Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1551
13.8.24 13:47
@adresa píše: Více

Ona se tam normálně vždy koupala, měla s sebou i plavky. Tak mě nenapadlo, že zrovna ten den nemůže. Ani jsem nevěděla, že pojedou na dovolenou, ale to bych se teda stejně asi nespojila. Myslím, že jsem na tu neteř ani neměla číslo, teoreticky jí mohl psát manžel, ale to se tam tak nevedlo. Kdyby to řekli předem, tak bychom jí samozřejmě nenechali.
No u babiček, dcer/snach a vnoučat to je asi trochu jiné, protože se znají lépe, tak ví, ale babičky dodržování různých požadavků může prudit - na jednu stranu od ní chtějí hlídání, na druhou pak pindaj, že něco nebylo přesně podle jejich představ.
No sama jsem na sebe zvědavá, jaká jednou budu babička… trochu se obávám, že nebudu žádná nadšená hlídačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
13.8.24 14:01
@Anna766 píše: Více

Přesně popsáno. Také pamatuji takové prázdniny. Ráno nás vypustili ven, domů jsme se přišli jen najíst a kolikrát ne sami a také my jsme svačili u cizích. Ale byli jsme zvyklí poslouchat a najít si zábavu sami. Ani si nepamatuji, že by si s námi nějaký dospělý hrál. Dneska je to jinak. Už ani na té vesnici pomalu nevidíš děti samotné lítat venku. Jinak, já jsem si taky plánovala, co všechno stihnu, až budu v důchodu, jak se odstěhuji na léto na chatu, jak budu cestovat, a tak. No, a místo toho je ze mne hlídací bába na 100%. Protože zase je mi blbý říct, že nepohlídám, když jsme v jednom baráku, mladí chodí do práce, také toho mají dost. Tak snad, až to vyroste a už nebudu potřeba, tak se mi to snad ještě splní. Počítám tak za takových 10 let :lol: Jenom abych ještě udržela aspoň myšlenku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.8.24 14:06
@nikitice píše: Více

Prosimte klukovi je kolik,20? Než ti někdo soupne 5 letaka na hlídání uplyne nejspíš 15 let :roll: že sem zas lezu… momentálně můj syn hnije v tomhle vedru ve školce, ač má 2 babicky s domem a zahradou. Můžu ti říct, že už jsem naprosto imunní vůči veškerým povinnostem postarat se v nemoci a ve stáří, že jako good luck vážení… a nebudu vše vypisovat znova, babičky nejsou na joze, golfu, dovolené a už vůbec ne v práci nebo invalidovne, o mladsi skolni dite se staraly naposled pred 25 lety. Myslím, že mejou okna, jedou na nákup, má se stavit tetka na kafe a podobný věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151663
13.8.24 14:13
@Buba mara píše: Více

Dospělí si a námi maximálně chvíli zahráli badminton než odjeli domů a nás tam nechali, babička udělala večer oheň a opékali se buřty když bylo pěkně večer.
Jinak jsme si dělali zábavu sami. Těch pročtených dnů na dece, to bylo moje.
A babičku jsme poslouchali na slovo, a to byla strašně hodná, nikdy na nás nekřičela a nikdy nám nedala ani štulec, nejhorší co nám kdy řekla bylo " ty vejre" :mrgreen: podala klukům koš a kýbl aby došli pro dřevo a uhlí a oni šli, žádný kyselý obličeje nebo odmluvy. Řekla že máme jít na trávu a řebříček, šli jsme všichni ať to máme hotové a ještě jsme babičce donesli pýchavku a byly řízky.
Když přijela pojízdná prodejna, to byl zážitek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151663
13.8.24 14:21
@hopsahejsa píše: Více

Nemusíš mě presvedčovat. Když nechce tak nechce a důvod se vždycky najde.
Svůj názor si s dovolením ponechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 14:32
@Bubla Bůčková píše: Více

Přesně vím, jak ti je.Taky jsme to meli podobně. Babičky od třiapadesáti v důchodu, ani jedna nepracovala nic navíc. Pořád doma, nejezdily ani na dovolené. Obě měly barák. A naše děti trávily prázdniny ve městě. Ta jedna hlídala děti kdekomu, i cizí dítě klidně, ale svoje vnoučata nepozvala ani jednou, ani na prázdniny. Ta druhá jednou, a to jim bylo už 13 a 14 let. A co myslíš? O tu jednu se doteď staráme.

• Citovat
  • Upravit
26747
13.8.24 15:11
@Anonymní píše: Více

To ses dobrá, uvidím co bude… mně se to teď sešlo, že je potřeba pomoct a vykaslala jsem se na to, není pomoc v rodině, tak není, já s tím nezačala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.8.24 15:16
@Anonymní píše: Více

Neznám, v okolí máme úžasné babičky a i babičky cizí se chovají k našim dětem jak k vlastním. Ale teda když neberu mojí příbuzné atd. Tak neznám moc babiček okolo 50ky. Když si to vezmu, že v dnešní době mají obvykle ženský děti až od 38let. Ne li dýl…

Ale co znám babičky co se stali poprvé babičkou již před 50kou, tak jsou to úžasné babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.8.24 15:17

Na druhou stranu, když vidím ty spratky co v dnešní době vychovávají rodiče, tak být babičkou taky nehlídam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 15:31

@Buba mara naši už dvakrát vzali s sebou na dovču k moři letecky naší starší dceru, má 4,5roku :-) je jim 65 a 68 roku a jsou vitální dost, zato tchýně je mladší, v důchodu a sama je ještě nehlídala a po 30min navsteve je hotova

• Citovat
  • Upravit
7807
13.8.24 16:02

Sousedka hlídá vnoučata téměř vždycky, když jsou nemocná a nemůžou do školy. Kdykoliv o prázdninách. Má tam někdy i 4 najednou. Na zahradě, kde je bazén, pes, kocour. Vyváří jim, na co si vzpomenou. Sama po úraze celkem blbě chodí, její manžel už taky není nejmladší a starají se jak můžou.
A nedávno si její dcera stěžovala, že se dětem nevěnují, nemají s nimi různé aktivity, nejezdí s nimi sami na výlety, nechodí často do cukrárny, nedělají jim program.

No, myslím, že bych se na to vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6442
13.8.24 16:07
@Bubla Bůčková píše: Více

No jasné, ale já mám jednoho a ještě s náma na ty dovči jezdí a doma chvíli bude :srdce:. Spolužačky, kamarádky už jsou babičky a mají doma mladší sourozence. Příklad jedna co má syna 28 a už má dítě a doma má ještě patnáctiletého. Dojíždí busem do práce a přesně se těší, že se mladší osamostaňuje a může už někam sama. Myslím, že si tak povozí, ale určitě se nehrne do hlídání. Sousedka má tři děti dost od sebe a 4 vnoučata. Teď jí odešla nejmladší a myslím, že se vůbec netěší až bude mít těch vnoučat 6 :mrgreen: Jako těší, ale fakt nemůže každý čekat, že „mamka“ se nezastaví celý život a bude jen hlídat.
Já si beru praneteř 5 let a klidně bych s ní jela za pár let k moři. Teď bych se bála. Předloni byla v Egyptě na kapačkách, loni v Turecku doktor na pokoji.
A co píšeš ty je extrém no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151663
13.8.24 16:08
@AjaF píše: Více

To je dost nevděčná a nesoudná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7807
13.8.24 16:12
@Anna766 píše: Více

Naši mladí to slyšeli, rovnou jsem jim řekla, ať něco podobného potom nezkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6442
13.8.24 16:20
@Freesia píše: Více

To má také jedna kolegyně. Rodiče naštestí kousek od bydliště, ale maminka na vozíku a táta je v IKEM víc, než doma. Jako klobouk dolů před ní. Každý den jim vaří, uklízí jim, vodí na procházky a chodí do práce. Už chce místo 12 dělat 8 hodin. Sama říkala, že doufám, že děti ještě nebudou mít děti, že by si je vůbec neužila. Zas oni to vědí, takže jejich rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová