Poradna pro funkční řešení diastázy břišních svalů
Ing. Anna Nováková
Teda, nepřijde vám hrozné, že se už pomalu nemůže ani nikdo nikoho na nic zeptat? Mně teda na otázce „proč nemá náušnice“ nic tak strašného nepřijde. Možná bych se taky zeptala - u nás je to přece jenom zvykem a když se někdo rozhodne je nedat, tak čekám, že má k tomu nějaký svůj důvod, ví proč to neudělal a nedělá mu problém o tom mluvit. Možná bych to formulovala jako „nebudete dávat náušnice?“ nebo tak něco, ale přijde mi příšerné, jak se čeká, že furt každý bude chodit kolem ostatních po špičkách, aby se druhého náhodou nějak nedotkl. To už bysme se třeba za chvíli spolu nemuseli bavit vůbec ![]()
Neříkám, jako těhuli mě taky štvaly některé FAQ - ale spíš zjevné věci, jako „furt nic?“ - toto je podle mě něco jiného ![]()
Omlouvám se, není to moc k věci, já bych holčičce asi náušnice dala (líbí se mi to, věřím, že je bude chtít a ráda bych, ať to má za sebou co nejdřív), ale z některých komentářů fakt nemůžu…
Jo, tak změna…
Jsem se teď ptala na názor drahého a díval se na mě, jak kdybych padla z Marsu a nad mými argumenty proč ano jenom zakroutil hlavou - takže naše případná holčička zřejmě náušnice mít od miminka nebude
Asi pak necháme nastřelit po poradě s akupunkturistou… ![]()
Asi je to taky už od tématu, ale chápu, že otázka proč nemá naušnice položená po stopadesátétřetí už asi určitě nepotěší…
Taky by to bylo jako u blbejch,kdyby se pro změnu lidi ptali, proč má naušnice? Proč má kalhoty? Proč má sukni? Blablabla…
A hlavně- udělá se něco, co „není zvykem“, já nějak nevidím důvod ani v nejmenším, se obhajovat nebo někomu donekonečna něco vysvětlovat.
Ať si každý rodič rodičuje podle svého nejlepšího vědomí a svědomí…mě kupříkladu dostávají hlášky, že holčičku holčičkou, dělají naušničky a podobně… ![]()
Tei, jasně, máš pravdu, ale nejde o to se obhajovat, tady jde o to, že už se prokrindapána
nemůže nikdo ani na nic zeptat, aby se netřásl, jestli se náhodou někoho nedotkne? To mi přijde příšerné, co to jsme za lidi, že hned nadskakujeme, když se nás někdo na něco zeptá? Oni to ti ostatní nemyslí (většinou) zle, jsou prostě zvědaví a nevidím jediný důvod, proč kamarádce zazlívat, že se mě zeptá, proč má / nemá moje dítě to a to, když ji to zajímá
A proč bych jí nemohla normálně odpovědět, když jistě vím, proč to má či nemá…
tak možná, až se tě někdo zeptá 10 krát za den a ty budeš muset vysvětlovat proč a další den zas a pak je nějaká oslava a tam každý zvlášť, tak to pochopíš:-) My už z toho taky měli amok - a teď zase slyšíme, jeeee ona má naušničky, konečně, blablabla ![]()
karolínka.sofinka píše:
tak možná, až se tě někdo zeptá 10 krát za den a ty budeš muset vysvětlovat proč a další den zas a pak je nějaká oslava a tam každý zvlášť, tak to pochopíš:-) My už z toho taky měli amok - a teď zase slyšíme, jeeee ona má naušničky, konečně, blablabla
No jistě, až budu velká, tak to pochopím, to je můj oblíbený argument ![]()
Já rozumím rozhořčení zakladatelky, chápu, že je to únavné, říkat dokola 100× totéž, ale opravdu nerozumím komentářům typu „co to je za de*ily, že si vůbec dovolí se vás na něco ptát, když je to vaše věc a jim po tom nic není“. Tady mi rozhořčení na místě nepřijde, nevím
![]()
Kromě toho nikdy není od věci si uvědomit, že tazatel si zřejmě neuvědomuje, že se na to ptá každý (v horším případě si myslí, jak je originální a vtipný
), tak proč by měl „slíznout“, že už je dneska desátý, kdo se na to ptá…
Už jsem psala, že mě taky občas štvou některé dotazy, hlavně po porodu je člověk takový ohormoněný a štve ho ledacos (já jsem dokonce chtěla vyrábět ceduli na kočárek s textem Samuel, 3550 g, 51 cm, je hodný, spí dobře, kojím plně
), ale snad jde i trochu o vcítění se do druhého člověka a není hned třeba někomu odsekávat jenom proto, že mi chudák položil blbý dotaz ![]()
tak ve skutečnosti určitě nikdo moc neodsekává, jen si zakladatelka chtěla postěžovat:-) Já nekojila (ne schválně), manželova babička to rozkecala po paneláku a pro všechbny jsem byla matka hyena a každý se mě ptal - vy nejkojíte, že? a bylo to daleko nepříjemnější než naušničky. Taky jsme dceři dali 2 jména a všichni a proč jako nebo až vyroste, tak vám poděkuje…Je toho hodně:-)
Nebo taky nejde o ty dotazy - ale prostě je to přežitek holka naušničky, dlouhé vlasy. Kluk krátké vlasy…co naděláme:-)