Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Jak dlouho jsi doma? Respektive jak dlouho jste po skole?
Já mám 2 děti. Doma 6 let. Ona 7 let pracuje:)
@Anonymní píše:
Ne ne. To já vím že ona jakoby nebude na klasické mateřské. Spíš mě jen překvapilo že chce být až fakt do porodu v práci. Myslela jsem že si třeba měsíc dá klid..
No a proc te to prekvapilo? Taha pytle s cementem? Vetsina zdravych zen pracuje co nejdele do porodu, pokud to jde. Jestlize ma svou firmu, je to proste logicke ![]()
@Anonymní píše:
Já mám 2 děti. Doma 6 let. Ona 7 let pracuje:)
No sama jsi psala, ze jsi nikdy poradne nepracovala a ted jsi 6 let na rodicaku, slovo „flakac“ je hodne kruty, jak psaly holky spis neomaleny, nez uprimny, ale svym zpusobem je to pravda no
Samozrejme by si tohle k tobe dovolit nemela, ovsem otazka je, co ji k tomu vyprovokovalo ![]()
@Michelle_M píše:
Jojo, to jsou přesně ti „upřímní“ lidé, co si myslí, bůh ví jak nejsou morálně na výši, když ti v rámci své neovladatelné pravdomluvnosti vypálí do očí hrubost prvního kalibruAle jim se na jejich majestát nesmí sáhnout, to jsi pak hned falešná osoba, co preferuje přetvářku před ryzí pravdou
Takže bych jí to řekla, ideálně hned v tu chvíli se ohradit, že tímto způsobem s tebou mluvit nemá, že respektuješ její názor, ale urážet se nenecháš. Ovšem počítej s tím, že to možná bude ona, kdo bude uvažovat o ukončení vašeho přátelství pro tvou nesnesitelnost
Ja bych tohle cela dokazala shrnout do trech slov ![]()
@Anonymní píše:
Ne ne. To já vím že ona jakoby nebude na klasické mateřské. Spíš mě jen překvapilo že chce být až fakt do porodu v práci. Myslela jsem že si třeba měsíc dá klid..
Tak to uz je spis ale jeji problem, ne?
Hezký den.. už měsíc mě trochu trápí jedna věc. Mám kamarádku - 9 let. Jsme každá dost jiná ale rozumíme si. Ona je trochu chaotická já jsem zase magor na pořádek.. ![]()
Já jsem nastoupila do práce po mateřské. Cca 14 dní po nástupu do práce přišla k nám na návštěvu.. a říká - ty jsi si zaplatila uklízečku? Já jsem se začala smát protože jsem nevěděla kam tím směřuje a říkám - jasný.. a ukázala jsem na svý ruce. A ona mi říká - já jen nechápu že chodíš do práce a máš tady tak uklízeno s dětmi! Já to nestíhám a jsem doma furt.. ( ještě je na mateřské )
Já jí říkám - tak víš že já jsem na to uklízení trochu cvok. A ona se do mě pustila že nechápe že ona má doma takový bordel a já mám uklízeno i při práci a že jsme furt někde s dětmi a atd.. tak jsem ji řekla že základem je nemít moc věcí protože pak se to lépe udržuje. A ona že by to nestihla ani kdyby měli prázdný byt. A že jí štve že jí nepřiznám že mám uklízečku že si kamarádky nelžou ![]()
Naštvala se a odešla. Už je to přes měsíc s nemluví semnou
Nevím jsme dospělé ženy ale tenhle spor mi teda přijde stupidní
jaký na to máte názor? Mám jí ještě psát?
@Anonymní píše:
Hezký den.. už měsíc mě trochu trápí jedna věc. Mám kamarádku - 9 let. Jsme každá dost jiná ale rozumíme si. Ona je trochu chaotická já jsem zase magor na pořádek..
Já jsem nastoupila do práce po mateřské. Cca 14 dní po nástupu do práce přišla k nám na návštěvu.. a říká - ty jsi si zaplatila uklízečku? Já jsem se začala smát protože jsem nevěděla kam tím směřuje a říkám - jasný.. a ukázala jsem na svý ruce. A ona mi říká - já jen nechápu že chodíš do práce a máš tady tak uklízeno s dětmi! Já to nestíhám a jsem doma furt.. ( ještě je na mateřské )
Já jí říkám - tak víš že já jsem na to uklízení trochu cvok. A ona se do mě pustila že nechápe že ona má doma takový bordel a já mám uklízeno i při práci a že jsme furt někde s dětmi a atd.. tak jsem ji řekla že základem je nemít moc věcí protože pak se to lépe udržuje. A ona že by to nestihla ani kdyby měli prázdný byt. A že jí štve že jí nepřiznám že mám uklízečku že si kamarádky nelžou
Naštvala se a odešla. Už je to přes měsíc s nemluví semnouNevím jsme dospělé ženy ale tenhle spor mi teda přijde stupidní
Nechala bych ji vyšumět nebo bych jí za pár dní napsala, že jestli chce, můžu jí ukázat uklid v praxi. Ať přijde na kafe.
@Anonymní píše:
Hezký den.. už měsíc mě trochu trápí jedna věc. Mám kamarádku - 9 let. Jsme každá dost jiná ale rozumíme si. Ona je trochu chaotická já jsem zase magor na pořádek..
Já jí říkám - tak víš že já jsem na to uklízení trochu cvok. A ona se do mě pustila že nechápe že ona má doma takový bordel a já mám uklízeno i při práci a že jsme furt někde s dětmi a atd.. tak jsem ji řekla že základem je nemít moc věcí protože pak se to lépe udržuje. A ona že by to nestihla ani kdyby měli prázdný byt. A že jí štve že jí nepřiznám že mám uklízečku že si kamarádky nelžou
Naštvala se a odešla. Už je to přes měsíc s nemluví semnouNevím jsme dospělé ženy ale tenhle spor mi teda přijde stupidní
@Julča001 píše:ano, ten spor je opravdu stupidní
No já to vím. Taky jsem ji už párkrát psala ale neodepisuje. Já přece nebudu mít doma bordel když má přijít aby se cítila dobře..
@Russet píše:
Nechala bych ji vyšumět nebo bych jí za pár dní napsala, že jestli chce, můžu jí ukázat uklid v praxi. Ať přijde na kafe.
Já jsem ji před půl rokem pomáhala doma uklízet. Odjeli jí děti s manželem tak mě o to požádala. Dokonce jsme i malovali pomalované zdi od dětí.. teď to tam vypadá jako před tím. I se stěnami..
@Russet píše:
Ty jo, tak takto bych se neztrapňovala. Je to jen a jen její věc. I kdyby zakladatelka měla uklízečku, kamarádce do toho nic není. Zakladatelka se nemusí obhajovat.
A i já mám zkušenost, že s většími dětmi a v době, kdy jsou rodiče v práci a děti ve školce/škole, se líp uklízí a uklizeno lépe udržuje. Protože nejsou všichni pořád doma, tolik se toho nenabordelí a ve většině rodin se děti podílí na úklidu domácnosti.
@Anonymní píše:
No já to vím. Taky jsem ji už párkrát psala ale neodepisuje. Já přece nebudu mít doma bordel když má přijít aby se cítila dobře..
Já bych se na takovou kamarádku asi vykvákla, nemá to v hlavě v pořádku.
Mam takovou znamou také..nechape jak můžu mit seznam co mam kdy dělat stogam uvarit s detma byt u bazenu atd..
Právě proto mam ten seznam kazdy den udelam neco z nej pracka jede sama susicka mycka taky ted jsem si teda poridila kámoše vysavac robota…
A zbytek je hold v rukou..
Znama nevari dítě ma jedno zvíře žádné zahradu žádnou a pořád nic nestíhá Ale furt nekde coura kaficka výlety..rano odejdou domu napr na 18h a je vytocena jak doma nic nestiha a je unavená…
Ja bych ji nepsala a uz vubec bych se neztrapnovala tim, ze se budes obhajovat, proc mas doma uklizeno ![]()
Kazdej to proste neumi, no ![]()
U moji kamaradky to vypada, ze ji do bytu chodi 3× denne uklizecka a ja jsem zase schopna behem jednoho dne udelat takovej bordel, jako bych mesic neuklizela ![]()
Ona uklizi denne uplne vsechno a ja delam v tydnu jen zaklad(nadobi, pracka, podlaha) a zbytek o vikendu.
@Anonymní píše:
Jako spor je to fakt bizardní, o tom žádná. ![]()
Nemohlo to z té diskuze vyznít s despeketem vůči ní? Neříkám záměrně, ale jestli jsi neřekla něco, co by ona brala jako ránu na solár?
Já jsem bordelář extra třída a moc nemusím když mě někdo poučuje na tohle téma, jsem si toho plně vědoma.
Na druhou stranu pořádkumilovným lidem fandím, pochválila bych hezky uklizený byt. Očividně má ona nějaké trápení a tak se chová tak divně.