První dítě až ve 30 - možné komplikace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
303
24.8.11 14:44
verveve píše:
Prvni dite jsem mela ve 29 a nikdo mi nic nerikal ani nenaznacoval :-) Ale je pravda, ze se rika, ze idelani je mit prvni dite v 25 letech proste telo je na to nejlepe pripraveno…
No a cim je clovek starsi tim je vetsi riziko, ze ditko bude mit nejakou vadu, proto vsem matkam po 35 letech (tedy je jendo jeslti cekaji prvni nebo 5) doporucuji odber plodove vody.

Chtěla jsem napsat také malý příspěvek,ale to bych tě kopírovala,bo bych napsala to samé :palec: Já otěhotněla v 29 a vše v pohodě,kamarádka se snaží o mimi od 25 a stále bez úspěchu.Na věku sice záleží,ale i tak to máme každá jinak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
24.8.11 14:56

Syna jsem porodila týden po 30-tých narozeninách. Otěhotněla jsem na úrvní pokus, komplikace v těhotenství nebyly.
Já spíše razím názor, že kdo „má dané problémy“, tak je bude mít i v 25-ti letech. A také si myslím, že na dítě je lepší žena, která už ví co chce a nemá pocit, že se děsně obětuje a že jí utíká bezva svobodný život. Člověk musí chtít. Někdo už to má srovnané v 25 někdo ani ne ve 30.
Holt je to risk, nikdy nevíš, zda to bude v pohodě nebo budou problémy, ale v dnešní době se dá v CARech hodně řešit. Tak bych se tím nějak netrápila. Pokud to nepůjde, tak brzo do CARu, aby zbytečně neutíkal čas … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.8.11 15:36

Mně se Dr. občas ptá, jestli přemýšlím o dítěti. Řekl mi, že bych měla první porodit aspoň do té 30, protože potom prý budu tzv. „stará“ prvorodička a to si prý nevymmyslel - to je prý v knihách :-) Dávám mu za pravdu, vždycky jsem si říkala, že ve 30 je pozdě na první dítě. V dnešní době možná ne, ale biologicky nejspíš ano. Jenže ono nejde jen o to chtít, záleží na plno jiných věcech. A jak jste napsaly - každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.8.11 15:47

:lol: mně dr tlačila do mimi i před 40 kou. Tak jsme její „pudy“ nasytitli a ted´ mně pro změnu hnala do sterilizace :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.8.11 15:49

Dlouhou dobu se mi nedařilo otěhotnět a chodila jsem do CAR a když mi bylo 34, tak mě dr. „uklidňoval“ výroky typu - po pětatřicítce začne rapidně klesat šance na otěhotnění :roll: Rodila jsem v 36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
24.8.11 16:18

No fakt jste všechny staré matky. :lol: :lol: :lol: První dítě jsem měla ve 37 a u druhého jsem spoléhala na klesající pravděpodobnost otěhotnění z důvodu vysokého věku - a šup bylo na první pokus ve 39. Cpali mě na plodovku se slovy „jak si to zodpovíte, před tím dítětem, jestli bude poškozené“, přesto že mi rizika vad z testu krve vycházela nižší, než průměrné riziko problémů způsobených odběrem plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
24.8.11 16:20

Ja mela taky jako hranici 30 let. Poprve jsem rodila pul roku po tricatych narozeninach. Rikala jsem si, ze kdyby to neslo, je jeste relativne dost casu s tim neco delat… slo o ale hned…

Podruhe jsem otehotnela take napoprve v 34, gyn dr. me poslala na genetiku, protoze rodici po 35. roku pry musi poslat, ale ze je na me, jestli chci nebo odmitnu… Sla jsem, tam me presvedcovali na AMC kvuli veku, ac jsem mela vsechny testy OK, Prislo mi to vtipne proto, ze jsem mela rodit tri tydny po 35. narozeninach, otehotnet o mesic driv, nikdo by me nikam nehonil. AMC jsem odmitla, tak me poslali alespon na podrobnejsi UZ plodu kvuli. Porodila jsem stejne jako poprve driv, v 34, tyden pred narozeninama.
Krome tohoto mi nikdo nikdy nenaznacil, ze bych byla stara tehotna :mrgreen:
Ale dalsi uz nebude, uz se na dalsi dite stara citim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
24.8.11 16:21

Jo a mam dve kolegyne, ktere rodily tesne pred 40. narozkami, obe poprve. Jedna uz ma druhe dite, ve 42 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
24.8.11 16:27

Ahoj, já otěhotněla skoro ve 27 letech…ke konci minulého roku jsem na tom nebyla dobře po gyn.stránce, pořád nějaké záněty, předtím operace na děložním čípku a tak…přelom listopad prosinec, kdy jsem pobíhala od jednoho dr k druhému a ptali se mě všichni „A dítě chcete mít kdy?“ Jsem se rozhodla vysadit raději HA a vyšlo to hned na po třetí :palec:
Takže není rozhodující až tak věk, ale jak je na tom dotyčná se svým zdravím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
24.8.11 16:54

Tak mě řek doktor pravej opak.Bohužel otěhotním pouze s darovanými vajíčky a díky tomu mi doktor přímo řek,že mám ještě spoustu času,protože se v tomto případě počítá stáří vajíček(dárkyně)a ta může darovat tuším jen do 35 let.Mě bude letos 34 a doktor mi řek,že mám čas klidně až do 48 let 8-o
Já tak dlouho samozřejmně čekat nechci,ale docela zajímavej názor :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.8.11 17:09

Já to měla podobné - porodila jsem 4 dny před 30 narozeninami. A je fakt, že v 25, dokonce ani v 28 letech jsem po dítěti netoužila, nemyslela na to, prostě na to ještě nepřišel čas.
Je fakt, že když jsem byla v Brně na NT+ vyšetření, uznávaný doktor naznačil něco v tom smyslu, že ty třicetileté prvorodičky jsou už staré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
24.8.11 17:36
Davdan píše:
Ahoj holky, vzpomněla jsem si na výrok jedné dr „kdyby dneska ženský nečekaly s prvním dítětem do třiceti, neměly by s otěhotněním problém“.
Občas si na to vzpomenu a přemýšlím - je tu někdo, komu by dr (nepřímo) řekla, že je jeho tělo na první dítě starý a proto nemůže otěhotnět? Taktně, samozřejmě, inteligentní dr to neřekne na plnou hu-u.

Tak s tím nemohu souhlasit,spíš to vidím tak,že by se na problém který to je přišlo dřív!!!
No a dost často to je i přístupem Dr,já ho musela změnit,pořád mi vykládal že mám čas a není co řešit po 3 letech snažení a spontálním potratu :zed: U nového Dr jsem ted rok a už čekáme dvojčátka a s přirozeným početím by byl problém!!!!!!
Pro upřesnění,je mi 31let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
24.8.11 17:51

To je moc pěkné od doktora. Já měla první dítě v 29,5 letech. Jaksi dřív jsem si ho neměla s kým pořídit. :zed: :zed: :zed:

Každopádně nikdo mi nic neříkal, že jsem stará a že jsem si měla dítě pořídit dřív. Otěhotněla jsem po třech měsících od snažení. Čili hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
24.8.11 17:58

Nemůžu si pomoct, ale vždycky mě „dojímá,“ jak se říká, že teď ženské čekají na první těhotenství, dělají kariéru apod. A co když nedělají kariéru, nečekají až zahřmí, jen jaksi nenašly dřív toho, s kým by to dítě mohly mít? :nevim: Nebo, že bych byla taková výjimka, že chlapa, co za něco stojí, jsem potkala až v 27? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
24.8.11 17:59
Flyingfrog píše:
Nemůžu si pomoct, ale vždycky mě „dojímá,“ jak se říká, že teď ženské čekají na první těhotenství, dělají kariéru apod. A co když nedělají kariéru, nečekají až zahřmí, jen jaksi nenašly dřív toho, s kým by to dítě mohly mít? :nevim: Nebo, že bych byla taková výjimka, že chlapa, co za něco stojí, jsem potkala až v 27? :roll:

To jsme na tom skoro stejně,já v 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky