Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak buď bych si dupla hlava nehlava - chceš na svatbu? Já jsem nevěsta, rada udělám kompromis, ale je to nevěsty a ženichovo den, ne družiček.
A pokud by měly problém, vybrala bych si svědkyni, a ať si jsou jako normální hosté na svatbu. Družičky mají při svatbě pomáhat, být oporou, ne tě vytáčet k šílenství.
Já bych zrušila všechny družičky a byl by klid. A ještě ušetříš za šaty i hosty. Jednoznačně win-win situace.
Co sis navařila, to si sněz.
To je z nějaké americké krávoviny, že musí být na svatbě 4 družičky ve stejných šatech? Proč o to požádáš někoho, s kým nemáš hlubší vztah? Tvoje blbost. A teď jí říct nazdar mi přijde dost hrubé (trvala bych ale na tom, že půjde jenom s 1 doprovodem). Co se šatů týče, vymysli jinou strategii. Opravdu je nemusíš narvat do šatů jednoho střihu.
Měla jsem družičky v podobě malých holčiček. Byly krásné, milé, roztomilé, načančané panenky. A nemůžu si na ně nijak stěžovat. Doporučuji. S dítětem se člověk domluví líp často. Než s tou dospělou osobou.
Víš jak se to říká, kdo chce opičku, musí mít na banány a když chceš šaškec s družičkami, abys měla cool fotky (nebo nevím, proč tam jinak musí postávat čtyři figury ve stejných šatech), patří k tomu i řešení problémů tohoto druhu. Neviděla jsi nikdy žádnou americkou romantickou svatební komedii? Taky považuju za samozřejmé, že šaty platí ten, kdo si je namyslel, to máš to samé, jako potahy na židle třeba, prostě položka na seznamu svatebních dekorací. A taky bych je nechala, ať si střih vyberou samy. Já třeba bych si šaty s výstřihem nebo bez ramínek oblékla jen s největším sebezapřením a vůbec bych se v nich necítila dobře. No a té nejvlezlejší prostě musíš nastavit hranici - nezlob se, ale seznam hostů už je uzavřen, nicméně škrtat se v něm ještě dá, pokud si nejsi jistá, že to tam sama zvládneš. A furt to opakovat, pokud je to teda tak důležitá osoba, že ji nelze vyrazit rovnou. Hodně štěstí, budeš ho potřebovat! ![]()
Tak k šatům pardon, ale pokud je vybereš ty máš jim to také proplatit. Dost možná to jsou šaty v barvě a střihu, které už holky v životě nevezmou na sebe. Jednoduše pokud chceš mít honosnější svatbu, která obsahuje i čtyři družičky musíš si to zaplatit. Jde hlavně o tvůj pocit a fotky. Tak snad po holkách nechceš ať ti to ještě částí zasponzorují.
Stran příliš aktivní kamarádky… té to budeš muset říct narovinu. A nakonec pokud se holky nedokážou domluvit na žádném kompromisu a tebe to stresuje. Přiznej si, že nejsou tím správným materiálem na družičky a ty na to též nemáš nervy. Vezmi nějakou holčičku z rodiny ta bude ten den za malou princeznu a hotovo.
Příspěvek upraven 15.01.23 v 11:42
A taky si myslím, že máš svým družičkám zaplatit šaty, když jim určuješ, jaké přesně mají mít.
Tak jim jen urci barvu a at si najdou saty dle sveho gusta nebo nechej saty usit, ne stejne, ale strih dle postav, pouze stejny material.
Ano, saty druzickam plati nevesta, pokud trva na urcitych satech.
A ano na svatbu se chodi +1, to je normalni. Pak je na kazdem, koho si s sebou vezme.
Nikdy. Nikdy jsem si neplatila družičkovské šaty. Vždy platila nevěsta. Vybrala látku a pak jsme šly hromadně ke švadleně. Každá pak měla jiný střih, který pasoval k její postavě jen jsme měly stejnou látku.
Troje šaty mi takto už léta leží ve skříni. Nikdy už jsem je neměla na sobě.
Takže bych si je fakt platit nechtěla.
A proč ti jde za družičku nějaká holka, kterou ani moc neznáš? Nechápu.
Pokud ti vadí, že chce mít každá jiné šaty, tak družičky zruš budeš míst klid. Nebo se dohodněte na stejné barvě a střih ať si vyberou samy.
Moc ale nechápu, proč máš družičku, kterou sotva znáš
a ještě ti bude říkat co a jak. Je to snad tvoje svatba ne?
@Anonymní píše:
Ahoj všem,potřebuju poradit. Jsem už fakt nervově na zhroucení a nejraději bych si udělala svatbu někde na matrice nebo New Yorku.
Letos plánujeme s partnerem svatbu, já mám jen 4 družičky, ale i tak je nemožné s nimi cokoliv zkoordinovat. Vybrala jsem šaty, volné, chce je jen jedna, denně mi přijde 100 zpráv s odkazy na šaty jiné a už toho začínám mít plné zuby. Každá má jiný problém s postavou a nemůžeme najít kompromis. Nehledě na to, že jim to asi budu platit sama, nějak se k placení svých šatů nemají.
S jednou tedy mám v průběhu plánovaní větší problém - je to kamarádství „na sílu“, známe se spíše jen krátce, a ta by mi naplánovala vše a nedá se zastavit. Nehledě na to, že můžeme mít jen omezeně hostů, a ona si chce vzít na svatbu svou sestru/maminku, aby tam „nebyla sama“. Přitom jsem její rodinu v životě neviděla. Volá mi několikrát denně a nedá se zastavit. Takže tam se bojím, že budu muset asi dokonce utnout kontakt, už je mi to hodně nepříjemné. Ale to bych si musela vymyslet, že svatba není, nebo já nevím…
Mám hodně problém být důrazná. Nemáte nějaké tipy, jak je zkoordinovat?
chápu, že to chceš mít hezký. Pokud ty kozi nejsou ochotné té nějak respektovat tak bych se vykašlala ne dokonalost. Nech šaty satana! Ať si každá veme co chce! Se slečnou co se vším problém bych byla asi rychle hotová. Prostě NE!. Jestli se ti to nelíbí prostě chodit nebudeš! Zvlášť když to není dlouholetá kamarádka. Ostatně asi žádná z nich nebude taková kamarádka jak měla. Pokud mají pořád někde problém.
ty jsi ta co udává tempo. Ne hostí.
A to je divný viď, že jeden střih šatů nesedí všem
musíš mít americkou svatbu se vsema ptákovinama, tak se nediv, že musíš řešit ptákoviny. A platit. Proč by si měly družičky platit šaty, které si nevybraly, nesedí a nelíbí se jim ![]()
Wtf.
Vyser sa na foto s druzickami ako z Pinterestu. Saty nech si daju ake chcu, ty si urci aspon dress code - farba ci dlzka.
A SVOJUsvadbu si organizuj SAMA.
A kompromis k satam mozu byt zavinovacie sukne v jednej farbe a kazda bude mat trebars aj kremovy top v strihu, ktory jej vyhovuje.