Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Našla bych někoho jiného. Pochopím vyjímku, kdy opravdu není zbytí - může se stát.. ale celé prázdniny? to nee ![]()
@martina.se díky za názor, cítím to podobně, jednou za měsíc, když je problém ok, ale na dva měsíce? a jeden na pět dětí - to mi jako kvalitní hlídání nepřijde, měla bych strašnej strach, co se tady děje ![]()
Ty platíš, ty poroučíš, jakápak křivda. Podle mne ona moc dobře věděla, jak to chodí ve školce o prázdniny, když má už jedno dítě ve škole. Věděla, že ho bude brát s sebou, záměrně Ti lhala, aby práci dostala. Pokud se ti nelíbí miniškolka v baráku, tak tu paní vyměň.
Já osobně teda nemám problém s tím, když paní na hlídání má 5 dětí na starost, neb vím, že to není blbka a zvládne to a vím, co má ještě za děti - tzn ne žádný raubíře. Ale taky pak podle toho vypadá částka, kterou za to platím. Ne že jí zacvakám plnou hodinovou mzdu a ona si tam nabere další tlupu dětí.
@Gina108 no právě, co když to jsou raubíři. Pak se bude zakladatekla divit, co všechno jí doma provedou.
@Gina108 no, nemůžeš to počítat jako tři děti a hotovo - s nejstarším není skoro žádná práce, má 20měsíců a je fakt hodnej, ale mám taky čtyřměsíční dvojčata a ty určitě potřebujou hodně pozornosti, svoje děcka dávám v pohodě, ale představa, že mám u toho další dva např. pětiletýho synovce (ten by úplně stačil), tak vím, že to se zvládnout nedá. Houby vím, jaký má děcka. A docela mě zarazilo, že mi neřekene předem, že si je sem vezme - minule přišel manžel domů a byl tady ten malej a jednou se mi stalo, že přišla k nám už s malou (v době, kdy měla být ve škole
) a taky mi to předem neřekla. To je v pohodě, že to neříká dopředu nebo byste to taky považovali za normální, že mi to řekne?
@taljenka tohle mě upřímně taky napadlo, jsme v novostavbě a moc se mi nelíbí představa, jak mi tady z toho dělaj kůlničku na dříví - stačí, co zlikvidujou moje děcka ![]()
@novo123 no to je samozřejmě další průšvih té paní - už by letěla. Pokud by se jí stalo, že nějak nenadále musela vyzvednout svý dítě ze školy, měla by ti to aspoň zavolat - hned do práce, tak bych to tedy chtěla já. Já tedy děti nedávám hlídat doma, ale v MC nebo u té paní - vím, že má bezpečný domov, navíc u nás by se musela zorientovat, nevěděla by hned kde co je a na těch pár hodin měsíčně to nemá cenu. A cizí děti u nás jen s ní bych teda nevydejchala. A zvát si k tobě domů kamarádku na kafíčko bez dovolení - vrchol drzosti ![]()
Ty platíš-Ty určuješ podmínky. Mně by se to také nelíbilo.
připadá mi dost nezodpovědná, neměla bych k ní z toho, co píšeš absolutně důvěru.
Určitě bych s ní dále nespolupracovala. Neoznámit ti určité zkutečnosti(i když si myslím, že ti to mohlo dojít, pokud ti neřekla opak) a hlavně brát cizí dospělou osobu do vašeho bytu, to je nepřijatelné.
Asi by sis měla sehnat někoho bezdětného, pokud ti vadí, že tam jsou i jiné děti, tak nevím, jak by sis to o prázdninch představovala, když většina školek nefunguje. To je tak leda na to, dát svoje děti do klokánku, aby mohla hlídat tvoje
. Takže si najdi někoho bezděti nebo takového, jehož děti jsou dost velké, aby se o sebe staraly samy.
no neexistuje, podmínky takhle stanoveny nebyly, normálně bych si našla jiné hlídání. Je celkem otrslá takže by jela bez pardonu…
@Gina108 díky
já jsem taky uvažovala o tom dát děcka do zdejší agentury (berou od půl roku - takže v červenci už by to šlo) a bylo by to výrazně levnější, ale chci, aby děcka byli ve svém prostředí, minimalizovat tím stres (hlavně pro ty mimina) a taky si neumím představit, jak jim sbalím krámek na celej den (to by byla zábava navíc minimálně na dvě hodiny každej tejden). Jeden z hlavních důvodů je taky to, že nechci, aby byl nejstarší zbytečně brzo vrhnut do kolektivu cizích dětí (socializace má dost s neteřema, synovcema a dětma kamarádek). No a tohle je vlastně porušeno tím, že sem přivede své děti a nejspíš i děti kamarádek - já prostě dost pochybuju, že jí ta kamarádka přivedla kluka a šla pryč
Ale třeba to není pravda a já teď jenom hledám další důvody, proč se jí zbavit- Víceméně jsem rozhodnutá, protože pokud bych ji tu nechala, tak jenom z lenosti to řešit a nemůžu být líná, když jde o dobro mých dětí. ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, co si o tom myslíte. Přemýšlím o tom celý víkend, v podstatě jsem strašně naštvaná, ale nevím, jestli jsem spravedlivá nebo přes vztek nevidím
Mám tři děti a hledala jsem v březnu hlídání, pracuju od dubna, jeden den (7h), ozvalo se mi asi deset lidí, vybrala jsem jednu mladou ženskou (sama má dítě ve školce a ve škole) s tím, že mi řekla, že je nezaměstnaná a má prostor na hlídání (počítám s tím, že je tu riziko, že si najde práci a kdyby se tak stalo pochopila bych to). Ale k věci, jasně jsem jí řekla, že potřeuji hlídání od dubna jeden den a pak příležitostně např. když jdu na úřady, jasně jsem řekla, že potřebuji hlídání i přes prázdniny. Paní řekla, že s tím není problém a zeptala se, jestli ve výjmečných případech může vzít malýho s sebou, když si ho vyzvedne ze školky (školka končí ve čtyři, u nás je do peti - takže jsme počítala max. 2 hodiny a to výjmečně). V pátek mi s naprostým klidem oznámila, že o prázdinách nemá děcka kam dát a vezme je k nám na celodenní hlídání
Pro mě a manžela je to prostě nepřijatelný, aby jeden člověk hlídal pět dětí a navíc ji platím za to, že se stará o moje děcka ne, že mi v domě vede miniškoličku (mám takové podezření, že když jí minule kamarádka přivedla malýho ze školky, tak si tady seděli na kávičce
). Přijde vám to v pohodě a já jenom vyšiluju nebo je to fakt divný? Šli byste do toho? Já už jsem v podstatě rozhodnutá, že seženu někoho jinýho, ale zase jí nechci ukřivdit. Prostě mám pocit, že mi záměrně lhala, kdyby mi řekla, že o prázdninách nemá kam dát děcka, tak vyberu někoho jinýho, protože já prostě to hlídání potřebuju a potřebuju pracovat