Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@estejedna chodi spat o pul 9. A je to stejne uplne i kdyz jde spat v 10. Zkpuseli jsme to. @blumen je vyvetrane, topi se tak akorat, zvlhucuji vzduch, perina stejna perova jako v lete. Spime jen v perovem. Nema zadne alergie, nic.
![]()
Proste je narozena v kvetnu a od prvni jeji zimy kazdy rok to same. Driv jsem to moc neresila, ze jsem to dospala, nyni chodime do skolky, do prace a proste nemam kdy dospavat a padame vsichni na cumak takze to resit nejak musime. Nebo se aspon pokusit to resit…treba proste nejaka vec, lek, vitamin ci rada pomuze!!!
@3Lu mne treba vadi topeni, s topenim se nevyspim, vadi mi ten vzduch z neho, zkusila bych ho vypnout. Presunout postylku na jine misto v mistnosti jste nezkouseli? Nema byt naprosti oknu, u dveri a podobne, vsak mrkni na net. Za zkousku nic nedas
@3Lu ja to chapu, dcera chodi do jesli a vstavame 5:30 a nejvic me nastve, kdyz se vzbudi pred 5-tou a pak zacne v 5:30 usinat. Mrzi me to kvuli ni a i kvuli me, jsme pak nedospale obe.
Mimochodem v jeslich se naucila v kuse 1,5h spat po trech mesicich. Do te doby tam spala pul hodinu. Ovsem ted neche chodot spat pro zmenu vecer a odpoledni spanek ji v jeslich zrusit nemuzu, clovek si nevybere ![]()
Medunka pred spanim je dobra, pomaha mne ![]()
@blumen ano to jsme delali…je v rozku tmavem. Ani ne u okna ani ne u dveri. Ma postel bez supliku. Vse co radi feng su ej…zadne zrcadlo.
Já bych zkusila kineziologii, objednej se do nějaké poradny, možná to bude stačit probrat s tebou, ona sama je ještě malá, je možné, že ten problém vychází z tebe. Tvoje dcera je počatá z umělého oplodnění a je ze zmrazeného embrya, může to souviset.
U nás to samé, jen malé je 5 a půl, má to takhle od narození. Nepomohlo vůbec nic, museli jsme se s tím smířit. Už se těším na letní čas
@Evinka164 a take se vam.budi vzdy pri zmene casu a tak moc brzo?
@3Lu Magnesium my davame normalne v tabletach, syn rozkouse, spolkne. Ale mozna se da koupit i sumive. Jinak teda celkove spi docela malo, ze? 1-2 hod odpo, cca 7 hod v noci? Mam stejne stare dite a to by byl totalne ko, spi tak 11-12 hod. (V Kuse, po o nespi).
@3Lu takhle brzy a to jsme fakt vyzkoušeli vše. Teď už odmítá i spánek po obědě, takže mi usíná už po 18.hod.,klidně usne u stolu, na zemi, prostě kdekoliv. Já si teda aspoň u nás myslím, že to má po tatínkovi, ten je na tom úplně stejně
. Ve 20 hod.je u nás ticho, klid, jen má tady bloudím
. Třeba se to u vás srovná
Já Tě moc lituju, to je fakt hrůza. Mám stejně starou dcerku a mám opačný problém, musím ji ráno do školky budit, sama se nevzbudí. Budím ji v 6.45, a to jde třeba den předtím spát ve 20.00 nejpozději. Po obědě už spát nechce, beru ji domů, ale když jedeme třeba později odpoledne domů autem, pak usne během 2 minut a je schopná zaspat přenesení z auta do domu, vyzutí a vysvlečení, a spí ještě třeba 1,5 hodiny. Jenže pak zase večer de spát později, třeba až po 21.00, ale ráno v 7 ji člověk budí z tvrdého spánku:-).
Napadlo mě, zkusila jsi spát s ní celou noc? Když říkáš, že se vzbudí a volá Tě, třeba by se nevzbudila, kdyby povědomě cítila, že mamka leží vedle ní.
Já spím s dcerou a ona v noci ve spánku zkouší, zda tam jsem, sáhne, ujistí se a spí dál…
@Fazulina mam stejny problem
rano neprobuditelne dite a vecer neunavitelne.
@Fazulina my jsme si ji davali i do loznice a ona s nama v posteli spat nechce…ona chce ve sve postylce a at ja jsem na palande. Jeste me napadlo ze vcera usnula pak po probuzeni v pohode a sundali jsme ji ponozky
ale toz ze by hraly roli ponozky?
@Karleon a v cem.ta kinez. spociva prosim? Dekuji.
A i vsem ostatnim za rady. Vse vyzkousime.