Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
Tak půjčila sis od lichváře, nebo od „lichváře“ proto, že ti banka půjčit asi nechtěl, ne? Takže teď když půjdeš do banky, tak ti nepůjčí zas. A navíc, s touto půjčkou jsi prstě rizikový klient, žádná normální banka ti nepůjčí, protože pohledávka by u tebe byla nevymahatelná. Nezbývá nic jiného, než se kousnout a najít si brigádu a prostě to odmakat. Ten dluh není nic strašného, vlastně je to pár korun, to dáš.
Hl. se dostat do normálního splácení bez „poplatečku“ za opožďování. Pak si prostě neco přivydělat, nebo něco prodat. Brát si půjčku s tím, že vím, že ji nebudu schopen splácet- > úvěrový podvod.
@Ivan PPZ píše: Více
Ono je to asi nastavené tak, že do 30 dnů to měla splatit komplet celé, pokud to nemá, může si vyřídit odklad splatnosti za těch 5000. To není splátka jako, jen poplatek. A další měsíce se to stále opakuje.
Zakladatelko, kolik sis půjčila a kolik zaplatila těch odkladů za 5 tis.? Brala sis to jako spotřebitel? Pokud ano, je tam šance na vyřešení.
@Enitka
I s úroky to je 35 000,–, jak jsem psala výše.
5 odkladů za 5 000,–, teď bych dávala 6tý.
Bohužel je to půjčka od Zapla, s těmi se mi moc domluvit nijak nedá…
@Anonymní píše: Více
Takže 5× 5 tis. je 25 tis. Být tebou doplatila bych ještě 2× těch 5 tis., takže budeš mít celkem zaplacenou půjčenou částku plus úrok, celých 35 tis. A pak bych jim sdělila, že už mám splaceno.
Pokud by to dali k soudu, bránit se, podobná smlouva nemůže projít, bude s největší pravděpodobností posouzena jako neplatná. A pokud budeš mít splacenou jistinu včetně úroků, nemůžou ti nic. Pokud bys měla advokáta, museli by platit jeho náklady. Z jakého si kraje?
@Enitka
Děkuji, jsem z Prahy.
Pokud ovšem budu schopná doplatit až po výplatě (15.), nevěděla byste třeba orientačně, po jaké době by se to předávalo do dalšího řešení, když je splatnost 30. tohoto měsíce?
@trim353 Musí ještě minimálně zaslat předžalobní výzvu. Nejlepší by bylo zaplatit co nejdřív tu jistinu, to bylo 30 tis.? Jako půjčená částka myslím.
@trim353 píše: Více
Nadační fond proti dluhové
pasti na Praze 7. Pomůžou Ti s tím.
Zdravím. Doporučuji to řešit a to aktivně a rychle než aby se stalo že kvůli takové částce spadnete nedejbože do insolvence. Osobně bych to zkusil refinancováním u své banky nebo něco co funguje normálně třeba zonky. A hlavně bych si asi našel nějakou druhou práci nebo brigádu abych se toho všeho zbavil co nejdříve. Nevím co děláte a jak jsou možnosti.
@Enitka píše: Více
Bohužel tak to myšleno asi není dokupuje si za 5k odklad a dluh každý měsíc o to roste aniž by cokoli splatila.
Zdravím všechny, už nějaký ten pátek bohužel lítám v jedné z těch krátkodobých půjček na 30 dní. Bohužel jsem si tehdy půjčily víc, než jsem mohla vrátit a teď jsem v tom kolotoči, kdy platím přes 5 000,– na odkladu splátky o další měsíc…
Ano, udělala jsem chybu, vím to. Jen bych chtěla poradit, jak z toho ven, případně jestli byl někdo v podobné situaci a jak se s tím vypořádal.
Ve zkratce: dluh mám 35 000,–, plat 23 000,–. Nejsem prostě schopna platit odklad a zároveň si dávat nějakou část bokem. Z toho se dá vydedukovat, že co měsíc, to účet na nule.
Napadla mě varianta, že bych se zašla zeptat do své banky, jestli by se s tím nedalo něco dělat. (Splácet treba 1500 měsíčně půjčku bance by bylo lepší, než-li 5000,– za odklad nebankovce).
Myslíte, že by to mohlo být reálné?
(Zkoušela jsem nebankovku kontaktovat se splátkovým kalendářem, ale bez úspěchu… buď splať půjčku nebo odklad)
K tomu byl tento měsíc finančně náročnější a již teď vím, že si odklad nebudu moci dovolit. Nevíte případně, za jak dlouho to nebankovka předá do řešení? ( když bych se opozdila s odkladem cca 15 dni)
Kdo jakkoli poradí nebo zkusí navrhnout řešení, tak Vám budu moc vděčná, dekuju