Problémy s placeným hlídáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
13.5.13 08:24

Ahoj, ja napisu neco co se mozna bude zdát divne - ale - hlidam malou roční holčičku, varime pro celou peti členou rodinu, pokoušíme se poklidit a také obcas hodit prádlo do pracky a vyzehlit. Kdyz jsou prázdniny, volno, nemoc… Mam tady jeste kluka 4r. a holku 6.let. Pokud chci, mohu si s sebou vzit i svoje holky 10 a 6 let. Normálně lítají po zahrade a nebo chodime odpoledne ven a zvládám to uplne v pohode! Je to ta nej prace, co jsem kdy mela.tim nechci psát, ze to mas mit taky tak, ake jen ze to jde a problem to neni:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.5.13 08:24

@ynax já už vlastně té svojí původní paní před stěhováním volala, ale ona už má bohužel (teda pro ni je to samo skvělý) práci, takže nic. Teď říkala mamka, že se jí ptala nějaké kamarádka, jestli ještě hledám, tak se musím rozhodnout, jestli tuhle paní nebo tu z původního výběru, ale změna je asi nevyhnutelná. Já to nechtěla zmiňovat, aby to nevypadalo, že jsem na ni vysloveně vytočená, ale na denním pořádku jsem si před odchodem do práce ještě stihla vyslechnout, jak je škoda, že nekojím a jak je mikrovlnka špatná věc apod. - přehlížím, ale ve skutečnosti mi to vadí. Aby toho nebylo málo, tak poslední kapka (teda kromě toho hlídání o prázdninách) bylo i to, že mi řekla, že si mám umýt mikrovlnku, protože když už má používat něco, co jí vadí, tak ať je to aspoň čistý. Uznávám, že špinavá je (umeju ji jednou za týden a stejně je to hned zase špinavý a když si mám vybrat mezi spánkem a každodenním čištěním mikrovlnky, tak je to pro mě jasná volba :mrgreen: ), ale šíleně mě vytočilo, že nezaměstnaná ženská s pětiletým a sedmiletou, kterou platím, si dovoluje mi hodnotit domácnost (tři děti, práce, dodělávání novostavby, věčný papírování s prodejem bytu a přepisem trvalýho bydliště - nemám pocit, že se nudím :pocitac: ). Možná je to u mě jen uražená ješitnost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
13.5.13 08:25

@novo123 tak jasně, dávám hlídat dvouleťačku. 4 měs. miminka, navíc dvojčata jsou úplně něco jiného.
A jakmile máš z paní blbej pocit už jen samo o sobě, tak i kdyby jinak byla celá pozlacená, máš svatý právo jí vyhodit a necejtit se za to blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.5.13 08:26

@me2dova děkuji za názor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 08:28

@lllucie nezlob se, ale roční dítě a jedno dvacetiměsíční a dvě čtyřměsíční jsou prostě rozdíl :nevim: já taky u děcek zvládám celou domácnost, ale je to moje domácnost a moje děti, takže je v mém zájmu to dělat pořádně, ale jakou motivaci má paní na hlídání?

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 08:30

@Gina108 díky, přesně tohle jsem potřebovala slyšet - prostě z toho teď mám divnej pocit, důvěra je v pytli a spíš čekám, co za problémy ještě odhalím - např. pořád nakecávám sama sobě, že nenechává kočár před obchodem, ale nedokážu si vysvětlit, jak to, že odejde na procházku a vrátí se s novinama, aniž by šla dovnitř a děcka nechala venku (dvojčecí kočár dveřma neprojde) :nevim: Koukám, že je to prostě rozhodnutá věc, jen si to musím srovnat v hlavě a hotovo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
13.5.13 08:30
@novo123 píše:
@Jasněnkaa vidíš, to mě nenapadlo, že později budou moct děcka paní na hlídání prásknout :mrgreen:

dokud děti nemluví tak je nikdo nehlídá, myslím cizí lidi. Kdyby se kluk nerozmluvil tak nešel ani do školky.

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 08:34

@Jasněnkaa no, zní to logicky a hezky, ale já prostě nemůžu tři roky nepracovat a moje mamka chodí do práce, tchýně zvládá tak akorát návštěvu, kdy mě buzeruje, ale i procházka s nejstarším je pro ni stres jako prase :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1342
13.5.13 08:36
@novo123 píše:
@lllucie nezlob se, ale roční dítě a jedno dvacetiměsíční a dvě čtyřměsíční jsou prostě rozdíl :nevim: já taky u děcek zvládám celou domácnost, ale je to moje domácnost a moje děti, takže je v mém zájmu to dělat pořádně, ale jakou motivaci má paní na hlídání?

@novo123 motivaci k čemu? Ted sem asi nepochopila… Motivace je nejspíš finanční ohodnocení ne? Vis on bude problem, ze hledat hlídání jen na jeden den je osemetne… Ty pani si stejně budou hledat praci na cely tyden a tobe se budou u deti akorat střídat tety, co je mozna horší, nez kdyz tam ta teta ma i svoje deti… Muj názor… Ja hlidam denne a uz na zacatku mi bylo jasne, ze pani hledá někoho na delší dobu. a upřímně - pokud mela malá Tyna 4 mesice, skoro jsem o ni nevěděla, zato ted v roce je to torpédo:-) ale jak pisu-toto byl jen příklad modelu, ze jde vsechno, neni tim ti prece nic.ty mas predstavu za kterou platis a tu je treba respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
13.5.13 08:37

@Sany80s
Tak vzhledem k tomu, že novo pracuje 7h v týdnu, tak bych také předpokládala, že má paní na tu dobu hlídání nějak zajištěné. Nejsou to dva měsíce prázdnin, je to asi 9 dní, v tu dobu můžou být děti u babičky, nebo na příměstském táboře, nebo s manželem, co dělá na směny…nebo třeba u všech čertů, ale ne u mne doma, když jsme na tom nebyly předem domluvené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.5.13 08:40

@lllucie motivaci starat se o moje děcka stejně jako o svoje, když ji nikdo nevidí a prachy dostane tak jako tak - já prostě dost pochybuju, že bude pečovat přednostně o moje děti, když tady bude mít svoje a že moje děcka dostanou tu stejnou pozornost jako, když tady ty její nejsou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.5.13 08:41

@me2dova manžel paní je OSVČ už z toho jsem předpokládala, že to hlídání těch pár dní bude třeba řešit on :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
13.5.13 08:42
@novo123 píše:
@Jasněnkaa no, zní to logicky a hezky, ale já prostě nemůžu tři roky nepracovat a moje mamka chodí do práce, tchýně zvládá tak akorát návštěvu, kdy mě buzeruje, ale i procházka s nejstarším je pro ni stres jako prase :mrgreen:

jasný, proto říkám že musíš mít 99% důvěru, a to ty k téhle paní nemáš.

• Citovat
  • Upravit
1342
13.5.13 08:44

@novo123 aha…tak to je těžko rici…ja ovšem ač je to mozna blbe dávám mnohem větší pozor na svěřené deti, nez na svoje…ale u me je to asi jine, hlidam uz pres dva roky a deti beru jako vlastní…zkus profi chuvu pres agenturu mozna???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
13.5.13 08:45

Najdi si někoho bezdětného, nejlépe čilou důchodkyni (ne nějakou stařenku, ale paní kolem 60-ti let). Když máš paní na hlídání s vlastními dětmi, tak tam vstupuje další riziko: Co když její děti budou nemocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí