Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
13.8.24 21:45
@Snorlaxik píše: Více

Ano, že přijde nemoc a stáří taky víš dostatečně dopředu, i to že dcera bydlí hodinu cestu…takže pls, všichni budoucí důchodci zařaďte se, žádné bydlení ve velkých domech se zahradou, v patrech bez výtahu, bez lékařů ve městě, správnou práci si nasporte a to především na pecovatelky a hlavně…hlavně! se nikdy nenechte nutit do trávení času s vnoučaty :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
13.8.24 21:47

A pak máš ještě třeba jarní prázdniny, podzimní, Vánoce. Ty jsi zas Mimoň. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 21:47

Ne v létě máš pokryty 2 týdny, ta celozavodni je 2 týdny a to je o prázdninách vse, zbytek si můžeš/ musíš vybrat během ostatních 10 měsíců. Oni přes léto jedou někdy dokonce dvousměnný provoz, kvůli větším zakázkám
Příměstský tábor tady nikde není, nejbližší jsou v městečku 10 km od nás, ale přednostně pro jejich děti, mimo jejich město berou jen náhradníky, takže naplánovat to s dovolenou nejde.
A berou děti až od 7 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
13.8.24 21:49
@adresa píše: Více

Proč by ne, já jsem si vzala dovolenou třetí týden v červenci, manzel přede mnou druhy týden. V srpnu má manžel taky druhy týden, já poslední. Takže jsme pokryli dovolenou 4 týdny prázdnin. K tomu má dcera dva příměstské taobory, jedno soustředění na 5dnu. Pak každá babička 5 dnů a je po prázdninách. Společnou dovolenou s manželem máme letos týden v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.8.24 21:49

Jo. Může se stát. To se stalo letos muži. Zahraniční kolegové mají celé léto volno, takže jim chybí lidi, ale pracovat se musí normálně dál. Místo dvou týdnů volna, které měl mít automaticky, že se mu tak střídá turnus, tak měl týden zatím. Jinak furt pracuje. Dneska večer volal, že možná zítra bude mít poslední službu a týden volno. Ale zatím to není jisté. Takže neskáču dva metry vysoko, ať zas něco nezakřiknu. My máme jiné podmínky. Dovedu si představit, jak je to nepříjemné u rodiny, která má malé děti a volno podle plánu nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 21:50

Samozřejmě, nic jiného se pak nedá dělat a musí se najmout, zaplatit hlídání. Ale bavíme se o tom, že jsou babičky, které by mohly hlídat týden dva, ale nechtějí, tak nepohlidaji. Takže si pak platí rodiče jiné řešení a chápu, že k takové babi nechovají vřelé city

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.8.24 21:50
@Bubla Bůčková píše: Více

Tak rozumný člověk v určitém věku opustí dům, o který se již nedokáže starat a jde do domova důchodců. Na tom mi nepřijde nic divného :nevim: A ano, je normální, že si dospělý člověk rozhodne o tom, kolik času chce s kým trávit.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
13.8.24 21:51
@malákráličice píše: Více
Školka tyhle prázdniny běžně funguje… Ty se týkají až školáků :P
  • Citovat
  • Upravit
74217
13.8.24 21:53

Tak určitě. Tady v republice je taková kapacita domovů pro seniory, že každý se tam dostane :roll:. I kdyby chtěl. Tak má často smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747

Víš co ale já řeším? Zítra 36 stupňů, decek jak smetí ve třídě a mohlo by žrát meloun a prelejvat vodu v kybliku ve stínu kaštanu… už jsem s ním byla 2 dny doma minulý týden, dopoledne aspoň mají mlhoviste, ale takový nával jsem tedy nečekala ve školce, v těch náhradních prostě je jedna třída 25 děti a celá skolka pro ně, tady je naštěstí jen 7× ale smůla na počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik

Pořád existuje otec a pak holt nějaké placené hlídání když bydlíte v takové lokalitě v kombinaci s prací s takhle nastavenou dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
13.8.24 21:55
@Kelsey píše: Více

Tak to musí řešit včas a ne ve chvíli, kdy už je pozdě.

• Citovat
  • Upravit
33706
13.8.24 21:55
@Alušáček píše: Více

Ptás se opravdu proč by to všude nešlo? :) proč někde někdo nedostane v létě dovolenou jak chce? Ale narizenou celozavodni?
A proč nejde to ostatní, no protože někdo nemá druhou babičku hlídací, protože někde nejsou příměstské tábory (tady ne ani v okolí) a ty co jsou, berou jen od 7 let… atd

Já tedy nemusela tohle řešit už dávno, vzhledem k tomu, že si už čtvrt století určuju volno jak potřebuju a víc než 5 týdnu v roce, ale vím jak to chodí jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
13.8.24 21:57

Ano, rozhodne si, s kým chce trávit čas. A s kým ho netravi, s tím vztah nemá. Pak nemá ani tu rodinu. I když některým babička stačí rodina jen na fotkách, aby se mohly pochlubit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
13.8.24 21:58
@Kelsey píše: Více

Přesně tak. Že to mám jinak neznamená, že nevidím že to někdy někde nejde. Pak by ty babičky a dědečci mohli vyjít vstříc, pokud je to v jejich silách, je smutný, když ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová