Problémy s družičkami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Svetluska55
15.1.23 12:04

K čemu jsou družičky? Jako zcela vážně, netuším, jakou mají na svatbě úlohu..
Jsou na fotkách? Nebo nosí nevěstě vlečku?
Já bych je zrušila a bude pokoj :)

• Citovat
  • Upravit
5593
15.1.23 12:06

Dneska si spousta lidí myslí, že nutně musí mít život ve stylu „hogo fogo“ a vůbec jim nedochází, že na to to napřed musí mít prostředky. :roll:
Klasika.
Na svatbu omezený počet lidí, protože na víc nemáme, ale nutně potřebujeme „hogo fogo“ fotky, tak „musí“ být čtyři družičky, ačkoliv nemám prachy ani na jejich ohozy a dokonce nemám ani čtyři fajn kamarádky, takže jednu družičku bude dělat nějaká odrzlá kra.vka, kterou ani pořádně neznám :pankac:
Ale na instáči to bude bomba. A o to tady přeci kráčí především :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
15.1.23 12:10

Tyhle americky druzicky nechapu, je s tim jen mrzeni, dela se to poslednich par let a vubec to tady nema tradici. Nejhezci jsou male detske druzicky, akorat ze ty uz nejsou moc v mode. Moje dcery byly za druzicky ted v lete a bylo to moc pekny, saty si vzaly jake jim nevesta koupila a s nicim neprudily a jeste byly rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.23 12:14
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

potřebuju poradit. Jsem už fakt nervově na zhroucení a nejraději bych si udělala svatbu někde na matrice nebo New Yorku.
Letos plánujeme s partnerem svatbu, já mám jen 4 družičky, ale i tak je nemožné s nimi cokoliv zkoordinovat. Vybrala jsem šaty, volné, chce je jen jedna, denně mi přijde 100 zpráv s odkazy na šaty jiné a už toho začínám mít plné zuby :D. Každá má jiný problém s postavou a nemůžeme najít kompromis. Nehledě na to, že jim to asi budu platit sama, nějak se k placení svých šatů nemají.

S jednou tedy mám v průběhu plánovaní větší problém - je to kamarádství „na sílu“, známe se spíše jen krátce, a ta by mi naplánovala vše a nedá se zastavit. Nehledě na to, že můžeme mít jen omezeně hostů, a ona si chce vzít na svatbu svou sestru/maminku, aby tam „nebyla sama“. Přitom jsem její rodinu v životě neviděla. Volá mi několikrát denně a nedá se zastavit. Takže tam se bojím, že budu muset asi dokonce utnout kontakt, už je mi to hodně nepříjemné. Ale to bych si musela vymyslet, že svatba není, nebo já nevím… :(

Mám hodně problém být důrazná. Nemáte nějaké tipy, jak je zkoordinovat?

Ty musíš nastavit pravidla. Takže zvolit šaty a ave. Stejně s tim, kdo na svatbu muže. A pokud to nehodlají akceptovat, tak prostě bez družiček, no :think: co a placení šatů týče, pokud nemáš nějaky šíleně nákladný nesmysl, nechala bych to na nich a jasně jim to sdělila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
15.1.23 12:21

Ty jsi drzá jako opice.
To, že jsi nevěsta, neznamená, že se můžeš chovat jako pán světa.
Dospělé družičky totálně nechápu, je to vymyšlenina typu Valentýn, která navíc není ani hezká.
Kdyby mi někdo nadiktoval, jaké si mám vzít šaty, tak se pozice družičky dobrovolně vzdám, i kdyby to byla nej kamarádka. Kdyby si ještě myslela, že si může nadiktovat šaty a ještě si je mají platit ti chdáci, co je mají na sobě, tak asi nejdu ani na tu svatbu a stydím se za svůj úsudek, že s někým takovým se stýkám tak dlouhou dobu.
Ale věřím, že by se mi nic takového nestalo, protože člověk jako jsi ty, se většinou projeví se svojí nesoudnou povahou dřív.
A omezený počet hostů a družička, kterou vlastně ani moc neznám, fakt si tu šaškárnu užij, nemám slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
15.1.23 12:21

Jó, doba otrokářstvi skončila. Dneska se nechce nikomu sloužit a ještě si za to platit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.1.23 12:25

Zruš družičky a máš klid.
A jedna z nich je pěkně nevychovaná. Rodinný příslušníci se nezvou na cizí svatbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.1.23 12:29

Na druhou stranu. Kdyby po mně chtěl někdo zaplatit šaty, které budou mít i jiné družičky, tak by se mi to nelíbilo. Nechtěla bych investovat své peníze do šatů, které si už možná nikdy neobléknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
15.1.23 12:30

Mně zase přijde úplně ujetý, že bych byla dotlačená ke koupi šatů, který mi absolutně nesedí a nelíbí se mi. Proč je nenecháš, aby si šaty vybraly samy? Urči barvu a ony už se mezi sebou nějak domluví. Ale pokuď si tak zarputile stojíš za tím, že šaty musí být podle tebe, zaplať je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
15.1.23 12:33
@Anonymní píše:
Problémy s družičkami …

Aneb:

Jak si sama nadělat neřešitelné problémy svou pýchou, velikášstvím a tvrdohlavostí.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
15.1.23 12:43
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

potřebuju poradit. Jsem už fakt nervově na zhroucení a nejraději bych si udělala svatbu někde na matrice nebo New Yorku.
Letos plánujeme s partnerem svatbu, já mám jen 4 družičky, ale i tak je nemožné s nimi cokoliv zkoordinovat. Vybrala jsem šaty, volné, chce je jen jedna, denně mi přijde 100 zpráv s odkazy na šaty jiné a už toho začínám mít plné zuby :D. Každá má jiný problém s postavou a nemůžeme najít kompromis. Nehledě na to, že jim to asi budu platit sama, nějak se k placení svých šatů nemají.

S jednou tedy mám v průběhu plánovaní větší problém - je to kamarádství „na sílu“, známe se spíše jen krátce, a ta by mi naplánovala vše a nedá se zastavit. Nehledě na to, že můžeme mít jen omezeně hostů, a ona si chce vzít na svatbu svou sestru/maminku, aby tam „nebyla sama“. Přitom jsem její rodinu v životě neviděla. Volá mi několikrát denně a nedá se zastavit. Takže tam se bojím, že budu muset asi dokonce utnout kontakt, už je mi to hodně nepříjemné. Ale to bych si musela vymyslet, že svatba není, nebo já nevím… :(

Já třeba chápu, že chceš hezkou svatbu, vše sladěný a pěkný fotky… ALE!

4 družičky na svatbu pro 50 lidí? Hele, na svatbu se chodí +1, tím spíš, když ten člověk má nějakou funkci jako svědek, družička a podobně.

Šaty by měly být barvou a materiálem tak, ať se ti to hodí, střih ideálně nějaký, co +- padne všem. Ty šaty jim zaplať, protože si je pravděpodobně už nikdy nevezmou na sebe..případně existují půjčovny. Zkus to vyhandlovat v salonu, kde si budeš půjčovat svatební šaty.

A ke komunikaci, zkus udělat finální výběr tři šatů podle sebe s tím, ať si vyberou který, že tímhle to musíš už uzavřít.

A k té, co není blízká kamarádka. Hele, mít za druhzcku někoho, kdo ti není blízký je fakt hodně divný. Proč sis nevybrala někoho „lepšího“? Případně proč nemáš tři družičky?

• Citovat
  • Upravit
714
15.1.23 12:47

Takové starosti bych chtěla mít. Družička byla odjakživa malá holčička co před nevěstu sypala kytičky. Tyhle hovadiny jsou k čemu? Pro fotku? Budou tě držet v leže, budete vyskakovat do vzduchu, tvářit se jak nejlepší kamarádky, jen kvůli fotce?
Jsi asi hodně bohatá anebo hodně oivnitelná. Je to totální blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
15.1.23 12:47

Já myslela, že za družičky chodí malé holčičky z rodiny a jejich funkce je hlavně roztomilost, čímž se motivují novomanželé k potomstvu…
My se brali jen se svědky a bylo to super! Hlavně, když jsme byli všichni trochu namazany, včetně oddávajícího 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
15.1.23 12:48

Ať si každá navrhne svoje, ty nákup látku a zaplať jim ušití. Budete všichni spokojeni.

• Citovat
  • Upravit
21316
15.1.23 12:49
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

8o ty sis vymyslela saty, ty si je plat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný