Proč jsou chlapi takoví????

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
10.7.09 19:05

anonymko já to myslela tak, že sebe nebudu tady dělat pokrytce já a nebudu dělat, že mám nějaký názor, přestože ho nemám, jen proto, že se obecně nosí.

Jináč pokud se za své názory nestydíš, je hezké se přihlásit. Jak mám vědět, která z těch dvou jsi?
Ohledně nazývání cizích názorů směšnými - to je už jen otázka úrovně diskuse. Je to prvopočátek vzájemných urážek.

Pokusím se ti ještě lépe vysvětlit svůj postoj, protože nemám pocit, že by se jednalo o nadřazenost. Zřejmě jsi mě nepochopila.

Já jsem ani jednou neřekla, že by vysokoškolák byl „vždy“ v něčem lepší, než člověk bez VŠ. Řekla jsem jen, že vysokoškolák již prokázal, že má jistou cílevědomost a dokáže dotáhnout věci do konce. Základoškolák může mít stejné vlastnosti, jen je neprokázal (pokud je neprokázal jinak).
O ostatních vlastnostech (věrnost, sociální chování, inteligence …) jsem se ve vztahu k VŠ nevyjadřovala vůbec.

Nemám ráda, pokud někdo převrací moje příspěvky naruby a podstrkuje jim jiné obsahy, než měly. Neboli nasazuje psí hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.7.09 19:58

Pudlo,
ale nikdo Ti psí hlavu přece nenasazuje (až tak mě to nepobouřilo :lol: )…pokud víš (a Ty víš), že napíšeš něco, co není standartem a lidi to trošku nadzvedne, tak to vysvětlím hned!Nemusím čekat až na negat. reakce…myslím, že to byl trošku výpad a pak následné čekání, kdo se chytne.
Já mít takový pohled na věc, tak se za něj prostě stydím!Přijde mi to jako předsudek :wink:
Nikdo Tě neuráží, nikdo Tě neshazuje…jen jsem se vyjádřila (a to jsi přece měla čekat, tak nevím, proč se teď tak ospravedlňuješ) a možná, že kdybys to vysvětlila hned (ikdyž na mě to teda dojem neudělalo :lol: :wink: ), tak by to vyznělo třeba jinak… :nevim:
No slovíčkaříme už obě, už mě to neba, tak se měj pěkně a přeji Ti zdravé a krásné miminko :wink: :D
Opačný názor snad snešes, nebo ne :wink: ?

• Citovat
  • Upravit
43039
10.7.09 21:08

A co je na tom za předsudek? Já přeci neříkám o nikom, že je špatný, ale o určité skupině říkám, že je v něčem dobrá. Pořád nechápu, co je na tom špatné a proč se za to stydět.

nebylo to srozumitelne? odcituji sebe sama. Podler me tam je vse podstatne. [quote:c73ae69e8b] Ne kvuli tomu, ze by stredoskolaci museli byt nutne mene inteligentni, ale protoze tim, ze muz dokazal absolvovat tu VS, vsechny ty povinnosti a zkousky, dokazal, ze je cilevedomy, dokaze pracovat a dotahnout veci do konce.

příklad:
O absolventovi konzervatoře v oboru hra na housle lze předpokládat, že umí hrát na housle. Také kdokoliv jiný může umět stejně dobře hrát na housle. Když budeš mít na výběr absolventa konzervatoře a někoho jiného, bez prokazatelného vzdělání, všechny ostatní parametry budou stejné (cena, vzhled, chování a pod…), kterého z nich dvou si vybereš, aby hrál na tvojí svatbě? Je špatné vybrat si toho konzervatoristu? Je to projev nějakého předsudku? Ostuda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
11.7.09 09:22

No a nechcete na tohle tema zalozit samostanou diskuzi ve Vsehochut? At to tady Pethul nekazime? Trosku jsme precejen odbocili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
11.7.09 14:04

Paju mas pravdu, ale myslim, ze uz koncime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.7.09 10:55

Pudlo, to te asi nastvu kdyz jako SS beru jednou tolik co ridic autobusu? Anonym 2, souhlasici s predchozi Anonymni pod jejiz nazor se podepisuju.

• Citovat
  • Upravit
43039
13.7.09 08:24

Nojo, no, kazdy ma soucit jen se svou socialni skupinou. Zazobani stredoskolaci a remeslnici samozrejme vyznam VS nevidi a radi by, aby si VS kazdy hradil sam. Ze pak budou inzenyri co jim stavi domy a ucitele jejich deti ne ti schopnejsi, ale ti z bohatsich rodin, byt treba blbejsi, uz je jim celkem sumak. Muj zazobany svara zase nadava, ze se z jeho zdravotniho pojisteni leci vsechny ty socky stejne kvalitne jako on a ani ho v cekarne nevezmou prednostne (kdyz plati 10× tolik)… a podobne.
Tak to v zivote chodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.7.09 11:43

Pudlo tys to nepochopila, ja jsem proto aby se VS platila nez z toho duvodu, aby na ni sli ti blbi a zazobani dle tveho nazoru, ale lidi kteri studovat chteji a ne proto, ze si prodlouzi mladi ci se jim nechce pracovat.

Nebo si snad myslis, ze kdyz si zaplatis studia tak nechaji blbce automaticky vystudovat?

Mimochodem ja se dostala jak na prava tak i na pedak, muj otec v te dobe sel do ID a ja privydelkem pomahala mame. Skolu jsem si uz mohla klidne udelat, ale znamenalo by to pro mne vypadek v uzce specializovanem oboru a taky vypadek prijmu by mi chybel, i kdyz manzel se SS taky slusne vydelava.

A opet pripomenu moji svagrovou - nedelala 20 let ac vystudovala ekonomku, pak diky tomu ze svagr ukoncil podnikani tak sla pracovat jako recepcni. No tak na to je ji te vysoke skoda a zbytecne zabrala nekomu misto.

Tve predstavy „blbych“ ale zazobanych stredoskolaku a remeslniku jsou ponekud zkreslene.

Anonym2

• Citovat
  • Upravit
23505
16.7.09 11:52

Vím, že je to dost OT, ale mě příjde placení VŠ jako správná věc. Sama jsem šla na školu z sociálně slabší rodiny, takže jsem se automaticky postavila na vlastní školy, po maturitě si rok vydělávala a spořila a pak během vejšky celou dobu chodila po brigádách a do práce, abych na to měla a nemusela si říkat o peníze doma. Neříkám, že to je cesta pro všechny, ale víc jsem si všeho vážila a věděla, že když zkoušku neudělám, bude problém a další učení se na další pokus mi rozhodí čas, který mám na práci nebo na další zkoušky. A co mám zkušenost, tak podobně zodpovědně k tomu přistupovali i ostatní, co u nás z kruhu nebo ročníku dělali.

A ještě jedna myšlenka, i když školy zůstanou zdarma, tak ti blbí a zazobaní můžou jít na soukromou VŠ a tu pak s určitou pravděpodobností proplujou celkem v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hrana
28.3.13 14:27

Stanou se i horší věci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat