Proč nemůžeme ven?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
22.11.12 13:27

Co tu resite s nejakou hrubkou? :?: Ja si zadne hrubky nevsimla a ani na zadnou neupozornovala. :think:

V Praze je ted mega hnusne, sla jsem z obeda po Prikopech a venku je tma, jak kdyby bylo sest vecer, uplne spaci pocasi - ja teda kdybych nemusela, tak z domova nevystrcim cumak, ale holt musim

• Citovat
  • Upravit
295
22.11.12 13:31

@Hanka1 Hani klid, Mobidick to nějak popletla. Zmínila Tebe ale omylem, myslela mě. Tak ať je zas v Praze brzy světlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
22.11.12 14:19

Tak holky za prvé bydlíme na vesnici poblíž žádné velké smogové město jako Brno, Ostrava a Praha, včera např. krásně svítilo sluníčko, a dnes chvilku taky, takže inverze a smaog moc nehrozí, ikdyž dnes už se tu kaboní, ale dýchat se dá dobře. K doktorce jedem autem do města, takže mi řekla, že to bohatě stačí :nevim:
já jen nechci a nejsem taková ta maminka, které si dítě uprdne a hned letí k doktorovi :roll: chci trochu používat selský rozum, a ne dovést dítě k tomu aby se při prvním setkáním s bakterií sesypaly :mrgreen:
Proto mě zaráželo proč mi to zakazuje, mě je taky líp na vzduchu když jsem nemocná, né teda když člověk nemůžu chodit a leží v horečkách to je jasné :mrgreen:
jo a z nudy to teda určitě není, zas nejsu taková pipina která myslí první na sebe :zed: mě jen prostě napadlo, že by mu to pomohlo, tak jsem ráda, že některé přemýšlíte podobně jako já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
22.11.12 14:56

Holky, já tedy nevím, ale neřekla bych, že je inverze po celé republice. Třeba u nás (Praha) ještě před chvílí krásně svítilo sluníčko, relativně teploučko, vzdoušek celkem fajn (když opominu fakt, že naši sousedé zatápějí asi holínkami :cert: :cert: :cert: )
Myslím, že zakladatelka není tak hloupá (promiň, lepší slovo mě nenapadlo :oops: ), aby vyrazila ven s nemocným dítětem, kdyby u nich bylo nedýchatelno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
22.11.12 15:40
@tterka píše:
Holky, já tedy nevím, ale neřekla bych, že je inverze po celé republice. Třeba u nás (Praha) ještě před chvílí krásně svítilo sluníčko, relativně teploučko, vzdoušek celkem fajn (když opominu fakt, že naši sousedé zatápějí asi holínkami :cert: :cert: :cert: )
Myslím, že zakladatelka není tak hloupá (promiň, lepší slovo mě nenapadlo :oops: ), aby vyrazila ven s nemocným dítětem, kdyby u nich bylo nedýchatelno…

no fatk nejsem tak hloupá ;) myslela jsem, že dnes vyrazíme, ale není tam tak dobře, jak bych si představovala :cert: snad to bude lepší v příštích dnech :roll: ono asi je rozdíl mezi inverzí v Praze a třeba u nás na Jižní Moravě, a u nás na vesnici, nebo já nevím :nevim: v Praze jsem za inverze nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
22.11.12 21:32

Já jsem neřidič a auto s řidičem po ruce fakt nemám ;)
Většina rodiny(řidiči) má svoji práci a nemohou jako zaměstnanci odejít „na zavolání“. To by musel být velmi vážný důvod, což běžná nemoc dítěte není.

K dr. chodíme pěšky a když jsou děti hodně nemocné, že nejsou schopny, tak MHD - 2 zastávky - 4 až 5 minut, jinak pěšky s dětmi kolem 20 minut, sama s kočárkem dřív.
To by mi podle stejného principu mohla vyčítat, že k ní vůbec s dětmi jdu..
Fakt ji nechápu :nevim: Vždy, když byly starší ještě kočárkové, říkala nám, že máme normálně chodit ven, pokud nejsou teploty nebo 3 dny bez teplot při vážnější nemoci. Ven, ne třeba do supermarketu. A pokud není extrémní počasí. Nežijeme ve vysoce zasmogovaných oblastech, ale inverze tu taky někdy je.

Někdo se tu zmiňoval o školácích. Ptala jsem se na to, dnes už nemůže nikdo nikomu vyčítat, když vidí děcko do 12 let v době jeho nemoci někde s rodiči. Protože doba je jiná než za nás, nikdo nemůže nutit rodiče, aby nechali dítě samotné doma a rodina nějak fungovat musí..
Samozdřejmě pobyt na hřišti by se asi těžko obhajoval, ale myslím to tak, že za nás(nastoupila jsem do školy v 90.letech), by byl hrozný průser, kdyby nás někdo viděl nemocné trajdat po venku, dnes už to u malých školáků nikdo nekontroluje.
Ale toto si myslím není zase až takový problém, starší dítě už může být chvíli samo doma. Problém jsou spíš druhé a další děti, které se musí přizpůsobit tomu staršímu - třeba odvádění do školy, dnes není možné pustit prvňáka samotného ve městě.
Třeba u nás ve městě nedávají ředitelské volno prvnímu stupni. Pokud ano, tak o tom musí dostatečně dopředu informovat rodiče a v době normálního vyučování zajistit hlídání. Když byly volby v budově školy, byl doma jen druhý stupeň. První stupeň měl náhradní program.

A vem si to třeba, že v Praze nebo v Brně se běžně jezdí s dětmi MHD, což je ještě větší peklo a semeniště bacilů než jít ven na volný vzduch - jak pro nemocného tak pro zdravé a rekonvalescenty kolem.
I když lidi z těchto měst mají auto a řídí, ve špičce se dostanou MHD dřív na požadované místo..

Já se nedivím, že Tě doporučení doktorky jako matku znejistělo, ale nechápu tu doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí