Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Kdysi, pred 13 lety kdyz mi bylo 27 let jsem mela peknou postavu, 168 cm a 52 kg i kdyz jsem jedla co jsem chtela. Pak jsem po antikoncepci ztloustla na 70 kg. i kdyz jsem ji vysadila, tak jsem pres veskerou snahu nezhubla. Naopak, kdyz jsem prestala kourit, tak jsem rychle ztloustla na 82 kg. no a po tehotenstvi se vaha zastavila na neuveritelnych 91 kg. v ceske rpublice to nejde dolu, nicmeme staci jet k mori a zacnu hubnout 1 kg za 14 dni. Bohuzel nikdy nejsem u more delsi dobu nez 6 tydnu (kdysi pracovne) takze efekt neni dostatecny. Pohyb a stravu mam podobnou v cr i u more. Myslim ze mi neco chybi co je v mori, ale co? Zkousela jsem doplnit jod, selen, magnesium, ted zkousim zelezo. Dokaze nekdo poradit nebo mate podobny problem?
Tak ja na dovolene u more taky hubnu a imho je to stravou a pohybem. Tady jsem pred rd sedela v praci 9hod na zadku, tam je clovek daleko vic v pohybu - vylety, plavani a strava u more je proste daleko lehci nez tady, i kdyz ani tady nejim tezka stredoevropska jidla, tam clovek proste ji daleko vic zeleniny, ryb, ovoce atp.
Ja nejvic zhubla, kdyz jsem byla v Thajsku, furt jsme nekde trajdaly a jedly curry s ryzi, kure a morsky potvory; hladova jsem nebyla nikdy, ale vratila jsem se jak kdybych byla na dovolene v Dachau.
Tak asi to je i stresem a lehci stravou a take vylety a pod.
U me to stravou a pohybem fakt nebude. Je uplne jedno jestli u more chodim cely den do prace a varim si sama a dopoledne jim sandvice, nebo jsem na dovolene a jim zdrave. Proste hubnu. Ale je fakt ze ja more fakt miluji a kdyz jsem v cr tak mi primorsky zivot fakt chybi. Uz leta pracuji na tom, ze se odstehujeme, snad se pristi rok zadari. Do te doby ale asi budu dal tlusta.
Já to mám taky a to i když se válíme u hotelu a jíme a pijeme od rána do noci. Myslím, že je to tou stravou, víc zeleniny a ovoce, plavání.
Muze to byt o termoregulaci. Ja to mam obracene, hubnu v zime, a jde to uplne samo. Proste tim, jak telo spotrebuje hrozne moc energie na sve zahrati (jsem hrozna zmrzlina), tak nemam sanci pribrat. A to v zime jim dvakrat tolik a nepriberu ani o Vanocich - tedy za predpokladu, ze se par hodin denne pohybuju venku ![]()
@lisatka píše:třeba kvůli vysokému obsahu jódu v moři prostupuje i kůží a zrychluje činnost štítné žlázy
Kdysi, pred 13 lety kdyz mi bylo 27 let jsem mela peknou postavu, 168 cm a 52 kg i kdyz jsem jedla co jsem chtela. Pak jsem po antikoncepci ztloustla na 70 kg. i kdyz jsem ji vysadila, tak jsem pres veskerou snahu nezhubla. Naopak, kdyz jsem prestala kourit, tak jsem rychle ztloustla na 82 kg. no a po tehotenstvi se vaha zastavila na neuveritelnych 91 kg. v ceske rpublice to nejde dolu, nicmeme staci jet k mori a zacnu hubnout 1 kg za 14 dni. Bohuzel nikdy nejsem u more delsi dobu nez 6 tydnu (kdysi pracovne) takze efekt neni dostatecny. Pohyb a stravu mam podobnou v cr i u more. Myslim ze mi neco chybi co je v mori, ale co? Zkousela jsem doplnit jod, selen, magnesium, ted zkousim zelezo. Dokaze nekdo poradit nebo mate podobny problem?
@jjanicka to jsem si take myslela a proto si koupila jodovou tinkturu na kuzi.take bez uspechu.
@Aliik u me to termoregulaci nebude, pracovne jsem byla u more kdyz tam byla „zima“, a vysledek stejny. Jinak v cr je mi porad teplo, uz ani nepotrebuji zimni bundu, upekla bych se v ni. Leto, ale snasim v pohode
Myslím, že to opravdu může být rozdil stres / pohoda.
Mnoho lidí stresem hubne, já to mám naopak: par kil dolů značí, že jsem v klidu.
Hledala bych příčinu tam a asi se nějak pokusila zjistit původce nějakýho velkyho stresu doma.
@QueenOfSmallTalk je to mozne, nicmene ja zadny stresy nemam. Jen se mi styska po mori a po zivote v jizni africe. Tady me jen stresuje jak jsou na sebe lidi zli.
@lisatka píše:
@QueenOfSmallTalk je to mozne, nicmene ja zadny stresy nemam. Jen se mi styska po mori a po zivote v jizni africe. Tady me jen stresuje jak jsou na sebe lidi zli.
No jo, to uz tak v CR mame, jsme tu na sebe zli. To v Jizni Africe, ve state s jednou z nejvyssich kriminalit, tam je to parada
.
@Gorlami no a to by nesmela byt cr aby nekdo jako vy hned nemel potrebu nekoho napadat. Byla jste tam? Tezko. Tak az se tam podivate tak sudte lidi teto zeme. Nicmene, drzme se tematu, ok?
@lisatka Prosim te, kde jsem koho napadla? Mne jen prislo usmevny stezovat si vseobecne na zle lidi tady u nas a styskat si po JAR, kde je jeden z nejvyssich poctu vrazd a znasilneni. A vubec jsem nesoudila jihoafricany, jen jsem konstatovala fakt, ze v jar je daleko vyssi kriminalita. Takze nebud tak vztahovacna, uvolni se a treba zhubnes.
No jo, u móře…tím jak je člověk venku pořád na čerstvém vzduchu, tak se i kalorie spalují lépe a sami. I přes to množství zmrzliny, co každý rok v Chorvatsku sním, přijedu vždycky o pár kilo lehčí
![]()