Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
13.8.24 21:59
@adresa píše: Více

A jak tu někdo psal, nemá ty hlídací prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
13.8.24 22:01
@Snorlaxik píše: Více

Tvrzení, že rozumný člověk na stáří opustí dům, o který se nedokáže starat, a jde do domova důchodců, je tak zvrácené, až se vůbec nedivím, že jsi ho vypustila z úst ty. Domov pro seniory je ústav, ve kterém člověk nerozhoduje ani o tom, jakou barvu závěsů bude mít v pokoji, natož třeba s kým bude bydlet nebo co bude jíst. Rozumný člověk se snaží tvořit společnost, ve které každý, kdo se nedokáže sám postarat o svůj velký dům, měl takovou síť podpory, aby mohl co nejdéle zůstat doma (ať už v tom svém velkém domě, nebo, asi racionálněji, se jako každý jiný člověk prostě přestěhoval do domova, svého domova, na který bude stačit). Myšlení, že každý by se měl na stáří při úbytku sil odlifrovat do ústavu, je nejen hluboce nemorální, odporující veškerým současným trendům jak v sociální práci, tak ve zdravotnictví, ale taky je to ekonomická hovadina.

Domov pro seniory není domov. Ale to poznáš sama, až ti to tvoje princátko tu tvou opičí lásku na stáří řádně oplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.8.24 22:03
@SlečnaDahlia píše: Více
:srdce: :andel: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 22:03
@Anna766 píše: Více

Ano. O tom je celá ta diskuze, teda aspoň jsem si to myslela, že o prázdninách, když není jiná možnost jak zajistit dítě, se hodí prarodiče, kteří můžou pohlídat, ale bohužel, nechce se jim. A já tohle teda nechápu. Ale možná si to ty babičky neumi představit, vcítit se do situace, protože měly před 30 lety k dětem k dispozici Hildu, Grétu a Mariechen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.8.24 22:07

A víš o tom, že jsou takové domovy, kde je člověk ve svém vlastním bytě? :think: o tech jsi asi ještě neslyšela, co :think: dokonce někde můžeš mít i své zvíře.

• Citovat
  • Upravit
33706
13.8.24 22:08

Výtečně napsáno. Jen jsem polkla když jsem to četla a neměla jsem chuť ani reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 22:11

Jsou, ale přeplněné na dlouho dopředu a tohle si fakt nemůžeš naplánovat, kdy to ještě zvládneš doma a kdy už vůbec a dobrovolně odejdeš do zařízení. Někdo to zvládá do 95, má si tedy 30 let rezervovat místo aby mohl během jednoho dvou měsíců přejít tam?
Nezminuju peníze, protože to, že někdo na takový domov důchodců zkrátka nemá, určitě neberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.8.24 22:12

Ano, takové existují. Ale tam je skoro nereálné se dostat. U nás loni obecní rada řešila dva lidi. Někdo umřel, tak jeden byt se uvolnil v domově pro seniory. Jeden člověk se tam teda dostal. Pro druhého nebyla kapacita a jsou to obyvatelé obce. Ti mají vždy přednost před cizími. Cizí nemají vůbec šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
13.8.24 22:12

Naše dite už chodí do školy, pokud byla ve školce, tak vůbec nebylo co řešit, naše skolka byla otevřená. Bezne jsme využívali o prázdninách 4txdny školku. Jinak já chapu ze někdo má nařízenou celozivadni dovolenou, ale většinou to bývá v létě ne? Tak jeden z rodičů má tu narizenou dovolenou a druhy si vezme dovolenou před nebo po. Chapu, ze například samoživitelky bez funkčního otce pro dite to mají těžké, nebo bez babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.8.24 22:13

Tak prodá to bydlení, které má ;) ale to tě asi nenapadlo :think: a jo někdo si to rezervuje dopředu. A tedy nepřijde mi, že by byly tak extrémní čekací lhůty v řádu několika let :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
13.8.24 22:16

To je prostě vidět, že jen plácáš absolutní nesmysly, ať jsi v opozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 22:17
@Anna766 píše: Více

Což ale není problém, jak pořád zapomínáme, protože kromě vlastního bydlení, studia detí, chůvy pro děti, kvalitní zdravotní péče pro sebe i deti, zážitků, výletů, dovolených a taky investic do vlastní kondice a rozvoje, si každý rozumný člověk platí i úspory na stáří, aby nebyl odkázaný na penzi, a taky na kvalitní penzion pro seniory s vlastním bytem a dobrou péčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
13.8.24 22:17

Žádný senior se nechce stehovat. I kdyz to roky vesele tvrdi, jak prodá barak a pujde do bytu atd. Neprodá, nepujde. :roll:
To je jak s tou kravkou a na podzim uz nezaseju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.8.24 22:20
@PaníBovaryová píše: Více

Zajímavé, že takoví senioři jsou. Asi je jen nemáš kolem sebe. A znám i takové, co litovali, že tam nešli bydlet dřív a dřeli na zbytečně velkým baráku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.24 22:23

Tady se clovek fakt pobavi :mrgreen: znama celou dobu vykladala, ze az nebude moct, tak pujde do domova a az na to prislo, ze lehla a byla na plinkach, tak najednou delala seznam, kdo vsechno by se mel u ni stridat, komu vsemu pomohla v mladi. Soused zase pomerne brzo zacal trpet alzheimerem, tam tezko dokaze za sebe rozhodovat, kdyz mu hlava neslouzi. Takze toto je tááák daleko od reality. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová