Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snorlaxik píše: Více
Ano, ale taky si většina lidí musí nechat nejakou dovolenou na jiné nutné věci, které po práci v pět odpoledne nevyridi.
Nemusí, ale pokud dobře počítám, dala jsi matce 4 týdny dovolené v létě a otci 3 věř, že často to opravdu nejde zařídit tak, aby si rodiče mohli o prázdninách vybrat tři týdny, měsíc volná
@adresa píše: Více
Tak pak musí hledat jinou práci, pokud nemají jinou možnost hlídání
Nejbližší větší fabrika, kde pracuji hlavně ženy, má systém dva týdny celozavodni v létě a týden o vánocích. Čtvrtý týden si můžou vybrat podle potřeby, po dohodě s mistry. A hotovo.
Tak vidíš, v létě máš pokrytý 3 týdny. K tomu dovolená otce dítěte a jsi na 1-2 týdnech školky nebo příměstského tábora.
Jsem v létě nikdy víc jak maximálně dva týdny dovolené nedostala. Muž taky ne. Ale tak je mi jasný že je to tím že mám blbou práci, blbý život, blbě bydlím a vůbec.
Můžou, ale málo profesí si může při nástupu diktovat měsíc dovolené v létě o prázdninách, případně to může být slíbeno, ale nebude to pak reálné.
Tak pak holt musí šetřit na nějaké jiné formy hlídání. Mají na to dostatek času.
myslis, ze ti vsude povoli vybrat si temer celou dovolenou o prázdninách?
@Venetia píše: Více
Tak všude ne. Ale víš o tom dostatečně dopředu, takže je čas to nějak řešit.
A proč to nejde že třeba matka jeden týden, otec dva týdny, matka týden, týden příměstský tábor, otec týden, matka dva týdny?
to se musí střídat vždy po týdnu?