Problémy po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
8.7.21 07:54
@Sonarka píše:
Doktoři a epidemiologové jsou vesměs fanatici do očkování :nevim: Někdy mám dojem, že by mě moje doktorka nechala naočkovat i proti rýmě :nevim: :mrgreen:
Pro ně jsou nemoci něco nežádoucího, co nesmí existovat, podle mě je to zase přirozená součást života ;)
A propo, i mezi lékaři se najdou ti, co očkování neschvalují. A není jich málo. Takže tak, každý ať si to rozhodne sám.

Hmmm… Lidé studující a léčící infekční choroby jsou zároveň i „fanatici do očkování“. Jak se to jen mohlo stát? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28988
8.7.21 08:08
@Anonymní píše:
Mě vadí oba tábory - i antivax i provax, myslím, že obě jsou mimo, jak někdo začíná takhle zobecňovat, je mimo a je jedno ze kterého je tábora. Každá vakcína je jiná a je důležité zvážit za a proti. Lidi povětšinou ani nevědí, co cpou do svých dětí, jenom se opírají na víře ve vakcíny a na autoritě lékaře. Většina třeba ani neví, co je v hexe a proč. A co do agrese - ortodoxní pro vax jsou taky tak agresivní jako antivax, přičemž já potkala více informovaných antivax než provax.
Třeba na covid jsme očkovaní celá rodina (tedy dospělí) a v zásadě kromě bolesti ruky nikomu nic nebylo po Pfizeře (ani těm 60+, 70+, ani těm 30-40), za to po Moderně byli vysoké teploty i u mladších.
Můj roční prcek zatím očkován na nic není, nejsem blázen vpichovat tolik svinstva do malinkatého tělíčka, zvláště když stačí trošku počkat a dá se použít schéma 2+1 namísto 3+1. No a taky tedy nebude očkován na všechno. Zvláště, že jsou studie, které říkají, že vakcíny podané během prvních měsíců nefungují, protože prcek ještě i tak nemá vyvinutou imunitu. Dále do 6m není ještě bariéra krev-mozek, takže všechno svinstvo klidně skončí v mozku. Plně vyvinuta je ve 2 letech, ale už po 6m začíná trochu fungovat. Tohle je pro mne dost veliký argument čekat.
ALE já proti vakcínám nejsem. Jenom myslím, že bohužel očkovací kalendář je vytvořen jenom na základě strachu z nemocí a ne vědomostí nebo s ohledem na minimalizaci NÚ.
A jo, mám pročtených hafo studií a informace neberu z nějakých pokoutních webů a taky pracuji ve vědě v příbuzném oboru, takže mám taky přístup k odborným článkům.
Ale nakonec si to stejně musí každý rozhodnou sám a každého volba by měla být svobodná a nepenalizována, což teď tak bohužel není.

Víš, že se už nějakou dobu očkují donošené děti hexavakcínou ve schématu 2+1? Pouze u nedonošených se stále upřednostňuje 3+1. Myslím, že to změnili v roce 2018, ale ruku do ohně za to nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
8.7.21 08:17

@beta72×xx davat do souvislosti umrti pomerne mladych lidi s ockovanim na kovid, kdyz nemas ani tuseni, jestli ockovani byli, je hyenismus. Krasna ukazka toho, jak pracuji antiwax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
8.7.21 08:19
@Margery píše:
Víš, že se už nějakou dobu očkují donošené děti hexavakcínou ve schématu 2+1? Pouze u nedonošených se stále upřednostňuje 3+1. Myslím, že to změnili v roce 2018, ale ruku do ohně za to nedám.

nepletes se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
8.7.21 08:21
@Margery píše:
Víš, že se už nějakou dobu očkují donošené děti hexavakcínou ve schématu 2+1? Pouze u nedonošených se stále upřednostňuje 3+1. Myslím, že to změnili v roce 2018, ale ruku do ohně za to nedám.

Je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
8.7.21 09:35

Lehce jsem pročetla diskusi. Mně by spíš na celé problematice zajímalo, proč se to, kdo je a není očkovaný tak veřejně propírá. Mně se na to ptají i lidi, které znám jen zběžně, sotva se pozdravíme. A najednou skoro místo pozdravu dotaz. Xkrát denně. Mně to přijde neslušné a vlezlé. Na HIV se taky všichni ptají okolí? Nebo na jiné nemoci? Ty jsou chráněny lékařským tajemstvím, a covid ne? Očkování je možnost, předpokládám, že každý to zvážil. Spíš tedy podle svého pocitu, pochybuju, že všichni čtou studie. Tak v čem je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
8.7.21 09:53
@jednoslunicko píše:
Lehce jsem pročetla diskusi. Mně by spíš na celé problematice zajímalo, proč se to, kdo je a není očkovaný tak veřejně propírá. Mně se na to ptají i lidi, které znám jen zběžně, sotva se pozdravíme. A najednou skoro místo pozdravu dotaz. Xkrát denně. Mně to přijde neslušné a vlezlé. Na HIV se taky všichni ptají okolí? Nebo na jiné nemoci? Ty jsou chráněny lékařským tajemstvím, a covid ne? Očkování je možnost, předpokládám, že každý to zvážil. Spíš tedy podle svého pocitu, pochybuju, že všichni čtou studie. Tak v čem je problém?

No jo, může za to ten cirkus okolo. Jeden si vždycky myslel, že toto je soukromá záležitost. To už neplatí, když se má očkovat na každém rohu. Tak proč by se na to lidi nezaměřili místo pozdravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24003
8.7.21 10:07
@boball píše:
Zjistila jsem jednu zajímavou věc, všichni z mého okolí co se tak brání očkování jsou po většinou silní kuřáci, rádi pijí alkohol, se stravou si také hlavu nedělají. Prášky berou běžně. Trochu paradox :think:

Evidentně nejsem z tvého okolí… :nevim: :nevim: :nevim: Nebo málo kouřím… Nebo se ideálně stravuju… :think: :nevim: 8) Ale druhou dávku už mám v paži… A šel jsem tam sám a dobrovolně, s klepety na rukou a třemi pistolníky za zády… Ihned po tom, co mi vysvětlili, že se buď nechám naočkovat, nebo budu do týdne plavat v přehradě v sudu omotanej pletivem a zalitej louhem… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24756
8.7.21 10:13
@beta72×xx píše:
@stock

Nezpochybňuju výsledky dosavadního lékařského pokroku. Jsem vděčná za anestetika, antibiotika a spol.
Před časem jsem psala pár dotazů:

• izolace viru
  • výsledky dosavadního použití jak mRNA, tak adenovirových vakcín - historie, proč dosud nebyly uvolněné aj aj…

odpověď ze zdejšího lékařského prostředí byla: na první otázku odpověď není a na to další nemá cenu odpovídat?!

Bohužel o těchto látkách lékaři opravdu neví víc, než laická veřejnost. Je mi líto.
Proč, když se tyto látky údajně zkoumají více jak 30 let, nebyly dosud nasazeny? Proč už nikdo neřekne, že výzkumy byly vždy kvůli silným nežádoucím účinkům zastaveny? Že pokusná zvířata byla možná chvíli fajn, ale za čas při vystavení jiným či stejným patogenům jaksi pochcípala? Nechala byste si danou látku při znalosti těchto faktů opravdu píchnout? Pokud ano, jste borec.
Už i německý tisk musel pustit studii jedné německé univerzity. Vědcům nedaly značné komplikace po injekcích Astra Zeneca: no, ehm, zjistili, že adenovirové nosiče nebyly tak úplně čisté, jak být měly (?!) WTF? Prášek vysadíte, ale co s injekcí?

Zkuste si vygooglit aféru s „vakcínami“ z roku 2009, firma Baxter. Ona pak jednoho opravdu přejde chuť. Líbí se mi, jak se prozápadně orientují ohánějí bezpečnostními standardy při výrobě. O čistotě výroby Jonsonu jste asi taky četla..

Ještě jednou: při nezbytné operaci člověk riskne cokoliv, jídlo přestanete jíst, prášky můžete přestat užívat atd atd atd
Bohužel „vakcínu“ si člověk z těla neodpáře. Je mi líto, smutných příběhu se zničeným zdravím je čím dál víc… a to ti lidi taky byli chvíli v pohodě :?
A paradox: kamarádky soused se po první AZ prostě nezvedl, nešlo to, totální paralýza. Odpověď „lékaře“ byla, ať počká, co to udělá. To pak člověku přidá na náladě, když vidí, jaká je pak snaha první linie řešit nastalé problémy.

Přeju hlavně pevné zdraví. Nic víc.

I Tobe prani pevneho zdravi!
Z pochopitelných duvodu o afere s vakcinami v roce 2009 v ČR nevim. Nicmene googlit umim, tak jsem našla. A musim s povdekem konstatovat, ze pres vakcíny jdou kontroly a prislo se na to. Jansen, zřejmě mas na mysli tech 60 milionu vyhozenych davek vakcin, ktere byly mozna znecisteny v Baltimore. Vymeni se jiste za nejiste, vyhodi se to a opet se na to prislo kontrolou. AstraZeneca -jeste porad neni jasna souvislost s nezadoucimi nasledky, ktere se na ni „svadeji“. O zjisteni „necistych“ adenovirovych nosicu nevim, prosim zdroj. Zrovna tak zdroj o zastavenych vyzkumech a pochcipanych zviratech, diky predem. Souseda komentovat z me strany, nema smysl. :) Odpoved lékaře taky ne. Ale i mne, jako vsem ockujicim i neockujicim je jasne, ze zadna vakcina neni 100%. Presto se lide ockuji proti nestovicim, tetanu, obrne, spalnickam atd. A tak je to dobře. Ockovaci povinnost diskutovat nebudu, to jenom predesilam. To jde mimo mne.
Jenze ta covidvakcina je dobrovolna, takze predpokladam, ze dalsi diskuze je zbytecna.
Edit, jenom doplnim, ze je dobre, ze se o te AZ mluvi a kontroluje se to.

Příspěvek upraven 08.07.21 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
8.7.21 10:14
@jednoslunicko píše:

mne se nikdo nepta, ja se neptam. Jen v praci o tom vime (jsem uca). Nevim ani, kdo z me rodiny je/neni ockovany s vyjimkou senioru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13049
8.7.21 10:28
@jednoslunicko píše:

No ja nevim, ja se s tim nesetkala. Po me nikdo info o tom, jestli jsem ockovana nevyzadoval, ja se taky misto pozdravu neptam :D Jako jo, v hovoru na to rec casto prijde, ale tak nejak normalne, proste je to aktualni tema :nevim:
A musim rict, ze u tech nekolika, co se nechteli ockovat, jsem nezaznamenala narky, jak jsou/budou diskriminovany chudaci a ze je system do ockovani tlaci. A priznivci ockovani zas horlive neagitujou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
8.7.21 10:33
@větvička1 píše:
No ja nevim, ja se s tim nesetkala. Po me nikdo info o tom, jestli jsem ockovana nevyzadoval, ja se taky misto pozdravu neptam :D Jako jo, v hovoru na to rec casto prijde, ale tak nejak normalne, proste je to aktualni tema :nevim:
A musim rict, ze u tech nekolika, co se nechteli ockovat, jsem nezaznamenala narky, jak jsou/budou diskriminovany chudaci a ze je system do ockovani tlaci. A priznivci ockovani zas horlive neagitujou :mrgreen:

asi máš kolem sebe normální lidi, ne jako někteří  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.7.21 11:22
@boball píše:
Zjistila jsem jednu zajímavou věc, všichni z mého okolí co se tak brání očkování jsou po většinou silní kuřáci, rádi pijí alkohol, se stravou si také hlavu nedělají. Prášky berou běžně. Trochu paradox :think:

Jo a covid by léčili pitím sava a odčervovadlem pro koně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.7.21 11:23
@Sonarka píše:
Já třeba žádné konspirační teorie nečtu, to ani není potřeba… Zdravý rozum stačí…

Ty máš „zdravý rozum“ a lidé, kteří infekční chodoby roky studují a léčí jsou pro tebe „vakcinační fanatici“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
8.7.21 11:30

Na co nějaká studia. Na co medicína. Vysoká škola života stačí obvykle na vše. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek