Proč jsou některé kolegyně v práci protivné na nováčky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Taky si říkám, proč to některé ženské mají za potřebí se takhle chovat. Párkrát už jsem taky takhle narazila, ale je pravda, že když jsem to vydržela, tak se ledy prolomily, někdy to pár měsíců trvalo :/ Já sama se vždy snažím být milá na člověka, který se teprve něco učí, takže mě to taky zkrátka udivuje…třeba už tam prošlo víc lidí a nechce se jim učit a zvykat si na dalšího, nebo je ta práce samotné nebaví, nebo jsou to zkrátka k…y a bude lepší najít něco jiného
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně mě nováčci v práci taky trochu štvali
Ale u nás to bylo dáno tím, že se nám kolektiv hodně obmněnoval a pro mě to znamenalo třeba jednou za měsíc až dva zaučovat novou holku po škole. To člověka po čase fakt točí, zvlášť, když některé (ale neříkám, že je to tvůj případ) fakt nepochopí triviální věc ani napotřetí. Může to být u vás úplně jinak, nevíš, co předcházelo tvému nástupu? Nevyhodili jim třeba nějakou kámošku-kolegyni? Neprokecla jsi třeba výši svého platu? Ne z každým si musíme sednout, ale ještě bych jim dala šanci, pokud jsi tam teprve měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Inuš11 píše:
Taky si říkám, proč to některé ženské mají za potřebí se takhle chovat. Párkrát už jsem taky takhle narazila, ale je pravda, že když jsem to vydržela, tak se ledy prolomily, někdy to pár měsíců trvalo :/ Já sama se vždy snažím být milá na člověka, který se teprve něco učí, takže mě to taky zkrátka udivuje…třeba už tam prošlo víc lidí a nechce se jim učit a zvykat si na dalšího, nebo je ta práce samotné nebaví, nebo jsou to zkrátka k…y a bude lepší najít něco jiného![]()
- Citovat
- Upravit
@unuděná bohužel jsou na mě protivné od prvního dne. Z mého místa odchází holka, co jsem pochopila, tak dobrovolně. Tady se to moc nestřídá, řekla bych tak možná jednou za pár let, takže určitě nejsou unavené tím, že by někoho furt zaučovaly. Spíš je vidět, že je obtěžuju, že mají svůj zajetý systém a baví se jen spolu.
- Citovat
- Upravit
To mi povídej, před časem jsem prožívala totéž. Jelikož to bylo v době kdy práce fakt nebyla, vydržela jsem, ale kolegyně otřes. Srocovaly se spolu, šeptaly si, chichotaly, takovéto opovržlivé, jak to, že to nevím. Teď po čtyřech letech nastoupila nová a chovají se k ní taky tak. Takže se mi na jedné straně ulevilo, na druhé straně to teprve vidím, jak mě asi pomlouvaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alun-ka píše:
To mi povídej, před časem jsem prožívala totéž. Jelikož to bylo v době kdy práce fakt nebyla, vydržela jsem, ale kolegyně otřes. Srocovaly se spolu, šeptaly si, chichotaly, takovéto opovržlivé, jak to, že to nevím. Teď po čtyřech letech nastoupila nová a chovají se k ní taky tak. Takže se mi na jedné straně ulevilo, na druhé straně to teprve vidím, jak mě asi pomlouvaly.
tak, tak. Tady si taky šeptají, ukazují si navzájem mejly, třeba i pracovní, které mě neukážou. Přitom tu přece taky dělám. Já nejsem na toto chování zvyklá, možná chci asi moc no. Jsem mladá a očividně naivní. Ale říkám si, proč někde trpět, když je všude práce dost. Já jsem přátelský člověk, snažím se všem pomoc a vyhovět, ale bohužel začínám zjišťovat, že se to moc nenosí.
- Citovat
- Upravit
Celkově ryze ženský kolektiv je někdy zkrátka peklíčko, taky to nemám ráda, a mohla bych vyprávět, co jsem vše zažila, to by dalo na román (anonymní dopisy, pomluvy, naschvály, lži, intriky
) Příště, až budu po rodičáku něco dělat, tak bych chtěla nějakou vice samostatnou práci
Ale zas všude to není tak hrozný, je to o štěstí. Chápu tvoji beznaděj, je to na pytel, když s tím nic moc nejde dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, tak já už nevím. Nastoupila jsem do nové práce a děs běs. Kolegyně protivné, jak osina v zadku, takové ty věty typu „už jsem vám to říkala stokrát“ divné informace jakože jednou nic nesmím udělat bez jejich souhlasu podruhé se ptám v podstatě zbytečně a měla bych to přece dělat automaticky. Člověk neví, jestli se teda ptát nebo neptat. Bojí se říct cokoli aby neobtěžoval. Nepříjemný tón hlasu a povýšené chování. Přitom já se snažím jak bejk, troufám si říct, že jsem hodně věcí pochytila fakt rychle, ale holt člověk není génius, aby vše věděl. Když ony tu jsou x let. Já tu jsem měsíc. Si říkám, na co jsem studovala vysokou, abych tu třídila poštu a ještě měla za zadkem protivné kolegyně. Proč se ženské neumí /nechtějí choval mile? Jde o kancelářskou práci, takže žádná jaderná fyzika, o životy tu nejde. Hledám si něco jiného, jen kvůli nim, to se prostě nedá.Uf, tak jsem si ulevila.
Možná jsou na tebe protivné proto, že některé dámy jaksi neunesou mladší konkurenci. Ano, jisté dámy se neumí chovat mile - nemají na to. Pokud bys z toho měla špatný žaludek, tak zvaž změnu. Kolegyně mojí kámošky měla takovou jednu protivku v práci - protivka s nikým nevycházela a byla na všechny kolegyně sprostá, nakonec se ukázalo, že nic neumí a drží jí tam jen kamarádka nadřízená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Inuš11 můj sen je práce z domova, už na tom pracuju. Lidi mi lezou na nervy a ženský kolektiv ještě víc
Ale zkrátka se snažím chovat mile.
- Citovat
- Upravit
@Johnny7 možná že jo, přitom já nemám žádný ambice, nechci jejich místo, firma je mi ukradená. Nejsem zrovna moc pracovně nadšená
. Ale to samozřejmě nikde neříkám. Hledám si něco jiného v mladším kolektivu hlavně.
- Citovat
- Upravit
Mladá holka no… to víš, závist je strašná vlastnost. Nedej bože, abys byla šikovná a povýšila si, to se teď stalo kamarádce, nejmladší z kolektivu začala dělat vedoucí matadorkám, už hledá novou práci
![]()
Já pracuji v mužském kolektivu a jsem za to šťastná, všechno v klidu a pohodě. Poohlížela bych se po jiné práci, pokud to není jinak místo tvých snů, je zbytečné v práci trpět. Ale nevzdávej to, pracuj a ukaž jim, že na to máš, třeba je to přejde, až si označkují teritorium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:no kamarádka mi řekla, že jsem pro ně parazit. Že jim narušuju jejich malý svět, otravuju, neumim tu práci, navíc jsem o generaci mladší, takže se mě možná bojí, nevim proc. Já jsem právě taky zvyklá být milá. Oni jsou protivné i do telefonu na klienty já jsem zvyklá být milá na všechny. Jsem z toho dost frustrovaná
Měl jsem šéfovou a půlku kolektivu takového protivného ražení, a nedalo se s tím dělat nic. Ale jak byl společný firemní večírek, protivky se změnily, a já koukal na docela fajn baby. Zkus s nima zajít na kafe, někdo se v práci chová úplně jinak, než ve volném čase, a možná uvidíš příjemnou změnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Inuš11 můj sen je práce z domova, už na tom pracuju. Lidi mi lezou na nervy a ženský kolektiv ještě vícAle zkrátka se snažím chovat mile.
Jo! Práce z domu, to by bylo fajn, taky jsem už pár kroků k tomu podnikla… Chovám se většinou mile, ale taky už jsem párkrát vylítla nebo něco oplatila, když už to bylo přes čáru
Někdy je lepší jít dál, protože není co zlepšit, i kdyby se člověk rozkrájel…ale jak jsem psala, poznala jsem pár ženských, které mi ze začátku lezly na nervy a na konci jsme byly velké kamarádky, někdy se to úplně obrátí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, před 4 měsíci jsem nastoupila na kancelářskou pozici, sedím v kanclu s 1 kolegyní. Přesně to co ty popisuješ se dělo a vlastně doteď děje i mě. V průběhu zkušebky se rodinná situace vyvinula tak, že jsem bud potřebovala skončit a nebo plný home office na zkrácený úvazek. Důvody k tomu byly a jsou velké, i kolegyně to viděla, protože spoustu těch problémů jsem chtě nechtě musela řešit telefonicky z kanceláře. Kolegyně vše chápala a říkala, že být na mém místě, tak by taky skončila. Tak jsem jednoho dne donesla výpověď ve zkušebce, zaměstnavatel mě přesvědčil a došli jsme celkem k rozumnému kompromisu, kdy pracuji jen z domu a jen 4 hodiny denně a to je ještě jak potřebuji (nemusí to být nutně 4 hodiny v kuse) a 2× týdně jezdím do firmy odevzdat svoji práci a nabrat si novou. Milá kolegyně je ke mě sprostá, arogantní, hází mi klacky pod nohy, nepředává mi informace apod. Bohužel s tím nic neudělám. Mohla dopadnout hůře a to že bych tedy skončila a oni by hledali náhradu a do té doby by vše dělala jen ona a to by znamenalo, že by do práce chodila tak 12 hodin denně místo 8. A proč to všechno dělá? Protože se cítí nedoceněná, jí toto nikdo nenabídl. A to že má mé dítě velké zdravotní problémy a jsem stejně uhoněná, jak blázen nevidí. Njn, lidi jsou různí. S tím nic neuděláš…
Anonym 1
- Citovat
- Upravit
Holky, tak já už nevím. Nastoupila jsem do nové práce a děs běs. Kolegyně protivné, jak osina v zadku, takové ty věty typu „už jsem vám to říkala stokrát“ divné informace jakože jednou nic nesmím udělat bez jejich souhlasu podruhé se ptám v podstatě zbytečně a měla bych to přece dělat automaticky. Člověk neví, jestli se teda ptát nebo neptat. Bojí se říct cokoli aby neobtěžoval. Nepříjemný tón hlasu a povýšené chování. Přitom já se snažím jak bejk, troufám si říct, že jsem hodně věcí pochytila fakt rychle, ale holt člověk není génius, aby vše věděl. Když ony tu jsou x let. Já tu jsem měsíc. Si říkám, na co jsem studovala vysokou, abych tu třídila poštu a ještě měla za zadkem protivné kolegyně. Proč se ženské neumí /nechtějí choval mile? Jde o kancelářskou práci, takže žádná jaderná fyzika, o životy tu nejde. Hledám si něco jiného, jen kvůli nim, to se prostě nedá.
Uf, tak jsem si ulevila.