Problémové dítě. Vyšší IQ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
23.5.19 14:39
@rokris píše:
Taky mě to napadlo.

Bože a čtěte to? Přišla s tím učitelka, ne matka. Ta má asi nejake porovnani, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
23.5.19 14:59
@Demi píše:
Právě dnes mi řekl dětský psycholog, že neexistuje dítě bez problému. Tedy ani ty ostatní ve třídě nejsou bezvadné. Odstraní-li se jedno problémové dítě z kolektivu, dříve nebo později se objeví jiné, s jiným problémem a papírem na ten problém.

Všichni, děti i dospělí, mají nějaké problémy. Rozdíl je v tom, jak je zvládáme, jak s nimi pracujeme, jak je ventilujeme. Takže to nějak neberu jako argument k tomu nechat někoho dělat ve třídě problémy. Jak k tomu pak přijdou děti, které svoje problémy neventilují destruktivním způsobem a chtějí se jen v klidu učit a kontinuální vyrušování jim to znesnadňuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
23.5.19 16:06
@VERCATOMIK píše:
Možná hloupý dotaz, ale má někdo nějakou takovou zkušenost? Popřípadě pokud se potvrdila vyšší inteligence a směr kde je nadaný, jaká byla změna.
Syn chodí do páté třídy. Už od školky je tak trochu „jiný“. Poslední měsíc ve škole opravdu perlí. Každý týden poznámka, už napomenutí třídního učitele. Teď to ale ředitelka začala řešit trestem formou testů. Nějaké z Hejného metody a pak asi ještě nějaké. Říkala, že má podezření, že je „nadaný“ v matematickém směru. A že má vyšší IQ a že bohužel svou inteligenci uplatňuje ve svém chování, které je bohužel jen a jen negativní :/. Doporučila nám jen ze zajímavosti udělat IQ test na stránkách Mensy, tak ho doma dělal. Myslím, že to ale bude asi jen hodně orientační. Na PPP poradnu čekáme na termín :/.
Má prosím někdo zkušenosti v tomto směru? Když mu u dítěte zjistili směr, kde by mohl uplatnit svou šikovnost a nasměroval se tak, jestli se uklidilo. Moc děkuji za případné reakce.

Řešte to s PPP. V žádné diskusi Vám nemohou syna diagnostikovat jen tak na dálku. Doporučuji přečíst informace na webu Nadané děti:
http://www.nadanedeti.cz/…icke-projevy
Případně nahlédnout do jejich stejnojmenné FB skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
23.5.19 17:33
@VERCATOMIK píše:
122. Do Mensy je nad 130 co jsem koukala. Ale jak jsem psala, je to orientaci z jejich stránek.
A jak vidím, tak spíš se tu do mě naváží maminky, než aby napsali nějakou zkušenost. Když se nad tím zamýšlím, tak pokud je dítě chytřejší a nudí se, tak vymyslí mnohem víc blbosti. A vůbec když jeho myšlení je spíše negativní.
Nevím no, spíš jsem žádala dotaz někde, kde jsem neměla :/

Tak počkej na výsledky vyšetření z PPP. Když si toho všimla paní učitelka tak na tom něco bude. Určitě mu nech někde odborně změřit IQ. Dej vědět jak syn dopadl :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.5.19 17:46
@ančapepča píše:
Tak počkej na výsledky vyšetření z PPP. Když si toho všimla paní učitelka tak na tom něco bude. Určitě mu nech někde odborně změřit IQ. Dej vědět jak syn dopadl :kytka:

Nebo pančelka ví, že dát naději na papír na nadprůměrnost, je ten nejjistější způsob, jak nahnat rodiče problémového kluka do PPP. :mrgreen:

Každopádně zakladatelko, držím palce, ať to vyřešíte - jinak v životě dost narazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:00
@Aliik píše:
Taky se přikláním spíš k nástupu puberty než k extrémnímu IQ (které samozřejmě mít může). Mám nadané dítě, jak logicky, tak sportovně a hudebně (IQ vysoké, člen mensy), které jde teď do první třídy. A také se trošku bojím hyperaktivity, ale trošku jiné. Ona jak je bystrá, tak je ve všem dvakrát rychlejší než zbytek a pak dělá binec :oops: Ale drzosti krotím a vedu přísnou rukou, to není projev IQ, ale nevychovanost. Ale ano, u ní je to krocení náročnější, je velmi vynalézavá a rychlá a má v mnoha věcech svou hlavu :mrgreen:

Nemyslím, že by měl extrémní IQ. Ale vyšší. A přesně, člověk musí hlídat a hodně předvídat co má syn v plánu za rošťárnu. Být prostě pohotovější jak on, jinak je to průšvih. Takový už je od mala, jen to teď graduje s hormonama no :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:01
@jenny.fields píše:
@VERCATOMIK Nezlob se na mne, ale co by ti to vysvětlilo? že IQ může za to, že se chová jak malý hajzlík? K učitelce i spolužákům? :think:

Jeho chování je prý nestandartní… co na to víc psát. Ano, podle mě by se alespoň část problému vysvětlila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:03
@Tarjei píše:
@VERCATOMIK je uz dost velkej na detinsky blbnuti, ja bych hledala dobryho psychologa.

Ano, v červnu jdeme do poradny ohledně výchovy. Už jsme tam chodili od osmi do devíti let. Sociálně hodně zaostaly :/. Řeším to teď jak se dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:03

@nestarejtese děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:04
@free333 píše:
@VERCATOMIK

Já bych spíš našla dobrého psychologa nebo psychiatra, on může mít nějakou poruchu osobnosti a to se začíná projevovat právě v dospívání…

Raději dřív, než později, at ho pak zvládnete…

Teď už tlačím dost na pilu, aby se zjistilo kde je problém. Protože vím, že jakmile nebudou hranice, bude problém a veliký :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:11
@Levandule121 píše:
Bože a čtěte to? Přišla s tím učitelka, ne matka. Ta má asi nejake porovnani, ne?

Děkuji. Ano, přišla s tím ředitelka školy. Teď poslední měsíc je hodně v hledáčku učitelů. Sama bych nikdy neřešila IQ svého syna. Nijak jsem ho nikdy neviděla jako vyjmečného, i když vždy říkali, že je inteligentní, ale pohodlný bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:12
@Adnira píše: Řešte to s PPP. V žádné diskusi Vám nemohou syna diagnostikovat jen tak na dálku. Doporučuji přečíst informace na webu Nadané děti:
http://www.nadanedeti.cz/…icke-projevy
Případně nahlédnout do jejich stejnojmenné FB skupiny.

Děkuji. Já nehledala diagnosu. Jen jsem trochu doufala, že má a nebo měl někdo podobnou zkušenost. Bohužel se to tu zvrhlo úplně někam jinam :/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:19
@SAJ píše:
Nebo pančelka ví, že dát naději na papír na nadprůměrnost, je ten nejjistější způsob, jak nahnat rodiče problémového kluka do PPP. :mrgreen:Každopádně zakladatelko, držím palce, ať to vyřešíte - jinak v životě dost narazí.

Děkuji. Pokud se nezmění chování, bude narážet dost tvrdě :/.
Nejde mi o inteligentní dítě. Jde mi o to, že když je jeho chování nestandartní a potvrdilo se trochu vyšší IQ, nehodí ho okamžitě do pytle „spr.tek“ Že s ním budou mít snad trpělivost. Protože bohužel od první třídy je taková černá ovce. Prostě když je někde problém, kouká se i na mého syna :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
23.5.19 18:21

A ještě jedna věc pro všechny rýpavce. Máme střídavou péči týden a týden. A bohužel otec není důsledný a syn tam moc nemá hranice. Takže to je taky obrovský průšvih. Takže já se můžu snažit sebevíc, ale druhá strana to z části kazí :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.19 18:21
@VERCATOMIK píše:
Děkuji. Já nehledala diagnosu. Jen jsem trochu doufala, že má a nebo měl někdo podobnou zkušenost. Bohužel se to tu zvrhlo úplně někam jinam :/.

Já mám v něčem podobnou zkušenost. Dítko s nadprůměrným intelektem a s ADHD. Obojí diagnostikováno až ve třetí třídě. S kázní problém nebyl, ale v chování a zapojení kolektivu ano a výrazný. Kromě medikace dost pomohlo najít správné využití silných stránek tedy i inteligence. Dcera se tak pozitivně zaměstanala a další věc jí zdravě stouplo sebevědomí a sebehodnota. Píše od první třídy básně, povídky atd. Takže jsme jí spolu s učitelkou v ZUŠ zprostředkovali autorské čtení, hraje divadlo, moderuje a také píše scénáře k divadelním představením ZUŠ. Ohromně jí to pomohlo a našla usměrnění energie. Jen ve škole se nudila a chovala se podivně. Vyšetření v poradně dost pomohlo nám rodičům i učitelce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi