Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sad 1 Ted mě ještě napadlo, malýmu Espumisan nezabíral absolutně vůbec, dávala jsem ho jen občas a pravodelně večer. A v lékárně mi lékárnice poradila, že aby lépe učinkoval-dávat PRAVIDELNĚ před každým krmením, žádné nevynechat a po 24h se to v tělíčku uklidní a když budeš pokračovat, máš klid
Nevím jestli nám nakonec pomohlo tohle nebo to byla náhoda, ale přešlo to ![]()
moc děkuji, zatím jse se dneska bez něj obešla.
Jinak holky, zatím se držíme, zvládáme. Krmím co cca 2 hodiny, ještě jsem ji dnes nenakrmila dříve než po 2 hodinách
pravidelně mi pak ale začne po jídle za 45 minut řvát, je neklidná a vyhazuje a plive najednou dudu, tak ji vždy dám trochu čaje, uložím do postýlky a zatím mi 2 x usnula na hodinku, teď čekám, zda usne potřetí, zatím to vypadá dobře. Kéžby to takhle šlo…možná by chtěla pít čatěji, ale bříško to prostě nesnese…třeba
Byla bych ráda, kdybychom najely a zvládaly tento režim, už jen proto, že mléko odsávám a odstříkávám, takhle toho pochopitelně vypije méně, ale to nevadí, ona přibárá fakt nadstandardně.
Jste moc hodné, že radíte. Kdyby byl ddino problém a moc by palkala, určitě začnu s tím Espumisanem jak píšeš, četla jsem, že se dá kombinovat i s laktobacilkama. Tak uvidíme, zda se ji neuleví třeba jen proto, že toho vypije méně.
Je docela humorné, jak rychle zjistila, že nedostane hned za 45 minut další jídlo, a navyšuje tak dávky, které nedávno pila najednou normálně. Ráno začala na 80 ml, pak 90, pak 100, a teď vypila 130 ml, asi pochopila, že hned tak za chvíli noc kromě čaje nebude.
@sad 1
![]()
Já jsem zase nadšená, že dneska to moje 4měsíční miminko, vzalo na milost dudlíka
Je hodnoučký mimčo, ale usínání bylo hrozný, protože usínal jen u kojení a když ho něco vyrušilo(což je od 3měsíců snad pokaždý),neusnul a někdy se ani nenajedl. A pak řval, přetažený, unavený, ale přisát se už nechtěl a bylo to hrozný. nejhorší to bylo venku v kočáru, to jsem ho pak musela nosit a nebo večer po koupání, než se zahnal starší
Dudlíky nechtěl a tak se čekalo než bude zas mít chut si cucnout
-s řevem a pěkně na ruce a chodit
No a dneska jsem koupila obyč kulatý dudlík(všechny moje děti ho měly rádi, včetně dvouletáka
)a on dudlá
Dnes už 3× díky němu usnul bez ohledu na kojení a složitýho uspávání na ruce
.Neumíš si představit, jaká je to pro mě úleva
Pardon -musela jsem se pochlubit
![]()
To je v pohodě, klidně se pochlub. Věřím, že si člověk oddechne, když se něco podaří. Já tě stejně obdivuji, že zvládáš 4 děti. Já si momemntálně říkám, že bych nezvládla ani druhé a honem jsem si běžela koupit čípky Pharmatex antikoncepci, aby se nhodou nestala nějaká nehoda a itěhotněla jsem. A taky kvůli té šílené hrůze z porodu, vždyť víš ![]()
Jinak já jsem taky za dudu ráda, jsem ráda, že ho chce, hodně ji uklidňuje, akorát v těch chvílích, v těch nejčastěji 45 minutách po jídle ho vystřeluje rukama, schválně plive a řve. Stejně mi není jasné, proč to dělá, co to má znamenat. No ale dám ji napít vždy čaje, uložím a většinou usne. Dnešek hodnotím velice kladně, byli jsme i na procházku, kterou jsme zakončili pivkem a ona tam v kočárku o čajíku usnula a vzbudila se po 2 a čtvrt hodinách na jídlo. V podstat zjišťuji, že to takto dneska šlo, a bez nějakého velkého řvaní. Jako řvala, ale to řvala, i když jsem ji krmila pořád. Hlavně toho méně snědla, což není na škodu, je stejně jumbo, takže ji neubyde. Teď vypije kolem těch 800 ml asi.
Jinak vím přesně, o čem píšeš, mluvíš. Vím co to je, když mimi pořád řve. Nikolka je taková od narození a je to hrůza. Docela dlouho nespala přes den vůbec a jen řvala z přetažení…třeba třičtvrtě dne, pak usnula vyčerpáním a zbytek dne spala. Je to hrozné a člověka to ubíjí. Teď už se jí většinou daří na tu necelou hodinku aspoň zabrat, dnes třeba 5 x - to je rekord, a snad brzy přejdou i ty koliky a bude lépe.
Přeji hezký večer ![]()
@sad 1 U nás taky dnešek parádní den, nejen díky dudlíku
Ráno příjemný výletík (no chvílemi, když jeden nebo druhý kluk řval, to tak příjemný nebylo
)busem do centra na medvědy, pak cukrárna s kámoškou a odpoledne několik neplánovaných, ale velmi milých návštěv
![]()
Ahoj, řešila jsem úplně to samé…dokonce jsem i vyzkoušela jiné mlíko ale stejnak to nechtěl. Od narození byl hrozný jedlík a najednou nic. Nakonec jsem zjistila, že už mu mlíko asi nejede. Takže jsem začala dávat příkrmy a přesnídávky a jak baští
Když jsem se radila s mudrou, tak mi řekla, že má do 5ti měsíců smůlu…Takže bez jejího souhlasu jsem přesně ve čtyřech měsících začala s příkrmem. Nedovedu si představit, že bych ho měsíc trápila hlady ![]()
Ahojky holky, nemohla jsem se dříve ozvat, mám zánět prsu a měla jsem hrozné horečky, až jsem blouznila.
Jinak, dodržuju odstup mezi krmením min. 2 hodiny, pokud spí a vydrží, tak i déle, a vše se zlepšilo. Svůj podíl na tom mají taky zřejmě laktobacílky baby, které užívá malá 11. den, píšou, že by měly zabrat za 10-14 dní. Takže malá je mnohem méně plačtivější, docela začala přes den i spinkat, pěkně papká a vypadá spokojenější. Kéžby to tak zůstalo, zatím se nový režim osvědčil. Všem moc děkuji za rady.
Holky, prosím o radu. Naši malé jsou 3m vždycky krásně papala a teď řve hlady, dám ji lahvičku do pusy a řve ještě více, používame Medelu Calma protože mám mléko ale ne dost. Někdy ji to musím přelít do normální lahvičky ať vidí že z toho teče. Naše krmení vypadá tak že malá hystericky řve, já se ji snažím dát lahvičku, ona kope rukama nohama, vystrkuje to jazykem ven a to trvá tak minutu dvě než se toho chytne as saje, někdy mi jídlo vystydne a zase odznova (odsavam). Všechno vždycky mokré, děcko spocené, já spocená… Nevím co se stalo, předtím krásně jedla i z prsa. Ted uz prso ani nezkousim. Nemůžou to být zoubky? Měl to někdo taky tak? Doufám že to přejde :/
Podle me chce rychlejsi prutok a ma spurt. Kup savicku s vetsi dirkou nebo si ji udelej sama.
@u763 Právě to už se potom můžu s kojením na dobro rozloučit, spurt mě taky napadl, protože jak se chytne tak saje… ale už to trvá tak týden.. spurt tak dlouho netrvá, ne?
ale je pravda že papa docela často.. vypadá to jakoby nechtěla, doslova spolu bojujeme.. :/
Ona má ráda ten dudlík, ale pak, asi když chce pít, tak ho vystřeluje rukama. A ty laktobacílky od Swissu mám taky. Bere je asi týden. Ještě spinká, jen jednou jsem ji teď podala dudu, to ho hledalaa hekala, ale do devítí už spát bude určitě, si myslím. Takže teď to vyjde, uvidíme v průběhu dne.