Problémy s placeným hlídáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
13.5.13 15:15

@luciášice Jo? Myslíš, že to je ten problém? Tak já to prostě vždycky brala tak, že mají smůlu a práci najít nemůžou :nevim: Je teda fakt, že v tomhle by mi asi přišla nejlepší nějaká ženskoá po padesátce, která práci hledá a nemůže najít (moje současná hlídačka mi na férovku řekla, že práci už nehledá, protože ji tohle vyjde výhodněji, soc a zdr ji platí na pracáku a má peníze na ruku a vydělá víc, než kdyby byla zaměstnaná); představovala bych si ideálně takovou paní jako je moje mamka - měla dlouho problém sehnat práci a teď jednu má a za opravdu děsný peníze vstává ráno v půl čtvrté a dělá 12h denně. Nabízela jsem jí, ať jde za mě na mateřskou, ale má ještě dlouho do důchodu, tak do toho nechce jít :(

• Citovat
  • Upravit
luciášice
13.5.13 15:50
@novo123 píše:
@luciášice Jo? Myslíš, že to je ten problém? Tak já to prostě vždycky brala tak, že mají smůlu a práci najít nemůžou :nevim: Je teda fakt, že v tomhle by mi asi přišla nejlepší nějaká ženskoá po padesátce, která práci hledá a nemůže najít (moje současná hlídačka mi na férovku řekla, že práci už nehledá, protože ji tohle vyjde výhodněji, soc a zdr ji platí na pracáku a má peníze na ruku a vydělá víc, než kdyby byla zaměstnaná); představovala bych si ideálně takovou paní jako je moje mamka - měla dlouho problém sehnat práci a teď jednu má a za opravdu děsný peníze vstává ráno v půl čtvrté a dělá 12h denně. Nabízela jsem jí, ať jde za mě na mateřskou, ale má ještě dlouho do důchodu, tak do toho nechce jít :(

Tak nemůžu vědět, jaká paní je, ale já mám s nezaměstnanými fakt špatnou zkušenost a to samé se studentkami :nevim: Většinou se chtěli flákat a lákala je pouze vidina peněz, ona stovka za hodinu je dost za to, že si tam dám kafe a starší dítě mi pohlídá prcky, pohraje si s nimi v pokojíku a já mám klid :think: Tím, že práci nehledá by mě odradila ještě víc :nevim: Věřím, že je hodně lidí, kteří práci nemohou sehnat, ale dost je také těch, kteří si příliš vybírají(a pak pro ně může být problém uklidit třeba zvratky po dítěti) anebo jsou líní(no a ty jsou nejhorší).Nejlepší je někdo, kdo je za tu práci hodně vděčný, maminky na MD jsou ideální, potřebují peníze, mají čerstvou zkušenost s dětmi a tak vědí co a jak. Jenom musejí mít svoje hlídání, nejlíp tu babičku. No anebo fakt nějaká ta paní kolem padesátky, vitální, která má opravdu ráda děti(a nedělá to jen kvůli penězům).Bude to těžké, ale určitě někoho najdeš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 16:16

@luciášice jak na to tak koukám, tak mám asi zařadit další kritéria výběru, co? sakriš sakriš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
13.5.13 16:33

Když se ti něco nelíbí, tak jí to řekni, případně ji vyměň. Ale pozor na to, abys pak nepřebrala ;)

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 17:00
@nepř. G12 píše:
Když se ti něco nelíbí, tak jí to řekni, případně ji vyměň. Ale pozor na to, abys pak nepřebrala ;)

no, to si taky říkám, jestli je to tak hrozný, aby nemohlo být ještě hůř, ale asi to zkusím, tak zase nemůžu čekat, že hned první paní bude super, no :nevim:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
13.5.13 17:09

Mikrovlnka a kojeni je sila :roll: rozhodne te podporim v tom, ze je lepsi si najit nekoho jinyho, takovyhle temata jsou dobry, protoze odkryjou veci co jsou mozny a cloveka by ani nenapadly 8o viz kafe a vodeni svych deti

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 17:15
@vevericka12 píše:
Mikrovlnka a kojeni je sila :roll: rozhodne te podporim v tom, ze je lepsi si najit nekoho jinyho, takovyhle temata jsou dobry, protoze odkryjou veci co jsou mozny a cloveka by ani nenapadly 8o viz kafe a vodeni svych deti

no, vidíš, tebe by to ani nenapadlo, já celej víkend přemýšlím, jestli to náhodou není norma :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
13.5.13 17:24

Me se to taky asi celkem brzo bude tykat, tak jsem rada ze vidim na co se mam ptat a tak, uprimne ale taky premyslim jestli tady po tomhle nevzit radsi nekoho z agentury :think: jinak s tim ze nekdo nekoho bude pomlouvat se mysim musi tady u toho ako je hlidani, uklid a podobne proste pocitat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 17:31
@vevericka12 píše:
Me se to taky asi celkem brzo bude tykat, tak jsem rada ze vidim na co se mam ptat a tak, uprimne ale taky premyslim jestli tady po tomhle nevzit radsi nekoho z agentury :think: jinak s tim ze nekdo nekoho bude pomlouvat se mysim musi tady u toho ako je hlidani, uklid a podobne proste pocitat :nevim:

víš, ono s tou agenturou mi to přijde logický ve větším městě, ale tady je 5tis. obyvatel, takže agenturu tady provozuje holka, kterou znám a není žádné tajemství, že dává těm hlídačkách tak 50,– na hodinu a většinou jsou to studentky - to mi fakt přijde celkem fuk, jestli si tu studentku seženu sama nebo přes ně (v těch 5tis. obyvatelích jich celkově moc nebude), navíc se mi s agenturou může stát, že nebude chodit stabilně jedna ženská, ale budou se střídat, to si myslím, že celkově není nic moc - tak pokaždý vysvětlovat znova, kde jsou plínky, mlíko, flašky, kde je kočár a jak se otevírá garáž, pokaždý děckám vysvětlovat, že tahle cizí paní s nima bude - no, moc mě tahle varianta nebere. V Brně mi zase říkala známá, že mají nepochopitelný požadavky (hra na hudební nástroj), takže ti třeba pošlou domů holku z konzervatoře, co sice krásně hraje na klavír, ale plínku v životě neviděla - nevím, nechci nikomu křivdit, ale to je to, co jsem slyšela :nevim: Osobně bych byla radši, kdyby třeba moje máti byla v důchodu a bylo by vyřešeno, jenže ta má do důchodu ještě devět let :,(

• Citovat
  • Upravit
101764
13.5.13 17:53

@novo123 No a když píšeš, že má máti blbou práci, tak proč ji nezaměstnáš oficiálně, počítalo by se jí to na důchod a měla bys někoho, komu věříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.5.13 18:05

@j.a.n.i1 myslíš, že mamka vyžije z 2800 měsíčně? Jako při práci na poloviční úvazek a placení kanceláře si fakt nemůžu dovolit zaplatit 15tis. zaměstnanci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 18:06

@j.a.n.i1 ale napadlo mě to taky, ne že ne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
101764
13.5.13 18:19

@novo123 To je fakt, nedošlo mi, že je to tak „málo“ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.5.13 18:29

@j.a.n.i1 tak 28hodin za měsíc je fakt nic moc :lol: spíš jsem uvažovala o tom, že by šla mamka za mě na rodičák a já bych pracovala na plnej úvazek, ale mamka nechce, protože se bojí, co by pak dělala těch pět let do důchodu :think: navíc rodičák 3800 taky žádný terno není :mrgreen: je to prostě na pytel :dance:

• Citovat
  • Upravit
101764
13.5.13 18:39

@novo123 Tak ona místo tebe rodičák pobírat nemůže, ten by musel být stále na tebe, nicméně se to hodně blíží tomu co jsem měla na mysli, akorát mi nedošlo, že vlastně řešíš hlídání na 1 den v týdnu. Jako ideální by byla varianta, že by nepracovala na celý a ten 1-2 dny by hlídala tobě, ale to je zas při aktuální nabídce práce utopie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí