Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
anonymko já to myslela tak, že sebe nebudu tady dělat pokrytce já a nebudu dělat, že mám nějaký názor, přestože ho nemám, jen proto, že se obecně nosí.
Jináč pokud se za své názory nestydíš, je hezké se přihlásit. Jak mám vědět, která z těch dvou jsi?
Ohledně nazývání cizích názorů směšnými - to je už jen otázka úrovně diskuse. Je to prvopočátek vzájemných urážek.
Pokusím se ti ještě lépe vysvětlit svůj postoj, protože nemám pocit, že by se jednalo o nadřazenost. Zřejmě jsi mě nepochopila.
Já jsem ani jednou neřekla, že by vysokoškolák byl „vždy“ v něčem lepší, než člověk bez VŠ. Řekla jsem jen, že vysokoškolák již prokázal, že má jistou cílevědomost a dokáže dotáhnout věci do konce. Základoškolák může mít stejné vlastnosti, jen je neprokázal (pokud je neprokázal jinak).
O ostatních vlastnostech (věrnost, sociální chování, inteligence …) jsem se ve vztahu k VŠ nevyjadřovala vůbec.
Nemám ráda, pokud někdo převrací moje příspěvky naruby a podstrkuje jim jiné obsahy, než měly. Neboli nasazuje psí hlavu.
Pudlo,
ale nikdo Ti psí hlavu přece nenasazuje (až tak mě to nepobouřilo
)…pokud víš (a Ty víš), že napíšeš něco, co není standartem a lidi to trošku nadzvedne, tak to vysvětlím hned!Nemusím čekat až na negat. reakce…myslím, že to byl trošku výpad a pak následné čekání, kdo se chytne.
Já mít takový pohled na věc, tak se za něj prostě stydím!Přijde mi to jako předsudek ![]()
Nikdo Tě neuráží, nikdo Tě neshazuje…jen jsem se vyjádřila (a to jsi přece měla čekat, tak nevím, proč se teď tak ospravedlňuješ) a možná, že kdybys to vysvětlila hned (ikdyž na mě to teda dojem neudělalo
), tak by to vyznělo třeba jinak… ![]()
No slovíčkaříme už obě, už mě to neba, tak se měj pěkně a přeji Ti zdravé a krásné miminko
![]()
Opačný názor snad snešes, nebo ne
?
A co je na tom za předsudek? Já přeci neříkám o nikom, že je špatný, ale o určité skupině říkám, že je v něčem dobrá. Pořád nechápu, co je na tom špatné a proč se za to stydět.
nebylo to srozumitelne? odcituji sebe sama. Podler me tam je vse podstatne. [quote:c73ae69e8b] Ne kvuli tomu, ze by stredoskolaci museli byt nutne mene inteligentni, ale protoze tim, ze muz dokazal absolvovat tu VS, vsechny ty povinnosti a zkousky, dokazal, ze je cilevedomy, dokaze pracovat a dotahnout veci do konce.příklad:
O absolventovi konzervatoře v oboru hra na housle lze předpokládat, že umí hrát na housle. Také kdokoliv jiný může umět stejně dobře hrát na housle. Když budeš mít na výběr absolventa konzervatoře a někoho jiného, bez prokazatelného vzdělání, všechny ostatní parametry budou stejné (cena, vzhled, chování a pod…), kterého z nich dvou si vybereš, aby hrál na tvojí svatbě? Je špatné vybrat si toho konzervatoristu? Je to projev nějakého předsudku? Ostuda?
No a nechcete na tohle tema zalozit samostanou diskuzi ve Vsehochut? At to tady Pethul nekazime? Trosku jsme precejen odbocili…
Pudlo, to te asi nastvu kdyz jako SS beru jednou tolik co ridic autobusu? Anonym 2, souhlasici s predchozi Anonymni pod jejiz nazor se podepisuju.
Nojo, no, kazdy ma soucit jen se svou socialni skupinou. Zazobani stredoskolaci a remeslnici samozrejme vyznam VS nevidi a radi by, aby si VS kazdy hradil sam. Ze pak budou inzenyri co jim stavi domy a ucitele jejich deti ne ti schopnejsi, ale ti z bohatsich rodin, byt treba blbejsi, uz je jim celkem sumak. Muj zazobany svara zase nadava, ze se z jeho zdravotniho pojisteni leci vsechny ty socky stejne kvalitne jako on a ani ho v cekarne nevezmou prednostne (kdyz plati 10× tolik)… a podobne.
Tak to v zivote chodi.
Pudlo tys to nepochopila, ja jsem proto aby se VS platila nez z toho duvodu, aby na ni sli ti blbi a zazobani dle tveho nazoru, ale lidi kteri studovat chteji a ne proto, ze si prodlouzi mladi ci se jim nechce pracovat.
Nebo si snad myslis, ze kdyz si zaplatis studia tak nechaji blbce automaticky vystudovat?
Mimochodem ja se dostala jak na prava tak i na pedak, muj otec v te dobe sel do ID a ja privydelkem pomahala mame. Skolu jsem si uz mohla klidne udelat, ale znamenalo by to pro mne vypadek v uzce specializovanem oboru a taky vypadek prijmu by mi chybel, i kdyz manzel se SS taky slusne vydelava.
A opet pripomenu moji svagrovou - nedelala 20 let ac vystudovala ekonomku, pak diky tomu ze svagr ukoncil podnikani tak sla pracovat jako recepcni. No tak na to je ji te vysoke skoda a zbytecne zabrala nekomu misto.
Tve predstavy „blbych“ ale zazobanych stredoskolaku a remeslniku jsou ponekud zkreslene.
Anonym2
Vím, že je to dost OT, ale mě příjde placení VŠ jako správná věc. Sama jsem šla na školu z sociálně slabší rodiny, takže jsem se automaticky postavila na vlastní školy, po maturitě si rok vydělávala a spořila a pak během vejšky celou dobu chodila po brigádách a do práce, abych na to měla a nemusela si říkat o peníze doma. Neříkám, že to je cesta pro všechny, ale víc jsem si všeho vážila a věděla, že když zkoušku neudělám, bude problém a další učení se na další pokus mi rozhodí čas, který mám na práci nebo na další zkoušky. A co mám zkušenost, tak podobně zodpovědně k tomu přistupovali i ostatní, co u nás z kruhu nebo ročníku dělali.
A ještě jedna myšlenka, i když školy zůstanou zdarma, tak ti blbí a zazobaní můžou jít na soukromou VŠ a tu pak s určitou pravděpodobností proplujou celkem v klidu ![]()