Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21573
14.8.24 20:06
@PaníBovaryová píše: Více

Stáří přestane existovat. Bude jen dětství, mládí a smrt. Myslím, že by se v občankach měla zrusit nejen kolonka pohlaví ale i věk. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
14.8.24 20:19
@Kelsey píše: Více

Já jsem u vody a na sluníčku každou volnou chvilku. Já si to horko prostě užívám, škoda, že ho nejde nějak zabalit a dávkovat průběžně během roku :jazyk: Ale kolegyně v práci a lidi kolem mě furt remcají, jak se to nedá vydržet a pod… :nevim: Děti mojí přítomnost už nevyžadují, tak mám čas se slunit a číst knížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
14.8.24 20:21
@ibis píše: Více

Letos mi to horko přijde úplně v pohodě. Často prší, v noci je chládek. Nevím, co by ti lidi v létě chtěli. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
14.8.24 20:29
@ibis píše: Více

Mamka 57, dneska ráno 3 vnoučata na výlet na kolo dopoledne, pak na oběd někam na vylet, kde bylo mini koupalko a večer na zahradě u bazénu. Vnoučata má od pátku, každy ráno jezdí na kole a pak buď zahrada nebo teda výlet. V patek bere všechny do pondělka do kempu :nevim:. Každý je prostě jinak aktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
14.8.24 20:29
@Da12 píše: Více

Ani ne všechny na recept. Dopočítávají to podle nějakého klíče. Měsíčně mě léky pro dceru vyjdou skoro na 2K (ty na recept). Vrací jí tak 2K za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
14.8.24 20:35

@Havlova není to podle toho, jestli existuje i levnější varianta toho leku?
2 000 měsíčně je teda dost. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.8.24 20:35

@Havlova taky doplácím “ dítěti” ono je mu 18 tedy už litr na léky, čili cca 6 k měsíčně. Kde by to bylo zdarma netuším. Žádný z těch léků nemá náhradu a všechny mají doplatek ( všechny samozřejmě na recept ). Něco mu tedy vrací zpět, ale 6 k to určitě není.

• Citovat
  • Upravit
42859
14.8.24 20:37
@kocourGarfield píše: Více

Tak to máte ještě veselejší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.8.24 20:39

@malákráličice u našeho dítěte jiná náhrada není. Když jsme řešili výpadek v lékárnách, tak by se muselo převést na léky s jinou účinnou látkou ( tyto vylaďovalo skoro 2
roky, aby seděly - vyzkoušelo jich několik). Nepamatuji si to přesně, ale doplatek je litr na recept co přijde - z toho vystačí na 2 měsíce.
Ty druhé tam je doplatek menší a ty třetí to by asi vyměnit šlo, ale zase to funguje v kombinaci s těmi 2. A nikdo nechce střílet to znova a zjišťovat zda to bude fungovat. Stačilo to před a jsem rada, ze máme kombinaci, která funguje ( ťukam snad i fungovat bude i nadále ).

Příspěvek upraven 14.08.24 v 20:47

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
14.8.24 20:39

@Havlova mám tam chybu. Je to 6 za rok. Omlouvám se.
Myslím, že jedeme ve stejné skupině léků, co jsem tak pochopila z diskuze jinde. :hug:

• Citovat
  • Upravit
42859
14.8.24 20:47
@kocourGarfield píše: Více

Možné to je, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
14.8.24 21:48
@inkakřivák píše: Více

To by musela rodit šedesát plus.No,ale je možné, že to čtvrté utopila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
14.8.24 21:51
@stinga píše: Více

Bylo jí evidentně špatně, což není divu. Třeba do ní taky mladí hučeli, že je špatná bába, když nehlídá, no tak hlídala. Možná naposled v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
14.8.24 21:53
@Anna766 píše: Více

To jsem psala ironicky v reakci na to, co psala Snorlaxik. Kdo si tohle vše neošetří, nezaplatí, je vlastně ňouma a může si za to sám.
Ale, nikdy neříkej nikdy, kdo ví, co nás čeká.
U nás se to zatím nikdy řešit nemuselo, osud to vyřešil za nás, jednodušeji. Když jsem hledala pobytové zařízení, tak to bylo pro seniora, kterému by Snorlaxik zatleskala za jeho racionalitu. Když dostal zdrcující diagnózu s prognózou dvou, tří, ale možná i pěti let slušného života, prošel si nejdřív určitou fází léčby a pak, když mu i lékaři potvrdili to co už věděl, že je to k ničemu, jen mu to udělalo zle, se po krátkém rozmýšlení rozhodl jít do nějakého zařízení a zařídit to dokud je v jeho moci si vybrat, rozhodnout se. Přestěhování k rodině svého dítěte rezolutně odmítl, doma zůstat nechtěl, nemovitost prodat taky ne a vlastně ani nemohl, důvody obojího nebudu rozebírat.
Když je to milovaný člen rodiny s IQ 138, který ještě před rokem dělal ve sklepě domu výkopové práce, prořezával stromy, sekal obří zahradu, každý večer se sprchoval, každé ráno holil, denně si bral čisté prádlo a udržoval ve všem kolem sebe čistotu a pořádek, tak si ho neumíš představit na pokoji se dvěma lidmi, kteří se sami sotva najedí, s pojízdnou wc židlí a koupelí jednou týdně v určený čas, ve společné erární koupelně. Tam prostě ne. Po krátkém pátrání zjistíš to, co jsem tu psala. No, osud to vyřešil za nás, za něj i za mne, dřív.
Vlastně nás to jeho rozhodnutí nemělo moc překvapit, jeho matka se zařídila podobně racionálně, zvážila svoji situaci, domek uprostřed víkendových chalup, k nejbližším trvalým sousedům daleko, mobily nebyly, v zimě v podstatě na samotě, topení na tuhá paliva… Tak si to zařídila a když měla možnost se přestěhovat, prostě to rodině oznámila. Tři děti, dvě ve vlastním domě, odmítla každou diskuzi na téma trvalého stěhování k dětem. Pobytové zařízení našla blízko svého původního bydliště, kam si kdykoli dojela autobusem, navštívit známé a zkontrolovat domek, z kterého se taky stala víkendová chalupa jednoho z jejích dětí, brali ji tam sebou. Zimu trávila u ostatních a ve svém novém domově. Který se tedy nikomu z nás nelíbil, ale ona to brala velmi racionálně a nijak o tom nechtěla diskutovat. Snorlaxik by jí zatleskal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
14.8.24 21:58
@Pidulka1991 píše: Více

to je dobrá, klobouk dolů. I když trošku divoška, v tomhle počasí na kolo a ještě se třemi dětmi, to je celkem riskantní? i doktoři doporučují spíš klidový režim, přes den
Ale jinak je to obdivuhodná kondice, mě dostanou akorát do vody, plavat, na kolo by mě nedostali přes den ani heverem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová