Proč jste se rozhodli jít či nejít na vysokou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3007
28.9.23 15:01

Já zase obdivuji všechny vzdělané lidi a štve mě, ze jsem na VŠ nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.23 16:38

@ozziees
Zdravím.
VŠ jsou dobrovolné, proto bych na to i tak pohlížel. Myslím si, že by mělo být na každém, co je jeho prioritou. Pokud tě studium nebavilo a neviděla si v něm potenciál, tak nemá cenu studovat.
Studium by tě mělo vést nějakým směrem a pokud cítíš, že tímto směrem jít nechceš tak to nedělej. Vím, že tě asi nutí rodiče tam chodit a myslí to s tebou dobře. Ale je to tvůj život a ty jediná ho žiješ tak se vůči tomu chovej.
Sice každý říká, že bez VŠ lze najít dobrou práci tak či tak a s tím souhlasím, opravdu lze, ale lze hůře. Také záleží, co pro koho znamená „dobrá práce“.
Myslím si, že se lidé odsuzují na základě vzdělání apod. Jsem toho názoru, že ať si každý dělá, co chce, když s tím nikomu neubližuje…

• Citovat
  • Upravit
301
1.10.23 19:38

Mám oba rodiče VS a přišlo mi to přirozené už od základky. Přes gympl rovnou na obor, který jsem si vybrala a který bez VS dělat nejde. Svoji práci mám velmi ráda a vidím v ní velký smysl a potenciál, dobře mi vydělává. Ale byla jsem vždy studijní typ, kdybych měla nějak trpět, možná by moje volba byla jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
1.10.23 19:44

Šla jsem na VŠ, dokonce jsem i změnila obor v průběhu, ale stále mě to nebavilo a chtěla jsem pracovat a vydělávat. Takže jsem skončila. Nelitovala jsem, dokud jsem nezůstala doma s dětmi. Stará práce už je dávno fuč, uběhlo X let a já jsem prakticky v.. :lol:

Pokud teda bez VŠ, choď do práce déle než já, získej víc zkušeností a praxe, abys pak zas mohla někam naskočit. A asi si udělej jen jedno dítě :mrgreen: jinak je to dlouhá pauza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.10.23 06:47

Já šla na vysokou, protože to prostě bylo „in“, ségra má jen základku, brácha výuční list a pak nějak ani na maturitu nedorazil, takže rodiče chtěli, ať jsem alespoň já trochu študovaná. :lol: Vydržela jsem pár měsíců, protože jsem automaticky pokračovala v oboru ze střední, kde ale byla matika a ta je můj nepřítel. :D Nakonec jsem si chvíli odpracovala a skončila na vyšší odborné na úplně jiném oboru. Nakonec teď studuju bakaláře dálkově, ale dá se říct, že proto, abych se více uplatnila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.10.23 09:22

Dneska se lidi v práci ohlíží spíše za zkušenostmi než za titulem. Dnes je doba, kdy se každý může naučit spoustu věcí sám skrz například internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze