Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu sem s menším problémem. Letos to budou dva roky, co jsme s přítelem a už asi měsíc bydlíme spolu. Dnes jsem k našim přijela na návštěvu a vzala si sousto buchty, kterou mamka upekla. Táta mi tam začal vykládat, že mě přítel neživí (přitom sama pracuji a společně máme s přítelem dost financí na to, abychom se uživili), že jsem přijela hladná. Tak ho máma okřikla, ať přestane. On se naštval, odešel ven a propíchal mi gumy na autě. Když jsem to zjistila, tak jsem se vzteky rozbrečela a on mi začal tvrdit, že to neudělal on, že za to může přítel, že mě chtěl v autě určitě zabít. Vůbec nevím, co s tím mám dělat. Jsem z toho nešťastná. Když mu chci domluvit, vysměje se mi a mamka už taky nemá tolik energie. Vždycky se kvůli toho jen pohádali. Byl jste někdo v podobné situaci? Podotýkám, že mi je 25 let a přítel tátovi nikdy nic neudělal.
no kdyby mi táta propíchal gumy nebo by mi dělal jiné podobné věci, tak bych na návštěvy jezdila jenom tehdy, když by byla doma jen máma.. co jiného s tím nevím, domlouvat mu asi nemá cenu
Ne nebyla a s takovým povedeným tatínkem bych teda rázně utla kontakt.
A tatovi je kolik, propichovat gumy
asi bych s nim omezila kontakt, a stykala se hlavne s mamkou. a takhlw se choval tata vzdycky, podobne? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu sem s menším problémem. Letos to budou dva roky, co jsme s přítelem a už asi měsíc bydlíme spolu. Dnes jsem k našim přijela na návštěvu a vzala si sousto buchty, kterou mamka upekla. Táta mi tam začal vykládat, že mě přítel neživí (přitom sama pracuji a společně máme s přítelem dost financí na to, abychom se uživili), že jsem přijela hladná. Tak ho máma okřikla, ať přestane. On se naštval, odešel ven a propíchal mi gumy na autě. Když jsem to zjistila, tak jsem se vzteky rozbrečela a on mi začal tvrdit, že to neudělal on, že za to může přítel, že mě chtěl v autě určitě zabít. Vůbec nevím, co s tím mám dělat. Jsem z toho nešťastná. Když mu chci domluvit, vysměje se mi a mamka už taky nemá tolik energie. Vždycky se kvůli toho jen pohádali. Byl jste někdo v podobné situaci? Podotýkám, že mi je 25 let a přítel tátovi nikdy nic neudělal.
To vypadá na nějakou duševní poruchu. ![]()
S takovým tatínkem bych ukončila kontakt, a jezdila bych za maminkou jen tehdy když bude maminka sama doma ![]()
Tohle od tvého tatínka není hezký ![]()
@Anonymní píše:
není duševně nemocný? ![]()
Střízlivý byl, ale chová se tak k příteli už od začátku našeho vztahu.
Ani nechci věřit svým očím. Vlastní táta a takový buran, magor a blb? Jen bych v klidu oznámil matce, že pokud mě bude chtít vidět, sejdeme se mimo dům a jemu bych poslal účet z pneuservisu. A pokud by se tohle stalo mé partnerce, rozjel bych se za ním. A určitě ne na buchtu.
A byl vždycky takový a nebo se začal měnit poslední dobou? Pak by to mohly být známky nějaké choroby, nejpodezřelejší je alzhimer.
Choval se tak ke každému mému příteli, kterého jsem vždy měla. Tenhle vztah je už ale vážnější a plánuji s tímhle mužem založit rodinu. Asi to nedokáže rozdýchat.
@Anonymní píše:
Choval se tak ke každému mému příteli, kterého jsem vždy měla. Tenhle vztah je už ale vážnější a plánuji s tímhle mužem založit rodinu. Asi to nedokáže rozdýchat.
Aha - tak dobrá zpráva je, že nejspíš není nemocný, špatná zpráva je, že je hodně zvláštní povaha. A že se to bude stářím patrně jen posilovat.
A tedy teď na vás čeká docela tvrdá práce na tom, abyste se s tím faktem dokázala srovnat jako dospělá a naučila se bránit si svoje hranice a svoji cestu a svoji novou rodinu.
přeju hodně sil.
@Anonymní píše:
Střízlivý byl, ale chová se tak k příteli už od začátku našeho vztahu.
ale on nerozpíchal kola příteli ale vyčetl buchtu tobě a tobě rozpíchal kola