Proč nosíme náušničky?

2
27.1.10 13:33

Proč náušničky?

Ahoj,jsem tady nová a hned s takovým blbým dotazem :-D Moje dcera 11měsíců ještě nemá naušnice,já je nenosím taky,i když jako dítě jsem měla,ale od 11let už né,ani nevím proč a teď mi nějak nechybí a tak jsem dceři taky nenechala propíchnout oško.Jenže všude kde přijdu se ptají proč nemá holčička naušničky?A já nevím co odpovědět,respektive hned se mi jen vybaví a proč ta vaše má?Proč si vlastně necháváme propichovat uši?Vím blbá otázka,prostě se to tak dělá,původ je v historii,ale copak to vadí,když někdo náušnice nenosí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5255
27.1.10 13:34

Ahoj,tak moje Anetka taky ještě nemá naušničky,nějak jsme tam nestihly pořád zajít a to se už chystáme od 3.měsíce a je pravda,že už se mě taky dost lidí ptalo proč je nemá.Nakonec jí je chci dát,sama sice taky nenosím,ale u ní se mi to bude líbit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
27.1.10 13:36

ahojky!

Mám spoustu známých, které nenechali holčičkám propíchnout ouška a na dotazy typu, proč nemá náušničky odpovídají, že to nechávají na volbě malé, protože ony náušnice nenosí. Pokud bude chtít později naušničky, tak není problém je nastřelit kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.1.10 13:36

Já jsem uši píchnutý neměla, vydyndala jsem si to na rodičích někdy v 6 letech, věděla jsem, že to bude bolet, ale pro parádu se musí občas trpět. Když budu mít holčičku, nechám rozhodnutí na ní.

Říkala bych, že respktuješ suverenitu svého dítěte, je to její tělo, tak ať si s ním dělá, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.1.10 13:38

ahojky, malá naušničky má ale myslím si že je to věc názoru a pokud je některá holčička nemá tak to neřeším, vždyť je to věc rodičů. Já jsem třeba dala píchnout takhle brzy že na to to malé mimčo rychle zapomene, možná se i rychleji hojí.

Ale pokud někdo píchnout nedá, tak je to jeho věc. A pokud se tě někdo zeptá proč nemá naušničky tak bych řekla to cos napsala " a proč vaše holčička je má?" ale chce to na to náturu (což já nemám)

Ale třeba podobné je nošení růžových oblečků (když teď beru holčičky) mě se střeba takový ten růžový bombonek nelíbí a tudíž hodně nakupuju v klučičím kde je větší výběr barev, navíc malé světle modrá sluší takže často chodí i v modrém a občas jsem se taky setkala s divnými pohledy - ale je to přeci moje věc do čeho jí oblíknu ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
27.1.10 13:39

Stelo Jsme na tom stejně :-) . Taky nemám v plánu Markétce náušničky dávat. Já taky náušnice téměř nenosím. Jelikož je Markule ještě malá, tak se mě na tuhle otázku: Proč nemá náušnice, ještě nikdo neptal. Ale jak vidím, tak se na ni musím připravit :lol: . Jsem ti moc neporadila, co? Ale aspoň víš, že v tom nejsi sama :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.1.10 13:39

Nechci do ditka ze sve vule nechat pichnout diru. A ani se mi sperky na miminech nelibi.
Ale Koblih je pak vsude za kluka - i v ruzove kombineze s ruzovou cepici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
27.1.10 13:40

Ahojky…asi se Tě ptají,protože holčičku holčičkou dělají naušničky a růžová respektive červená barva.Jsou takové jiné ty holčičky s naušničkami…Dominika je má od 3 měsíců nastřelené,bez slz,bolesti a krve.Záleží to na tobě,ty jsi matka.Jestli nechceš,aby malá měla naušnice tak je to tvoje volba,ale hloupým otázkám se asi nevyhneš..pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
27.1.10 13:40

náušnice

My jsme to nějak prošvihli a pak když jí je tchýně chtěla nechat píchnout už byla ve věku, kdy by měla hrůznou zkušenost s bílým pláštěm a tak to nechám na ní.
Pokud bude druhé holčička, pak jí asi nechám píchnout,páč Kačence je to líto, ale přitom se píchání bojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
27.1.10 13:47

Tak nase Agnes nausnicky ma a Eli ted v unoru dostane… proste jsme se tak rozhodli s manzelem…
Ale pokud bychom jim je davat nechteli tak nedame a nechame to na nich (ja byla puvodne pro to nepichat a nechat to na holkach az budou velky, ale manzelovi se nausnice na zenskych libi, i ja zacla nosit nausnice az kvuli nemu).
A ty prece nemusis nikomu nic vysvetlovat, pokud sama nausnice nenosis proc by je mela mit tvoje dcera…
Jinak ja taky nausnice sundala sotva jsem si mohla sama rict ze je nechci a znovu nasadila az kdyz jsem poznala manzela bo se zminil, ze by se mu to libilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.1.10 13:49

Tak já jsem dala nastřelit (propíchnout nééé) ze dvou hlavních důvodů - jako malá si případné trauma nebude pamatovat a nemusí se bát předem, protože nevěděla, co ji čeká (bylo jí asi půl roku). A druhým důvodem bylo asi to, aby bylo poznat, že je to holčička, protože si sama pamatuju, jak mi vadilo, když si o mě každý myslel, že jsem kluk (jestli jsem nosila náušnice nebo ne, to už nevím). Ale uznávám, že je to věc názoru. Pro mě je třeba přijatelnější nechat nastřelit náušnice, než oblíkat holčičku do sladké růžové atp. Bohužel sehnat typické holčičí oblečení v jiné než růžové barvě není jednoduché, ale i tak nosí Anežka od narození převážně neutrální barvu oblečení (nebo světle modrou). Ale i přesto je její nejoblíbenější barva růžová a fialová :mrgreen: (samozřejmě ji nebráním v tom nosit oblečení i v těchto barvách, ale máme i jiné).

Takže pokud to tak cítíš, myslím, že je to v pořádku a správné a až bude holčička chtít, sama se rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.1.10 13:51

No asi bych jim odpověděla otázkou, přesně jak píšeš, proč by je měla mít? Sama je nemám a dodnes jsem nepochopila proč bych je mít měla, takže neporadím. :nevim:
Kdybych měla dceru, nechala bych rozhodnutí též na ní (třeba bude o naušnice žadonit i syn, co já vím :lol: ) Až je bude chtít, zašla bych s ní(m) na nastřelení. Nenechala bych píchat miminko pro nic za nic, jen proto, že to dělaj ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
27.1.10 13:51

My je taky nenechali holce pichnout, ani me to popravde nenapadlo :roll: Ja si taky rozhodla sama, ze chci nausnice, tak proc bych sve dceri mela tuto volbu odeprit. Zatim prani neprojevila, nejak ji to nebere :think: Nikdo se me teda neptal PROC nema nausnicky, jen JESTLI budeme davat..na to je ale snazsi odpoved :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
27.1.10 13:53

ja jsem nausnice mela naposled nekdy na zakladce, od te doby ne.
Emce jsem je nenechala dat jednak proto, ze se mi to nechce resit, doktoru, injekci… si uzijeme az dost. Prijde mi jako zbytecnost pusobit maly bolest a ztracet cas pichanim usi jen kvuli tomu, aby lidi poznali, jestli je holka nebo kluk. Nebo kvuli tomu, ze se to dela, nebo ze ji to bude nejak sluset ci co, nesmys.
Libil se mi nazor jedne kamaradky, ucitelky ze skolky. Ze kdyz pak holcicky ve skolce vidi nausnicky u ostatnich, tak je chteji taky, a uzijou si tu trochu bolesti kvuli tomu, aby jim to sluselo. Tak az na to prijde, tak nechame slavnostne pichnout usi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.10 14:06

Malé je 2.5 let a taky je nemá, já nevím mně se to nelíbí, jako malá jsem to nesnášela, tak to nechám na ni, jinak je to typická holčička dlouhý vlásky, růžové věci, ale náušnice ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro funkční řešení diastázy břišních svalů

Ikona - Anna Nováková

Ing. Anna Nováková