Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
od druhé poloviny června tohoto roku užívám hormonální antikoncpeci Mistra. První měsíc jsem sice delší dobu špinila a do dnes mě občas pobolívá břicho a prsa, ale jinak jsem žádné závážnější problémy neměla. Po prvním blistru dorazila menstruace normální a v pořádku (poslední pilulku jsem užila ve čtvrtek večer a v sobotu večer dorazila menstruace). Po druhém blistru ale přišla menstruace o dost slabší a až během neděle. A teď ve čtvrtek jsem si také vzala poslední pilulku a je neděle a menstruace pořád nikde. Je normální, že vlivem HA menstruace tak brzy slábne a přichází třeba o den, dva později? ![]()
Kazdy reaguje jinak, ale jo, ms pri HA byva slabsi a nekdy dokonce neprijde vubec. Ja jednu takovou zmenila, pac me to hrozne nervovalo.
U každé ženy je normální něco jiného, někdo to může mít ještě „vyhrocenější“, někomu se užíváním HA vůbec nic nezmění. Brala bych dál a při další návštěvě gyndy bych se o tom zmínila. Nemyslím si, že by ses měla něčím znepokojovat.
Snad ano, taky mě to dost nervuje. Ale zrovna jsem začala chodit na střední a je to poměrně dost těžká škola, takže jsem 14 dní byla pořád ve stresu, tak to třeba bude tím ![]()
@Beruška1025 Jojo, neboj, mám podobnou zkušenost. Během mé první HA se mi taky postupně příchod krvácení oddalovalo a i když mám jinou, tak se ještě oddálilo a tím zkrátilo. Není na tomhle nic na závadu, každá žena reaguje jinak. Já osobně jsem za tohle ale byla ráda, že se mi krvácení zkracovalo, protože kdysi jsem ms nemívala kratší než 8 dní
Teď mi 5 dní uteče jako voda a jsem z toho šťastná jak blecha ![]()