Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
13.8.24 22:49
@Anonymní píše: Více

Presne to udelaji. Zacnou rikat, ze k nim mladi musi kazdy den si pro seznam ukolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 22:50
@Snorlaxik píše: Více

Vsak samozrejme a z toho duvodu je dobre pestovat si zdrave vztahy v rodine a nezit sobecky :palec:

• Citovat
  • Upravit
21573
13.8.24 23:01

Víš, jak dlouho to trvá? To ten člověk kolikrát dřív zemře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
13.8.24 23:02
@Bubla Bůčková píše: Více

Tak hlavně, aby ses podle toho sama řídila, jsi taky budoucí důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
13.8.24 23:02

To je domov se pečovatelskou službou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 23:03
@Alušáček píše: Více

No však o tom je tahle debata, že když nejsou hlídací babičky, protože se jim nechce, tak je to nejen smutný, ale i těžký, protože někteří rodiče jsou rádi, že dají v létě dohromady 4 týdny, málokdo dostane tři týdny během léta, natož oba rodiče a tak, aby se to nekrylo, to už je úplná vzácnost. Když byly naše děti malé a my oba ještě v zaměstnání, pokryli jsme nanejvýš 4 týdny a to u mě v práci bylo týden a týden a ještě podle toho, jak za mě sehnali náhradu, takže já jsem kolikrát ještě v červnu nevěděla, kdy přesně budu mít o prázdninách dovolenou. Podle toho pak manžel v práci žádal o svoji dovolenou a někdy ji nedostal kdy chtěl, protože to prostě nešlo. Takže se stalo, že jsme měli pokryté 3 týdny z toho tedy jeden týden jsme byli doma oba. Školka první týden v červenci a poslední v srpnu a 2-4 týdny, podle situace v práci, jsme museli řešit s prarodiči, kteří taky chodili do práce a taky ne vždy dostali na poslední chvíli dovolenou. Druzí už nežili, ostatní příbuzní na tom buď byli jako my, nebo hlídali svoji rodině. Placené chůvy neexistovali úplně cizím bychom děti nesvěřili
No takže párkrát jsme byli o prázdninách na tzv. Paragrafu, dnes OČR

Příspěvek upraven 13.08.24 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
13.8.24 23:05

A jsme u toho. Na to tu rodinu musí mít a mít s ní dobře vztahy… a dobře vztahy se budují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 23:05
@malákráličice píše: Více

A ty jsou taky předobjednáne dlouho dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 23:13

Myslíš, že každý důchodce bydlí do 70 v domě za 20 milionů, který pak prodá, dokud je ještě v kondici, aby měl na 20 let pobytu a péče v zařízení typu Šarlota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.8.24 23:15
@adresa píše: Více

Nemusí mít 20 milionů. Ten důchodce pořád bude mít nějaký důchod, takže nebude muset každý měsíc dávat ze svého 40 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
21703
13.8.24 23:20

Nase obec postavila DPS byty. Nejdriv mela dlouhy poradnik, ale jak to dostaveli, vetsina odrekla a nektere byty jsou prazdne doted. Ti staří se prostě nechteji stehovat, i kdyz to tvrdí. Mam jit jako za starostkou a vykladat ji tyto tve pasivne agresivni poucky „Zajímavé, že takoví senioři jsou. Asi je jen nemáš kolem sebe“? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 23:20

No tak 15 milionů.
Sarlota a ji podobné, kde se dá důstojně žít a mít i trošku radost ze života, stojí cca 75 měsíčně a ten důchodce chce taky trošku žít, koupit si něco, někam jet, zaplatit si nějaké služby, kadeřníka, pedikúru, masáže, koupit dětem dárek atd. Takže počítej že 50-60 doplácet bude. Postupně ale i víc, všude se zdražuje. A když se tedy dožije 85-90, kolik bude muset mít v záloze už si spočítaš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.8.24 23:23
@adresa píše: Více

Tak jsi vybrala asi ten nejdražší možný. Znám lidi v levnějších a nečekali na umístění několik let.

• Citovat
  • Upravit
33706
13.8.24 23:24

Abych byla přesnější, tak v 2021 stal dlouhodobý pobyt 2200 denně. Teď nevím, ale méně to asi nebude

Příspěvek upraven 13.08.24 v 23:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
13.8.24 23:25
@malákráličice píše: Více

Asi tak, je blbost pak spoléhat na vnoučata, se kterými nemá žádný vztah a viděli se 1× v roce. Moje babička měla například nedávno úraz. Je soběstačná, přesto jsme se u ní automaticky celá rodina prostřídali. Nepřišlo nám na tom nic divného. Ale těžko budu takhle jezdit k babičce, se kterou nemám žádné pouto. A já si tedy myslím, že je také nesmysl, když už se na barák nestačí spoléhat s častou údržbou na ostatní. Osobně mám ale spíš zkušenost, že jim práce kolem domu svědčí a mají díky tomu pohyb. Většinou jsou i díky tomu déle aktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová