Problémy s družičkami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
860
15.1.23 16:09

Přesně proto jsem odmítla jít kamarádce na svatbě za držtičku. Chtěla mě narvat do hnusných variabilních šatů z aliexpressu. Příšerná barva, příšerný střih, hrozný hadr. Trapárna na entou :roll: A ještě že si je mám zaplatit, že oni už platí všechno ostatní, jejich problém. S díky jsem to odmítla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
15.1.23 16:13

Asi tak… Bez družiček, nejsme v USA 😜.max malinké holčičky jako družičky… přerostlé družice jsem tedy fakt neměla..svatba 2016.ale holt to chce každý asi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.1.23 16:15

Taky jsem jednou řešila výběr stejných šatů s ostatníma družičkama, no, upřímně to byla dost otrava. Každá úplně jinou postavu. Nechceš jít v něčem, v čem budeš vypadat jako idiot. K tomu mi teda přijde blbý ještě chtít, aby si to platily sami, šaty, který se jim třeba nebudou líbit, nebudou jim slušet a vezmou si je jenom jednou kvůli tobě :nevim: teď to zrušit mi asi taky přijde nefér vůči těm holkám, tak jako na truc. Tak bych možná volila nějaký kompromis typu stejná barva a například sukně, to by nešlo? Než se všichni stresovat a ještě se třeba rozhádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
15.1.23 16:26

Myslím, že základním principem dnešních družiček, je snaha nevěsty zabránit tomu, aby ji nějaká jiná dívka na svatbě zastínila svým vzhledem. Proto většinou ty nemožné šaty. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.1.23 16:27

Troll

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
15.1.23 16:36

V mezi válečném období chodily za družičky malé děti a velké slečny. Ale rodiny, co to chtěly na to musely mít.
Mě se v dnešní době ty dospělé přestárlé družičky nelíbí. Družička 30+ je dle mě divná. Moje dcera šla ve 4 letech za družičku švagrové. Ona tam měla asi 4 dospělé, ty měly na sobě šílené modely, co si oblékly samy. Každý pes jiná ves. Takže nejlepší bylo naše dítě.
Vem si malou družičku, sežeň k ní klučíka, půjč jim šaty v pujčovně a budeš to mít pěkné. Na přestárlé rašple se vykašli. Já družičky neměla vůbec a měli jsme to pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.1.23 16:42

Mi se taky líbí ty malé družičky. To si myslím, že byla dávná tradice. Někdo se toho drží. Někdo ne. Každého věc. Malé děti družičky měla na svatebních fotkách i moje skoro 81 letá babi.
Ale i ty velké můžou být hezké. Kolegyně loni vdávaly dcery. Družičky tam byly. Měly jednotné věci (starorůžové sukně, vršek si nepamatuji). Prostě buď umí někdo organizovat tyhle věci. Tak to funguje. Nebo neumí organizovat a pak se hroutí, nervuje. V tom případě se na to vyprdnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
15.1.23 17:21
@PaníBovaryová píše:
Zakladatelka se už neozývá, takže provokace :roll:

Spíš čekala jak ji podpoříme. Jako, že družičky jsou potřeba. Musí si zaplatit šaty. Ideálně přesně ty, co vybere nevěsta. V jednom uni střihu, které ani jedné z nich nepadne. A v jedné blbé barvě, které už nikdy nepoužije.

Protože nevěsta už tak platí všechno.

Osobně nemám nic proti družičkám, ve stejné barvě šatů, střih padnoucí té které družičce. Pokud tam kolem nevěsty budou lítat, upravovat makeup, pomáhat s focením. Vybírat a schovávat dary. Pomáhat hostům, budeli třeba.

Ale ne 4 ženský, co se nedokáži shodnout a nevěstě pomoct.

Plus chceš li to, musíš na to mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.23 17:38

A potřebuješ tak nutně družičky? Já jdu letos poprvé na takovouhle svatbu a už teď mi to vyjde i s rozlučkou na cca 10 000. Je to moje blízká kamarádka. Ale také to takto hrotí a já z toho mám už ty nervy také. Nevím, kde pořád nevěsty berou, že s tím mají největší náklady ony. My si také šaty budeme kupovat za své, každá jsme jiný typ postavy, takže někomu ani lichotit nebudou. Rozlučka se už plánuje různé výlety, prachy do obálky, plus další dar. Fakt masakr. To ještě uvažuje o jednotné barvě pro hosty. Nejsem z holek jediná, které se to moc nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
21321
15.1.23 17:49
@Anonymní píše:
A potřebuješ tak nutně družičky? Já jdu letos poprvé na takovouhle svatbu a už teď mi to vyjde i s rozlučkou na cca 10 000. Je to moje blízká kamarádka. Ale také to takto hrotí a já z toho mám už ty nervy také. Nevím, kde pořád nevěsty berou, že s tím mají největší náklady ony. My si také šaty budeme kupovat za své, každá jsme jiný typ postavy, takže někomu ani lichotit nebudou. Rozlučka se už plánuje různé výlety, prachy do obálky, plus další dar. Fakt masakr. To ještě uvažuje o jednotné barvě pro hosty. Nejsem z holek jediná, které se to moc nelíbí.

No prave! Uz jako host ma clovek s cizi svatbou vylohy.
Pro ji nereknete ne? Nechci takove saty, nebudu za ne platit? Proc ji davate dalsi dar? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.23 18:01
@PaníBovaryová píše:
No prave! Uz jako host ma clovek s cizi svatbou vylohy.
Pro ji nereknete ne? Nechci takove saty, nebudu za ne platit? Proc ji davate dalsi dar? :think:

Tak zatím jsme neměli pořádně příležitost to všechny probrat. Na rozlučku pojedeme asi někam na noc. Ale nevěsta má úplně jinou představu. Ta by si představovala nějaký americký styl ala výlety a adrenalín. Kde za víkend prostřídáš několik míst a k tomu striptér. Ale vzhledem k tomu, že né všechny jsme při penězích a bude léto, čas dovolených, tak se nejspíš plno věcí usekne. Mě pak tyto svatby přijdou, že se nevěsta vdává jen kvůli tomu dni a né kvůli svému budoucímu manželovi

• Citovat
  • Upravit
21321
15.1.23 18:27
@Anonymní píše:
Tak zatím jsme neměli pořádně příležitost to všechny probrat. Na rozlučku pojedeme asi někam na noc. Ale nevěsta má úplně jinou představu. Ta by si představovala nějaký americký styl ala výlety a adrenalín. Kde za víkend prostřídáš několik míst a k tomu striptér. Ale vzhledem k tomu, že né všechny jsme při penězích a bude léto, čas dovolených, tak se nejspíš plno věcí usekne. Mě pak tyto svatby přijdou, že se nevěsta vdává jen kvůli tomu dni a né kvůli svému budoucímu manželovi

jakože po vás chce, abyste si dovolenou vyplácaly na její rozlučku. Vy nemáte žádná děti, rodiny, partnery, osobní život? 8o I na tu jednu noc by mě to obtěžovalo, volného času má člověk málo, a s dětmi vůbec, takže by to musela být opravdu dobrá kamarádka, abych na toto kývla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
15.1.23 18:28
@Anonymní píše:

Tak ono pokud to někdo takto chce, tak ať si to klidně má. Tady se nám ale rozmohl takový nešvár, že nevěsty si navymýšlí a čekají, že platit jim to budou družičky. Taky mě svatba kamarádky vyšla na víc jak deset tisíc (cesta někam na konec světa, ubytování, šaty ve správné barvě, rozlučka, dar…). Tam do toho tedy ještě zasahovala svědkyně, která aktivně vymýšlela na rozlučku další extrabuřty. Vygradovalo to ve chvíli, kdy přišla, že spočítala, že když se objednají v baru ty a ty flašky na stůl jako bottle service, tak to každou vyjde na XY tisíc. To už jsme jí řekly, že je to úplně zbytečný a že si má uvědomit, že tam má studentku a holku, co byla v té době na pracáku. Tak vymyslela náhradní řešení. Že holky dají na tu útratu v baru třeba 500 a já bych mohla dát 5000, protože pracuju. Já v té době navíc abstinent, takže bych vyloženě platila chlast jiným. Takže to jsem jí už napsala, jestli takhle náhodou neupadla na hlavičku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
15.1.23 18:29
@Anonymní píše:

To je tak když někdo chce něco co mu jeho rozpočet tak trochu neumožňuje. Mě docela překvapuje ta drzost nevěst, které si naplánují svatbu, ve které jejich přátele zahučí za deset tisíc. Tady mi připravte mega rozlučku, složte se mi na dar, kupte si šaty, které už v životě nevezmete na sebe. Samozřejmě do obálky co nejvíc, však plánujeme letět na svatební cestu minimálně na Kapverdy…
To má člověk potom pocit, že není host ale kasička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21321
15.1.23 18:34
@Karinkas píše:
To je tak když někdo chce něco co mu jeho rozpočet tak trochu neumožňuje. Mě docela překvapuje ta drzost nevěst, které si naplánují svatbu, ve které jejich přátele zahučí za deset tisíc. Tady mi připravte mega rozlučku, složte se mi na dar, kupte si šaty, které už v životě nevezmete na sebe. Samozřejmě do obálky co nejvíc, však plánujeme letět na svatební cestu minimálně na Kapverdy…
To má člověk potom pocit, že není host ale kasička.

a pak tě pozve v 11h na obřad a v 17h na vyžraný raut, natáhne k tobě pracku pro obálku, a do destinace XY km daleko se doprav jak chceš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný