Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po celou dobu co tady chodím jsem si pročítala příspěvky druhých a bylo mi jich strašně líto…Nečekala jsem, že se za nějakou dobu octnu taky v jejich kůži..Dnes jsem zjistila, že přítel si rozhazuje sítě někde jinde. Jsem v sedmém měsící na rizikovém a tohle je pro mě rána jak z děla…Nějak nechápu jak to mohl udělat, myslela jsem, že je mezi náma vše ok, jo sem tam se u nás objevil nějaký ten mráček, ale žádny vztah není ideální, tak jsem si říkala, že je to v normě…Nějak tomu nerozumím…v ničem ho neomezuju, doma po něm nic nechci, řekla bych, že i když jsem těhotná a přibrala jsem nějaké to kilo, že jsem stále atraktivní, nedělám mu doma žádne scény..nejde mi do hlavy co mu tedy chybí…jde o pocit, kdy si musí dokázat, že je pro druhé ženy stále žádoucí? Na jednom webu, který navševujem oba dva, vládá své fotografie a čeká co mu ti druzí (ty druhé) odpoví..tohle mi přijde jako docela nevkusné na to kolik mu je let…Vím, že své bývalé přítelkyně podvedl, nebo se s nima rozešel a přešel z jednoho vztahu hned do druhého a tak si tak říkám, že jsem asi na řadě…jde o to, že nemám kam jít, pustila jsem svůj pronájem a nastěhovala se k němu a jelikož jsem na nemocenské, tak si ani moc vyskakovat nemůžu…Navíc žijeme vedle sebe jak se říká na psí knížku, navíc finančně bych to sama ani neutáhla…po porodu bych musela podstoupit testy dna, což mi nevadí, protože vím, že dítě je opravdu jeho, ale celé by to akorát zadrželo alimenty pro malýho…jako svobodná matka mám nejspíše nárok na nějaké sociální dávky, ale žít sama a vychovávat malýho prcka sama? není to téhle době moc riskantní? Vím moc dobře co si prožila má kamarádka, kterou v těhotenství opustil kluk, protože se prej na otcovství necítil a já tak dopadnout nechci
..hlavně kvůli malému, nechci aby vyrůstal bez táty.....
No to je hnus, nechapu, jak tohle chlap muze udelat tehotny zensky
Jen co ulozim prdolku, napisu vic…
Jednak - dvakrát je už zvyk - takže pokud tvůj přítel přechází opakovaně ze vztahu do vztahu, je pravděpodobné, že ho to jen tak nepřejde.
A druhak - toho, co nebudujeme si nevážíme. Takže paradoxně má spíš záletnické choutky chlapík se vzornou manželkou, než ten „nebožák“ který má doma povinnosti a podílí se na chodu domácnosti.
A obecně si myslím, že ač se to nezdá, chlapi to mají v životě těžší - jsou rozmazlení maminkami, společností a nakonec často zůstanou sami a nemají nic. A teď to nemyslím po finanční stránce. Tak strašně jedou po kariéře a ženských, že nakonec zjistí, že nemají kam profesně stoupat a že pro ženy je atraktivnější jejich konto než jejich osobnost. Děti na ně pečou, vnoučatům nerozumí…
Ale nezoufám, kolem mě je spousta chlapů, kteří jsou naprosto rovnocenými partnery svým ženám a vesměs se s nimi dá pokecat i jen tak bez jejich snahy o postel. A bude jich snad přibývat ![]()
Pethul, neboj, zvládnout se to dá a já ti moc držím palce, abys udělala ta správná rozhodnutí právě pro tebe ![]()
L.
Necejtil se na otcovství - tak to si teda vzpomenul brzo!
Teda je to hrozny, takove chovani. Promluvis si s nim na rovinu, abys vedela, na cem jsi? prece jen dite, to uz je jinej level, nez opustit pritelkyni.
Nicmene charakter to zrejme nebude.
Určitě si s ním musím promluvit, kvůli malýmu to musím nějak řešit, jinak bych sbalila saky paky a šla pryč, jenže teď je to težší, když nerozhoduju už sama za sebe…Jenže on na nějaký to řešení není, on mi klidně řekne ať jdu, že mu to problém nedělá…Přijde mi, že mu je celkem šumák, že čekáme spolu dítě…ze začátku se strasně těšil jak se bude o mě starat, jak mi bude mazat pupek a jak si bude vykládat s malým a bohužel to zústalo jen u toho mluvení…už ho nezajímá jak dopadly kontroly, jestli mám další snímeček (před tím všechny snímky dával na lednici, teď už ne), jak mi je..nestará se, přijde mi, že ho prostě nezajímá nic co se týče mé osoby…Říkám si je tohle krize? Nebo je tohle konec? Je to tím, že spolu nemůžeme spolu spát, kvůli rizikovému těhu nebo co se s ním děje? Když se ho zeptám co mu je, řekne, že mu nic…proč by mu prej něco bylo…nerozumím tomu…Holky přijde mi, že takovéhle problémy řeší skoro každý třetí pár…je to dobou? Nebo čím?
Achjo.......... tak my uz „nastesti“ mame vyreseno, jsem s malym sama uz skoro rok…
Vis, je dost mozny, ze az se vam to narodi, tak se mu rozsviti a zacne premyslet trochu jinak… Ale taky je dost mozny, ze to s nim nehne, ten muj taky s klidnym svedomym utek od petimesicniho mimca…
Urcite bych si s nim zkusila promluvit, a pokud mu to bude sumafuk, tak bych na tvem miste sla. Jdi se radsi poradit na socialku, jak je to s uvedenim otce do RL, ja si myslim, ze jako otce ho uvest muzes i bez jeho vedomi, ale nechci kecat, radsi se na to zeptej… no a pak hned zadost o svereni ditete do pece a o alimenty. O ty se neboj, ty bys dostala urcite a daji ti je i zpetne…
O penize se neboj, mela bys ruzne prispevky od statu, ale pravda je, ze moc nevim, jak to chodi, kdyz se mimi jeste nenarodilo.. ![]()
Je to strasna situace a vubec ti ji nezavidim, ale v chlapech se vetsinou s narozenim ditete neco hne a zacnou vic myslet.....
Kazdopadne ti strasne moc drzim palce...... achjo. Fakt uz to vypada jak nejakej trend, opoustet zensky s detma..... ![]()
Pethul a on ví,že chodíte na stejný webky? Pokud ne, tak mu napiš komentář pod fotky sama a uvidíš co se bude dít. Třeba si jen potřebuje něco dokázat, sama uvidíš …ale pokud to uděláš, tak se budeš muset dost držet na uzdě - aby ses nepřiznala, žes psala ty .-)
Pethul, kolik je tobě, kolik příteli a jak dlouho jste spolu? A on děti má nebo je to jeho první?
Osobně jsem taky těžce nesla, když se můj chlap zaregistroval na Libimseti, ale pak jsem to udělala taky a zjistila, že vlastně o nic nejde a občas se tam člověk dobře pobaví. Takové blond vlasy v autě, to už je horší ![]()
Taky záleží, co uvedl do svého profilu - jestli že je zadaný nebo volný ![]()
Víc by mi vadilo, že se mnou nechce mluvit
My si tenkrát aspoň snažili vysvětlit svá stanoviska.
Svu vizáž neřeš. Pokud jsi nepřibrala 30 kilo a jen ti roste bříško, o tom to nebude… normální rozumný chlap přece ví, že máš v bříšku JEHO mimčo a že jinak než v tom bříšku vyrůst nemůže ne? ![]()
Desty: to víš, že ví, že chodíme oba na stejný web a taky ví, že mám pár stejných diskuzí ve sledování jako on, tudíž mu muselo docvaknout, že na to narazím…o ty fotky mi ani tak nejde, jasně těhuli s pojašenýma hormonama dokáže vytočit cokoliv, spíš mě štvě to, že mě lidi kolem mě upozorňují na to, že rozhasuje sítě kolem sebe…to mi vadí…a když si uvědomím to jak se v poslední době ke mě chová, že mě už třeba dlouho nepohladil, nebo neobejmul, to tomu prostě nasvědčuje…bohužel je to typ člověka, který se řídí Plzákovým pravidlem „zatloukat, zatloukat“..to už vím z doby, kdy jsme spolu řešili nějaký smsky a on mi do očí tvrdil, že on nikdy nic nepsal a přitom jsem to viděla na vlastní oči…takže jak mám takovému člověku věřit????
chuanitka: já mám 25 a přítel 28 a tohle bude naše první dítě..jsme spolu 3 roky…přijde mi, že jak ten vztah rychle začal, tak asi i rychle končí…pokud mezi náma nebyly nějaké spory, tak to bylo supr, je výborný bavič, skvěle jsme si rozuměli, ale jakmile přijde na nějaký problém tak se nezná.........on není na líbimseti…na tom webu se nikde nepíše zda si svobodná či ne…nějak prostě tomu nemůžu uvěřit, že by dokázal mě i prckovi tohle udělat…co tím vyřeší? stejně všechny vztahy končí stejně, jo ze začátku má člověk růžové brýle, říká si jak je to skvělé apod. ale stejně, po nějaké době to bude úplně to samé, neli horší…to těm chlapům nedojde???? Vždyť mu nic nezakazuju, nedržím ho doma, nekontroluju mu mobil, starám se o něj…co chce víc? Nebo v tom je ten problém?
Tak já si myslím,že opuštění těhotných matek hodně souvisí s žitím na psí knížku.Je to prostě trend dnešní doby,žít spolu „jen tak“ a pak si „jen tak“ pořídit dítě.Mě to teda hlava moc nebere,docela mě vytáčí,když mi kámošky říkají,jak si žijou s přítelem,vše o.k.,pak přímo nádhera,rozhodnou se mít mimčo,ale brát se radši nebudou,co kdyby jim to přestalo klapat..Tak takovým bych z fleku doporučila,ať si radši pořídí psa
Myslím,že je to tím,že dnešním chlapům chybí zodpovědnost,bohužel i ženským,protože když jsem s chlapem „na vážno“,uvažuju o společném životě a dětech,on taky,ale jen tak mimochodem prohodí,že chce být JEN táta a ne i ženáč,tak má v tu ránu sbalené kufry.Naštestí jsem takového idiota nikdy nepotkala.No nic,asi jsem se už odklonila od tématu.
Tak ještě k zakladatelce diskuze: Asi to budeš mít těžké,ale s tím tvým chlapem mi to připadá ještě horší..tak hodně sil.
Anonymni: jsi me pobavila
.Pokud jsi ti dva prestanou rozumet tak je uplne jedno jestli zijes na psi knizku nebo v mazelstvi.Opustit te muze vzdycky.Mimochodem jak mi vysvetlis ze jsme s pritelem skoro 5 let a nase mala ma pul roku a klape nam to?
.A co teprv jeho segra maji dve deti s pritelem 2,4roky a jsou spolu 10let?
.Ale to patri do jineho tema.Jinak omlouvam se ale musela jsem reagovat.
Jinak zakladatelce drzim palce at to dopadne v tvuj prospech.
Já vím,napsala jsem to blbě..Je úplně jedno,jestli to přestane klapat manželům nebo svobodným,to je jasné,já jsem ale myslela spíš to,co je dneska „moderní“,mít spolu dítě a nevzít se,protože určitě je jednodušší rozchod než rozvod(i když obojí je stejně blbé),prostě se mi to zdá srabácké,žít spolu jen tak,takový ten styl zadní vrátka..no tak nevím,jestli je to teď srozumitelnější ![]()
muj nazor je ten z vratka mas otevrena vzdycky.A rozchod je jednodussi akorat v tom ze se nikde nemusim obhajovat proc jako se chceme rozejit.Jinak kazdemu vyhovuje neco jineho.
My jsme se vzít chtěli, ale až příští rok…mluvili jsme o tom a oba jsme se shodli, že příští rok to bude lepší…bohužel, asi to tak nedopadne…