Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vynech družičky. Taky bych si nechtěla platit sama šaty, které se mi nelíbí/nelichotí mi/už je nikdy nepouziju. Nechápu tuhle módu dospělých družiček ve stejných śatech. Tebe to stresuje, tak jim řekni „holky, nezlobte se, ale přehodnotila jsem to, za ty stresy mně ani vám to družičkování nestojí. na svatbu přijďte, ale ne jako družičky“. Holku, kterou ani nechceš na svatbě, bych jako družičku nechtěla tuplem. A její přání mít na svatbě mamku je úplně mimo mísu. Kamarádka jednou byla taky druzickou, i s placením rozlučky se svobodou jí to stalo asi pět tisíc. V té době studovala VŠ, živila se sama, a byla z toho akorát nešťastná.
@ProfZav píše:
Vynech družičky. Taky bych si nechtěla platit sama šaty, které se mi nelíbí/nelichotí mi/už je nikdy nepouziju. Nechápu tuhle módu dospělých družiček ve stejných śatech. Tebe to stresuje, tak jim řekni „holky, nezlobte se, ale přehodnotila jsem to, za ty stresy mně ani vám to družičkování nestojí. na svatbu přijďte, ale ne jako družičky“. Holku, kterou ani nechceš na svatbě, bych jako družičku nechtěla tuplem. A její přání mít na svatbě mamku je úplně mimo mísu. Kamarádka jednou byla taky druzickou, i s placením rozlučky se svobodou jí to stalo asi pět tisíc. V té době studovala VŠ, živila se sama, a byla z toho akorát nešťastná.
Já tyhlety de. bilní výmysly dnešní doby fakt nechápu.
Vždyť s tím jsou jenom velký a zbytečný výdaje, starosti a nepříjemnosti- viz. nedávno tady někdo psal, že se nastávající manžel na rozlučce opil a spustil se s nějakou striptérkou, nebo co
. No je nutný chodit podobným eskapádám naproti
?
Co znám lidi ze svého okolí, kteří šli na svatbu jako družičky, tudíž před tím měli na starost rozlučku, tak v drtivý většině případů hlavně nadávali, co je to stojí peněz, času a nervů a potom ještě kolikrát nevěsta nebyla spokojená, nebo došlo na nějaký malér… že se na to ty lidi nevybodnou ![]()
Kraviny do kravína, prostě zrušit družičky neb jsou úplně k ho..u
@evulinda79 píše:
Kraviny do kravína, prostě zrušit družičky neb jsou úplně k ho..u
Tak pokud mají dospělé družičky platit rozlucku, tak je třeba zakladatelka nutně potřebuje… 😂
@prokr píše:
Já tyhlety de. bilní výmysly dnešní doby fakt nechápu.
Vždyť s tím jsou jenom velký a zbytečný výdaje, starosti a nepříjemnosti- viz. nedávno tady někdo psal, že se nastávající manžel na rozlučce opil a spustil se s nějakou striptérkou, nebo co. No je nutný chodit podobným eskapádám naproti
?
Co znám lidi ze svého okolí, kteří šli na svatbu jako družičky, tudíž před tím měli na starost rozlučku, tak v drtivý většině případů hlavně nadávali, co je to stojí peněz, času a nervů a potom ještě kolikrát nevěsta nebyla spokojená, nebo došlo na nějaký malér… že se na to ty lidi nevybodnou
Přesně. Naštěstí se tohle v mé sociální bublině neděje:-)
@liggy píše:
Já myslela, že za družičky chodí malé holčičky z rodiny a jejich funkce je hlavně roztomilost, čímž se motivují novomanželé k potomstvu…
My se brali jen se svědky a bylo to super! Hlavně, když jsme byli všichni trochu namazany, včetně oddávajícího 😆
Úkolem družiček vždy bylo odlákat zlé duchy od nevěsty. Aby byly zaměnitelné. Byly to tedy vždy dospělé dívky jen o něco mladší než nevěsta.
Zpravidla oblečené do stejně svátečních šatů.
Malé holčičky jsou to až v posledních desítkách let. Aby měly i malé děti na svatbě funkci. ![]()
A svatbu jen se svědky jsem si taky přála. To závidím. ![]()
@KeckaJ píše: Úkolem družiček vždy bylo odlákat zlé duchy od nevěsty. Aby byly zaměnitelné. Byly to tedy vždy dospělé dívky jen o něco mladší než nevěsta.Zpravidla oblečené do stejně svátečních šatů.
Malé holčičky jsou to až v posledních desítkách let. Aby měly i malé děti na svatbě funkci.
A svatbu jen se svědky jsem si taky přála. To závidím.
Díky za info, zase jsem o něco chytřejší 👍
Na družičky bych se z vysoka vys.rala. Byla jsem loni na svatbě kde taky byly 4 družičky a byl s tím úplně stejnej problém jako u tebe.
Moje sestra měla také 4 družičky, jedna z nich jsem byla já, druhá moje mladší sestra, ostatní kamarádky. Původně jsme se domluvily na tom, že budu mít modré šaty, které se mi líbily, pár týdnů před svatbou sestra řekla, že chce mít všechny družičky sladěné, tak nám všem koupila stejné růžové šaty (nesnáším růžovou
, ale co bych pro sestru neudělala). Odpoledne jsem si šaty převlékla a byla v těch modrých. Pokud opravdu chceš mít všechny družičky ve stejných šatech, aby to při obřadu vypadalo hezky, co se s nimi domluvit, že by je měly pouze na ten obřad. Taky chápu, že se jim nechce utrácet za šaty, které už možná nikdy znovu neobléknou, nám je sestra koupila.
Jinak k těm, co tu píšou, že družičky mají být malé děti, tak sestra si také posteskla, že škoda, že se nevdala dříve, když jsme byly já a mladší sestra malé a roztomilé (žádné holčičky už však naší rodině nejsou, jen kluci).
@PaníBovaryová píše:
Zakladatelka se už neozývá, takže provokace
Spíš si myslím, že nečekala, jak se tu na ni všichni sesypou, že řeší ptákoviny, tak už radši nechce reagovat. Jako provokace mi to nepřijde, starší sestra řešila podobný problém, akorát my jsme nakonec souhlasily, že se jako družičky oblékneme stejně.
Nečetla jsem zatím diskuzi…Ale, určitě bych nebrala tolik družiček, to jednak. Je pak prostě horší domluva. Zadruhé, když už tolik, tak fakt ne nějaké holky, které v mém životě nejsou nějakým způsobem důležité… U té jedné píšeš, že ji znáš jen krátce… Tu bych vůbec nebrala… A aby si někdo zval na cizí svatbu své lidi??
no to neexistuje.
My například budeme mít na svatbě asi 15 dětí. Ale všechny, které známe a jsou pro nás důležité. A máme pár hostů (mužů), kteří mají krátkodobé vztahy s novými slečnami a ty mají své děti. Jasně, partnerku jejich pozveme, ale ty děti? Poprosíme, aby si sehnali hlídání
samozřejmě, kdyby to nešlo, tak můžou přijít… Ale nevím, proč mít na svatbě lidi (i děti), které neznáme a nejsou pro nás důležití…
Jo a ohledně družiček… Já jsem si přesně kvůli tomuto vybrala za družičky dvě holky, věk 9 let a 13 let. Devítiletá je ze všeho ještě dětsky nadšená a té starší je vše jedno ![]()