, ja vás chápu a chápu co tim chcete říct, mám jen tři letou dceru ale i 11letého bratra, kterého jakoby taky vychivavam(slozita rodinná situace) a můžu vám říct, že on je taky případ..může se na něj jakkoliv a stejně nic nepomáhá a hrozně zlobí, přitom výchovu má opravdu tvrdou, když je potřeba od mé babicky(64let) a to je žena co za to umi vzit…
S tim jestli je nebo není nadaný vám ň pomůžu, ale tady ty některý kravky tady neposlouchejte. Jsou horší věci pro mě, co je pro ně třeba,,přirozené"
hodně sil ![]()
@rokris dekuju. Zrovna zazivam jarni peklicko, jak lita tlak, dela mu to zle a desne vyvadi.
@nestarejtese a chápete, že ty kravky tady mají děti, které musí s těmi vašimi dárečky koexistovat?
Já bych spíš našla dobrého psychologa nebo psychiatra, on může mít nějakou poruchu osobnosti a to se začíná projevovat právě v dospívání…
Raději dřív, než později, at ho pak zvládnete…
@7.straka kluk má Aspergeruv syndrom. Lpí na svém a i když dostal po hubě a máma ho vychovává stejně jako normální sourozence, tak tam vada prostě je. Ostatní sourozenci jsou v pohodě.
A ne, není to sranda. Máma je z toho na prášky, ale mi toho nenadělá. Doma kluk funguje o dost lépe, protože tam není dalších 25 dětí a má svůj klid.
On taky vypadá sobecky a nevychovane, ale je to tím, jaký je.
Zakladatelce bych doporučila to řešit. Když nic jiného, tak se vykeca a taky pomůže.
@Anonymní píše:
@7.straka kluk má Aspergeruv syndrom. Lpí na svém a i když dostal po hubě a máma ho vychovává stejně jako normální sourozence, tak tam vada prostě je. Ostatní sourozenci jsou v pohodě.
A ne, není to sranda. Máma je z toho na prášky, ale mi toho nenadělá. Doma kluk funguje o dost lépe, protože tam není dalších 25 dětí a má svůj klid.
On taky vypadá sobecky a nevychovane, ale je to tím, jaký je.
Zakladatelce bych doporučila to řešit. Když nic jiného, tak se vykeca a taky pomůže.
Já samozřejmě chápu, že jsou nejrůznější nemoci. A nikomu nepřeju nic zlého. Ale zase chápejte že i ostatní jaksi mají nárok na osobní prostor a v případě školy na klid na vzdělání.
Osobní zkušenost: seděly jsme s kámoškami a dětmi v herně, bylo to koncem zimy. Přišel kluk k našemu stolečku a začal se sápat dětem po pití. Přišla maminka s omluvou, že má potuchu autistického spektra. My jako že ok, nic se neděje. Za chvíli totéž a za další chvíli znova. Kluk prostě chtěl to pití, které bylo u nás na stole. A když ho nedostal, tak scéna. Jako ok, chápu, nemocný dítě, žádná radost, nekritizuju, prostě to beru jak to je. Ale nevidím důvod, proč by mělo cizí dítě ocumlávat láhev mým dětem. A tak je to i ve škole. Když tam někdo škodí, narušuje výuku a navrch podrývá učitelku, tak to kazí i ostatním, které jsou v tom naprosto nevinně a v závěru je jedno, jestli má to problémové dítě speciální potřeby nebo je nevychovaný spratek.
@VERCATOMIK píše:
Jinak pro ty rejpaly, že je nevychovaný… vám. mohu napsat jen to, že dokud takové dítě nemáte… Nepochopite. Snažím se ho vychovávat jak nejlépe můžu. Neustále s ním řeším každý problém, vysvětlují. U něj je něco špatně emočně, okamžitě vše zapomíná. Nejdřív jedná a pak je mu to lito, když mu to vysvětlím. Seřerat zadek proutkem…bez významu. Kázání…bez významu. Nějak na něj psychologicky… nejde. Upozorňuji Vás, že mě druhé dítě působí jako slušně vychované a to i je. A to s ním trávím 1/10 času vychovy oproti synovi.Jinak Adhd mít asi bude. Jen nejsem z těch matek, co kdZ má nezvladatelné dítě, tak hned běží někam pro nějakou výhodu či úlevu pro syna.
Kamarádka co pracuje v domově sociální péče (blázi. ec). Říkala, že můj syn je opravdu výchovný oříšek.
Nikdy jsem z něj nedělala génia, proto mě to překvapilo. A pokud by se to potvrdilo, podle mě by se spoustu věcí vysvětlilo.
A popravdě by mě zajímalo, jestli ty co psali, jestli jen není nevychovaný, tak jestli sami máte starší děti a nebo jen malé…
Jeden z mých synů je také výchovný oříšek. A v něčem jsem ho z tvého popisu i poznala. Jestli chceš, napíšu ti SZ. Psát to zde veřejně nemá smysl.
@7.straka píše:
Já samozřejmě chápu, že jsou nejrůznější nemoci. A nikomu nepřeju nic zlého. Ale zase chápejte že i ostatní jaksi mají nárok na osobní prostor a v případě školy na klid na vzdělání.
Osobní zkušenost: seděly jsme s kámoškami a dětmi v herně, bylo to koncem zimy. Přišel kluk k našemu stolečku a začal se sápat dětem po pití. Přišla maminka s omluvou, že má potuchu autistického spektra. My jako že ok, nic se neděje. Za chvíli totéž a za další chvíli znova. Kluk prostě chtěl to pití, které bylo u nás na stole. A když ho nedostal, tak scéna. Jako ok, chápu, nemocný dítě, žádná radost, nekritizuju, prostě to beru jak to je. Ale nevidím důvod, proč by mělo cizí dítě ocumlávat láhev mým dětem. A tak je to i ve škole. Když tam někdo škodí, narušuje výuku a navrch podrývá učitelku, tak to kazí i ostatním, které jsou v tom naprosto nevinně a v závěru je jedno, jestli má to problémové dítě speciální potřeby nebo je nevychovaný spratek.
Právě dnes mi řekl dětský psycholog, že neexistuje dítě bez problému. Tedy ani ty ostatní ve třídě nejsou bezvadné. Odstraní-li se jedno problémové dítě z kolektivu, dříve nebo později se objeví jiné, s jiným problémem a papírem na ten problém.
Anonymně, protože nebudu psát o naší rodině.
Kamarádka má silně problémového syna. Na první pohled působí jako nevychovanec a rozcapenec. Kluk je nadaný, ale na druhou stranu je trochu Sheldon. Spoustu věcí mu nedochází a potřebuje svoje pořádky. Ve škole se vzteká, je záškodník, diskutuje, odmlouvá. První učitelka byla v pohodě, prostě ho brala jinak, s druhou učitelkou narážel. Skončil v PPP, dostal diagnózu.
Spásu to nepřineslo, ale ani to neuškodilo.