Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já se líčím, dost dlouho jsem nosila i zahuštěné vlasy, možná se k nim někdy vrátím. Snažím se oblékat hezky, ale na RD volím spíše pohodlí
Vzhledem se neživím. Chci se samozřejmě líbit manželovi, je příjemné poslechnout si kompliment např. od kolegů i kolegyň, kamarádů, kamarádek, ale upravuji se zejména proto, abych se já cítila dobře a v rámci možností sebevědomě.
@Anonymní píše:
Zajímají mě důvody, proč se ženy obecně snaží vypadat hezky a jak daleko proto zajdou.
Děláte to pro sebe, pro partnera, ve snaze najít si partnera, živíte se vzhledem, nebo z jiného důvodu?
Co konkrétně děláte? Běžná péče, líčení, návštěvy kosmetiky, drobné zákroky, nebo třeba i plastické operace?
Já sama jsem na sebe od přírody celkem kašlala. Nějakou dobu jsem si přivydělávala vzhledem, takže jsem na sebe dbala, chodila jsem na kosmetiku, ke kadeřnici, na manikúru.
Krátce jsem měla přítele, který byl náročný. Požadoval perfektní epilaci celého těla, jinou barvu vlasů, prodloužení vlasů, měla jsem zhubnout, nechat si operovat prsa, pravidelné líčení, atd. Částečne jsem na to přistoupila, ale na operaci jsem nešla, bála jsem se. Pořád měl kecy, že nevypadám dost hezky, jak je vzhed ženy pro muže důležitý. Naštěstí jsem se ho časem zbavila, ale moje sebevědomí mi pošramotil na hodně dlouhou dobu.
Poslední dobou jsem hodně vizuálně zestárla i zchátrala, i když objektivně vypadám na svůj věk stále dobře.
Při poslední návštěvě kosmetičky jsem si s ní o tom povídala, dostaly jsme se k tomu, že ona lituje plastické operace, kterou si nechala provést, když se živila modelingem. Kvůli komplikacím, co poté měla. Plastické operace lituje i má kolegyně, co se chtěla líbit mladšímu příteli. Důvod stejný.
Jak jste na to vy? Litujete také někdy toho, že jste se až přílš snažily být krásné?
Já si občas říkám, že se na všechno vykašlu a prostě se smířím s tím, že brzy budu ve věku babičky a budu tak i vypadat.
Kolik ti je?
A co takhle něco mezi tím? Nejsem ani lesana, ani nemám doma všelijaké ampulky a vymoženosti, na kosmetiku nechodím, na manikúře jsem byla v životě asi 3×, na pedikúře víckrát, a měla bych zas, ale jsem hodně lechtivá, no nic moc příjemného to pro mě není, i když výsledek stojí za to. Pravidelně chodím jen ke kadeřnici. Nebarvím si nic, nemám žádné tetované obočí, prodloužené řasy, zvětšené rty apod. Extrémní péče o vzhled mě ani nebaví. Partnerovi to stačí. Není potřeba to hrotit, ale ani zanedbávat. Ideální je asi zlatý střed. Cítit se dobře, líbit se sobě, aby ti bylo fajn ve vlastním těle (na plastiku bych nešla, po odkojení třetího dítěte jsem si radši nakoupila nové spodní prádlo a mám taky radost).
Jo a líčím se jen lehce, pracuji s dětmi, ve školství. Takže oblečení pohodlné, ale slušné, pěkné, upravená být musím, ale decentně.
Pro sebe..
Taková ta základní péče jako kvalitní odlíčení, kvalitní krémy, decentní denní líčení.
Jednou ročně botox.. teď chci zkusit i hyaluronovou do vrásek z úsměvu. Hodně jsem zhubla, vždy jsem měla věšáky, ale tohle se mi vážně nelíbí, takže si hodlám nechat povytáhnout prsa. Vyloženě mě teď baví zkoumat dražší kosmetiku, dopřát si.
Kadeřníka nepotřebuji, mám krásné vlasy, nejsou šedivé a zastřihnout je umím sama, stejně tak umím sama mani a pedi, bylo by mi líto času na cestu někam. Stejně tak mám doma udělané fitko, já prostě ty přesuny nesnáším. Jakmile bude třeba začít barvit vlasy, někoho dobrého si najdu.
Holení, na to mám lumeu.
Nemám ráda ošuntělé oblečení ani věci, takže kvalitní hadry mám také kvůli sobě.
Já jsem ve fázi, kdy teprve začínám uvažovat o kosmetičce, jako mám pár věcí, které by se na mě daly vylepšit, ale do implantátů bych nešla, máma má víčka oboje a to je prý super, já uvažuju, že třeba ke 40tce si nadělím nějaké lehké injekce na vrásku mezi obočím a možná malinko doplnit rty, přijde mi, že věkem ubírají na objemu…
A proč? Asi bych ráda vypadala o pár let mladší než je můj věk
Hlavně pro sebe, ne pro chlapa nebo pro okolí, ikdyž lichotky samozřejmě potěší
ale souhlasím, že v padesáti na 25 vypadat nechci, stačilo by mi, když mi ve 40 letech budou odhadovat na 35 ![]()
Maluji seax na festivalech, vlasy si barvím, když už mě fakt štve, že jsem šedivý vlk
mému muži to fakt nevadí.. spíš by se divil, kdyby to bylo naopak.. na kosmetiku nechodí, vlasy nestříham atd
a když už, tak to vše udělám jen a jen pro svůj pocit, pro nikoho jiného ![]()
@welovefashion injekce na vrásky už ke 40? Nestraš. Mi je 39. Koukám, že tam mám rýhy taky, ale moc to nevnímám, protože nosím ofinu asi
Možná kdyby to bylo moc výrazné a vadilo mi to..ale já se nějak nebojím stárnout. Mám malého prcka, 40 pro mě není žádný věk, zatím. Spíš se s manželem těšíme, že si po 40 začneme užívat, když bude dítě už hlídatelné. ![]()
Jinak já bych třeba velmi uvítala opravdu profesionální konzultaci ohledně pleti, přípravků, péče..ale nic reklamního, prostě pravdu a kup co chceš, ne co zrovna propaguje dotyčná. Není to zadarmo a fakt bych ráda, když už investovat, tak ať je to opravdu vhodné a fuknční. Proto zatím nepoužívám v podstatě ani krémy, ani masky, ani ampulky, vitaminy apod. Protože prostě nevím co. Mám jen čisticí gel a teda jednu cisticí masku, si vzpomenu tak 1× za 14 dní.
Mě teď zaujalo, že ve velkém zrcadle vypadám fakt dobře (doma, v práci, na záchodcích), ale v pudřence to je horror. Póry, vrásky, pigmentové skvrny…
To v tom velkém zrcadle vůbec nevidím. Je to hrozně frustrující - při každé snaze o úpravu je člověk konfrontován s tímhle.
Jako jo, je to zvětšující a je to teda krutá pravda, ale… zamrzí to.
Kdybych prodávala kosmetiku se zrcátkem, tak tohle fakt nějak eliminuju.
Takhle… já se nelíčím, ale umim si představit, že bych si nechala po dětech upravit prsa. Ovšem bez implantátů jen upravit tvar, pokud by bylo třeba a pokud by to vůbec šlo. Že budu mít jednicky nebo dvojky by mi bylo fuk. Dělala bych to pro sebe.
@Tomie Já namalovaná z dálky taky ok. Ale pomačkaná, bez brýlí, po ránu..už i ty vrásky a mimické linky vidím (jasně, říkali mi, nos brýle, neostři, budeš mít vrásky..), u koutku očí..
Barvin si vlasy, protože mě nebaví moje přirozená barva. A to je všechno. Na kosmetiku nechodím, líčím se minimálně, nikdy bych si nenechala píchnout botox, napichat pusu jak kačer, nešla bych na plastiku píšou atd. Pokud bych ve vyšším věku měla problém, tak jedinou operací by byly víčka, ale ne kvůli vzhledu, ale kvůli zdraví.
Temer vubec, a kvuli nekomu bych rozhodne do sebe nenechala ani rezat, ani nepatlala po sobe spoustu „chemie“
Já jsem se vždycky ráda fintila
bavilo mě to a baví doteď, miluju šaty, mám jich asi milion, dřív jsem si ujížděla na botech. Jsem ale i tak zastánce spíše přirozenosti než umělotiny. Umělé jsem měla max nehty, ale na ty už nechodím (možná zase začnu
). Myslím, že alfa omega všeho je kvalitní strava, dost pít, čerstvý vzduch, spánek a pohyb a pokud možno bez stresu. Vrásky mám od smíchu, takže na botox nechodím, i když nevylučuji, že časem začnu, holt po 30 ta údržba začíná být horší. Chodím cvičit, mám sklony k tomu být oplácaná. Diety se mi moc držet nechce, ale jím dle mého vyváženě a kvalitně.
Tohle všechno dělám hlavně pro sebe, pro manžela, ale i pro děti, myslím, že je fajn, když dcery vidí, že o sebe maminka pečuje. V práci mám kolektiv mladších lidí, tak taky vedle nich nechci vypadat jak mařka. A že se za mnou chlapi pořád ještě otočí je taky příjemný ![]()
A co se týče plastiky prsou - já jsem od přírody dost prsatá, ale vlastně díky tomu o úpravě uvažuji. Ne o zvětšení, spíš časem o povytažení nahoru. Kor pokud bych měla ještě dítě, trochu se bojím, abych neměla pak věšáky. Kokršpanělí ouška ![]()
Zajímají mě důvody, proč se ženy obecně snaží vypadat hezky a jak daleko proto zajdou.
Děláte to pro sebe, pro partnera, ve snaze najít si partnera, živíte se vzhledem, nebo z jiného důvodu?
Co konkrétně děláte? Běžná péče, líčení, návštěvy kosmetiky, drobné zákroky, nebo třeba i plastické operace?
Já sama jsem na sebe od přírody celkem kašlala. Nějakou dobu jsem si přivydělávala vzhledem, takže jsem na sebe dbala, chodila jsem na kosmetiku, ke kadeřnici, na manikúru.
Krátce jsem měla přítele, který byl náročný. Požadoval perfektní epilaci celého těla, jinou barvu vlasů, prodloužení vlasů, měla jsem zhubnout, nechat si operovat prsa, pravidelné líčení, atd. Částečne jsem na to přistoupila, ale na operaci jsem nešla, bála jsem se. Pořád měl kecy, že nevypadám dost hezky, jak je vzhed ženy pro muže důležitý. Naštěstí jsem se ho časem zbavila, ale moje sebevědomí mi pošramotil na hodně dlouhou dobu.
Poslední dobou jsem hodně vizuálně zestárla i zchátrala, i když objektivně vypadám na svůj věk stále dobře.
Při poslední návštěvě kosmetičky jsem si s ní o tom povídala, dostaly jsme se k tomu, že ona lituje plastické operace, kterou si nechala provést, když se živila modelingem. Kvůli komplikacím, co poté měla. Plastické operace lituje i má kolegyně, co se chtěla líbit mladšímu příteli. Důvod stejný.
Jak jste na to vy? Litujete také někdy toho, že jste se až přílš snažily být krásné?
Já si občas říkám, že se na všechno vykašlu a prostě se smířím s tím, že brzy budu ve věku babičky a budu tak i vypadat.