Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojte maminky,ráda bych se zeptala,do kdy mohu chovat dítě,když jsem tak 6 týden těhotná?aby mi to něják neublížilo?máte někdo takovou zkušenost?mám 2ročního synka asi tak 13kg.
Dokud se na to budeš cítit a nebude ti to dělat potíže, jsou holky které mají děti do roka, tzn že otěhotní kolem 2 měsíce dítěte a tahají mimčo celou dobu.
Já vždycky chovala děti celé těhotenství. Ono to ani jinak nešlo
Když mi začalo tvrdnout břicho, omezila jsem to na čas pouze na ukládání a vyndávání z postýlky, s dětmi jsem se mazlila, když jsem seděla v křesle, prostě jsem je zbytečně nezvedala atd.
Hodaka píše:
Dokud se na to budeš cítit a nebude ti to dělat potíže, jsou holky které mají děti do roka, tzn že otěhotní kolem 2 měsíce dítěte a tahají mimčo celou dobu.
Přesně tak.
Já Matyho během prvních měsíců naučila, že když se chce přitulit a pochovat, sednu si na zem. Ale nevyhli jsme se hysterickým záchvatům, které vrcholily kolem 8. měsíce těhotenství, a jediné co na Matyho platí, je čapnout ho zmítajícího se pod paží a odnést někam do soukromí
Přes to všechno je Mája v pořádku.
VHolikova píše:
ahojte maminky,ráda bych se zeptala,do kdy mohu chovat dítě,když jsem tak 6 týden těhotná?aby mi to něják neublížilo?máte někdo takovou zkušenost?mám 2ročního synka asi tak 13kg.
vysvětli mu, že ho tahat nemůžeš, ale chovat samozřejmě ano, tzn. sednout pochovat, pomazlit ano. když jsem loni byla těhotná, tak synovi byly čerstvě dva a naprosto v klidu to vzal a i mi pak sledoval bříško…teď už mu je tři a půl a je to úplně jiné, ale i s dvouletým to šlo
Hodaka píše:
JJ přesně tak, pokud nepociťuješ, že by ti to dělalo nějaký problém, tak bych to až tak neřešila. Já si toho zatím užívám stále. Nedá se tomu občas prostě vyhnout a malou (23 měsíců) tahám celkem často ať už z důvodu mazlení nebo jiného a to jsem ve 32.tt ![]()
CHovala jsem a nosila v šátku 13ti kilové batole až do porodu. S nošením už to nebylo tolik, co dřív, ale nebylo to jen kvuli těhotenství, prostě už byl těžkej a hodně běhal sám. Tak jen na spaní nebo kyž nohy vypověděly službu. Na druhou stranu, ke konci těhotenství jsem byla ráda za to, že jsme ho přendali do velké postele a nemusela jsem se s břichem pro něj schýbat do postýlky.
Někdy týden před porodem jsem musela odvlíct v ruce dvouletý batole nějakých 10min chůze
Vzeknul se a nešlo s ním hnout. A ani mi nepřišlo, že už váží nějakých 15kg ![]()
(jsem si říkala, jak mi to miminko bude připadat lehounké, když jsem takto vytrénovaná a houby, miminko je akorát a batole ztěžklo ze dne na den na kus olova
)
Já nosila taky až do porodu, dcera má 16 kg a problémy jsem neměla. Naopak čím větší jsem měla břicho, tím to bylo lepší. Mladou jsem si posadila na břicho a šla ![]()