Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@blumen píše:
To je hodne zvlastni. Chapala bych buzeni hodinu driv. Nevadi ji neco v zime v pokoji? Neni tam moc teplo z topeni/zima, nema jinou perinu a podobne?
Taky mi to přijde zvláštní. Nějak si neumím představit, že to způsobila ta hodina časového posunu.
http://www.dologran.cz/
Jooo Dologran @blumen Máš s ním nějakou zkušenost? ![]()
Šmarja oni tam píšou že nedostatek hořčíku se vyrovná za 90 dní!!!
![]()
@ivašot. píše:
Taky mi to přijde zvláštní. Nějak si neumím představit, že to způsobila ta hodina časového posunu.
njn asi ale ano…říkám, má to tak už třetí rok. Poprvé spala s náma v ložnici, podruhé taky ale na jiném místě a ted ve svém pokoji. Nezmění to aní pobyt na horách na chalupě, kde jsme byli když jsem nechodila do práce i měsíc v kuse.
Ani spaní u kamarádů, kam jezdíme - všude stejné. Až jak přijde jaro a letní čas - šup a zase se to začne lepšit… Ono to ale prostě nejde ted s tou prací vydržet.
@3Lu ja mela nedostatek horciku V tehotenstvi, tak to mam nastudovano, jinak s dologranem mam dobrou zkusenost, ale uzivala jsem vapnik.
Jojo, trva to prave delsi dobu to navyseni hladiny.
Tak takto vypada ted po 2h odp spanku po obede…proste je z tech noci mrtva. Tak SAKRA PROC V NOCI NESPI???
No jo, ale když ji necháš přes den do sytosti dospat, tak proč by spala v noci. A co děláš, když se vzbudí ve tři ráno? Já bych neustále opakovala, že je noc a v noci se spí. A nevylezla bych z postele a jí bych to taky nedovolila. Max jít se vyčůrat. A přes den bych zkracovala spánek. Já bych asi byla fakt tvrdá, protože nevyspat se půl roku, tak zkolabuju. A ani pro ni to není dobré, spánek je potřeba.
@3Lu píše:
Tak takto vypada ted po 2h odp spanku po obede…proste je z tech noci mrtva. Tak SAKRA PROC V NOCI NESPI???
Ahojky, vzpomněla jsem si na Tebe dneska v noci, dcerka se výjimečně probudila kolem 3.30 a zkoušela na mě něco ve smyslu, že by už vstávala. Musela jsem jí vysvětlovat, že ne, že je ještě noc, spíme spolu, přitulila se a ačkoliv jí to docela trvalo, nakonec zabrala a v 7 jsem ji nemohla probudit do školky:-))). Když ji prostě nenecháš vstát, nepomůže to? Jako naprosto chápu, že nám se to dobře radí, když nejsme ve Tvé situaci. Jak to v noci probíhá? To jako vstanete a jdete prostě fungovat, jako by bylo ráno? Nebo ležíte, ale nespíte? Nebo co děláte? Moc držím palce, ať se to zlepší, tohle si fakt nedovedu představit. Jedině, co Ti poradit, jdi spát s dcerou v těch 8… Ať se aspoň trochu vyspíš.
@Kacka2 Prave. Ja bych to proste jednou zkusila - treba o nejakem prodlouzenem vikendu - klidnejsi program, prisny rezim - ven z postele v tolik a tolik, do postele v tolik a tolik. 3,5 roku uz je dost, jako mimina mi moje deti hazely bobek i na podobne pokusy, ale od starsiho batoleciho veku na rezim konecne slysi, pevny rad nam pomohl srovnat radu vystrelku.
@3Lu Sakra proc v noci nespi - jojo, tuhle otazku jsem porad vznasela „zamlada“ se synem - vzbudil se v 1, oci jak tenisaky a do 4 nepomohla ani svecena voda. A v 6 byl zas na nohou, cilej jak rybicka - narozdil od toho dospelaka, co mel zrovna ten den „pohotovost“.
@3Lu píše:
A proc mate pres den rozdelany gauc na spani? Nenechala bych ji usnout, travila bych den venku nebo nejak akcne, aby usnout proste nemohla, v 17 hodin bych ji urcite usnout nenechala, natoz podruhe.
@Fazulina ona dle me vstane a jde za dcerou a sedi u ni. Ja bych trvala na tom, at lezi v posteli teda sama a ze ja budu spat v loznici, protoze je noc. Pripadne, kdyz bude potichu a nemluvit, mohla by jit za mnou, byla bych fakt tvrda, tohle by neslo, ja bych to sama nezvladala bez spanku a s praci dohromady. Ted spim blbe a pracuju taky, ale spim narozdil od zakladatelky.
@3Lu jeste jsem si vzpomnela, kolegyne v praci mela podobny problem, ale jeji dcera spanek nepotrebovala a ted v dospelosti ji staci spat 4 hodiny denne. Ji to ale nevadilo nikdy, nebyla unavena, jen jeji matka padala na hubu a litala po doktorech.
@blumen píše:
@Fazulina ona dle me vstane a jde za dcerou a sedi u ni. Ja bych trvala na tom, at lezi v posteli teda sama a ze ja budu spat v loznici, protoze je noc. Pripadne, kdyz bude potichu a nemluvit, mohla by jit za mnou, byla bych fakt tvrda, tohle by neslo, ja bych to sama nezvladala bez spanku a s praci dohromady. Ted spim blbe a pracuju taky, ale spim narozdil od zakladatelky.
Proto jsem zdě někde výše říkala, zda by nepomohlo, kdyby spala maminka s ní. Prostě když se ráno probudí, tak zůstanou ležet a třeba malá znovu usne. U nás to tak je. Ne, že by se v noci pravidelně budila, to vůbec ne. Ale když náhodou jo, prostě ležíme dál a dřív nebo později ještě zabere a spí až do rána.
@blumen smarja ze vstanu a sedim u ni…neblaznete. Lehnu si k ni a. lezim. Ona taky. Z postele nevyleze. Nemluvi. Ale nespi a vrti se.
Sedacku mame rozdelanou protoze chceme a dobre se nam na ni sedi.
Jinak je pravda presne co jsem. psala…vcera jsem.se na to proste vyprdla a mechala ji spat jak pres den chce. A svete div se…spala i celou noc do 6. Takze u nas opravdu budit po obede nezabira, od narozeni kdyz jsem ji budila byla pak.zla noc. Tak jak to tady kdosi psal. Mudr mi vcera poradila at ji necham klidne prospat dokud se noci nesrovnaji
Jsou pry deti ktere kdyz se proste nedospu tak pak maji spatne a spatnejsi spani…a kdyz se pak konecne dospi, upravi se jim to.
@Fazulina jo ona pak usne…v 6. A yo uz musime nejp o pul.7 vstavat.
@blumen promin ale musela bys tu byt…nebudu tahat spici dite ven do mrazu, to fakt ne. Akcni jsme jinak az moc..