Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Maminky
Asi začátkem tohoto tydne mi zacala moje holčička při začátku kojení hodně brečet, ale pak se normálně přisála a bylo to dobré, ale pak se to začalo zhoršovat a při dalším kojení tak hodně brečela, že jsem si myslela, že nemá hlad, ale když to dělala i téměř po 6 hodinách tak jsem to nevydržela a dala jsem jí napít trošku mlíčka z lahve a to jí chutnalo a vypila to a pak jsem ji přiložila a ona se přisála a dopila se. To se opakovalo i druhy den (je zajímavé že ráno a někdy i v průběhu dne se přisaje hned napoprvé je to dobré), ale pak ty další dny dává přednost z lahve. A myslím si že mlíko mam dobré, protože malá krásně přibívá a už víc jak 2 týdny spí od 21.00 do 6.00
Nyní už si odstříkávám do zálohy a v případě nouze jí to dám … myslím si že je to pořád lepší než dávát umělou výživu …
Mám strach, že je to začátek s koncem kojení, můžete mi poradit jesti se to dá, nebo jak to řešit??? ![]()
Zuzka&Natálka 11 týdnů
Mila Zuzkap,mam s malou stejny problem,cca mesic mi kazdy vecer po koupani,kdyz jsem ji prilozila na kojeni zacala tak hystericky brecet,kroutit se a svijet,zejsem zacala proste ji vecerni jidlo davat z lahvicky,a je po problemu.Jinak po cely den a i v noci se prisaje uplne v pohode a nemame s tim zadny problemy,pouze to vecerni jedno kojeni ji nejak nesedi.Takze jak rikas ty pres den si proste odsaju do zasoby na vecer,a vecer to dostane z lahvicky.Myslim,ze je to porad lepsi reseni ,nez prestat kojit:-))Iva
Ahoj holky maminy kojící zdárně i nezdárně,nejsem sice žádná laktační poradkyně,ale toto téma mi zdaleka není cizí co se týče jakýchkoliv problému s kojením obracím se na www.mamita.cz -kde jsou super lidi,kteří poradí nebo přímo paní doktorka Mydlilová-Anna.Mydlilova@ftn.cz.Jinak mám holčičku Elišku Annu,které 19.7. byly 2.roky a přes velké počáteční neúspěchy s kojením kojíme dodnes!!!Až do konce 6.měsíce plně!Eliška měla silnou žloutenku byla spavá nepřibývala,trpěla na větry,jednoduché to nebylo,ale jsem šťastná,že jsme toto všechno překonali bez příkrmů,čajů,dudlíků.Chce to holky pevné nervy a podporu celé rodiny-láhev může dát miminku kdokoliv,ale mateřské mléko jen vy!!! ![]()
ahojky Anulko a dalsi uspesne kojici maminky.Ja jsem rodila v unoru tohoto roku v Čáslavi a musim rici,ze kazda moje kamaradka co tam rodila,tak nekoji.Ja byla po narkoze a mleko se mi zacalo delat pomalu,ale prece.Sestry na novorozeneckem tam byly tak neschopne,ze to nechaly byt a laktace se mi uplne zastřavila asi po tydnu.Malou mi vzdycky hodily a koj.Kdyz to neumis,tvoje vec!!!Skoda,ze jsem nevedela o teto internetove adrese,abych se poradila.Moji kamaradku tam taky pekne servaly,ze neumi kojit a po tydnu taky konec vseho.Ted lituji,zze jsem tam jela rodit,mohlo byt vse jinak.A to nemluvim o porodnich asistentkach-des a hruza!!!!!!! ![]()