Proč ne/mykáte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11592
27.11.13 11:48

Proč ne/mykáte?

Ahoj, tohle téma je jen takové pro pobavení, doufám, že se tady nepoperete :) Když jsem byla cca v 5.měsíci těhotenství, přišla ke mně na návštěvu kamarádka z VŠ (ambiciózní, inteligentní holka). V té době měla asi 6 měsíční holčičku a když mluvila, tak všechno my, my, my… Byla jsem celkem v šoku, do té doby jsem se s něčím takovým nesetkala :mrgreen: A jen mě zarazilo, kam se poděla ta holka, co jsem znala, kde je její identita? Tak to na mě zapůsobilo a už tenkrát jsem se zařekla, že takhle opravdu ne. Čím víc mi rostlo břicho, tím víc jsem se s tímto „jevem“ setkávala. Dnes má syn 14m a já si připadám, že 95% matek pozbylo schopnost používat zájmena já, on/ona. Došlo to tak daleko, že jakmile uslyším „mykačku“, tak se už soustředím jen na ty výrazy a nejsem téměř schopna se s ní bavit. To, že je těžké se s maminkami bavit o něčem jiném než o příkrmech a o pokrocích našich dětí raději pominu, samotné mi změkl mozek. :) Proto se vás ptám, proč mykáte? Pomozte mi to pochopit a tím popř. odstranit mou averzi. Teda, pokud je to ještě vůbec možné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jemys
27.11.13 11:51

Tak já to používám v případě jako - byli jsme u doktora, byli jsme na procházce…ale tam mi to nepřijde divný. Stejně tak jsem před otěhotněním říkala, že jsme MY byli na dovolený - s chlapem. Prostě když jsem někde s dítětem, tak většinou mluvím v množným, jakože sem tam nebyla sama. Když popisuju něco, kde jsem byla jako samostatná jednotka, mluvím v jednotném :think:

• Citovat
  • Upravit
17565
27.11.13 11:52

Mateřský plurál je normální věc, vyjadřuje souznění matky s dítětem a tak…už si tu definici přesně nepamatuju, ale někdy jsem to četla :-D

Já prskám smíchy, když slyším, jak „jsme se vykakali, roste nám zoubek a trápí nás prdíky“… jinak ale občas používám taky - když je náhodou mládě hodné a směje se na mě, tak říkám „To jsme se hezky vyhajali“, i když jsem po dobu jeho spánku šůrovala podlahu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
27.11.13 11:53

Taky to nemám moc ráda, ale občas mi to ujede 8o To bude asi tím, že už jsem 3 roky doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.13 11:53

@cheekymonkey neboj, nejsi v tom sama. :)
Já taky nepoužívám to dle mého názoru strašné MY. Tak maximálně řeknu „teď přebalíme Františka“ i když to samozřejmě dělám sama, ale abych říkala „Nám už je 5 měsíců a krásně paseme koníčky.“… tak to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.11.13 11:54

Já se klidně přiznám, že jsem dlouho mykala.. Prostě mi to šlo z pusy samo. Já a mimino jsme dlouho byly jedno. Já se za to nestydím. Přešlo mě to samo kolem roka věku malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
27.11.13 11:54

Já nemykám, nevím přijde mi to prostě divný. Třeba my máme průjem :mrgreen:
Když někoho slyším tak mluvit, tak taky valím oči jak je to vůbec možný. Ale nic ve zlým, každýho věc. Kamarádka na mě a kolik máte zubů, tak jsem jí řekla 42 :mrgreen: nepochopila to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
27.11.13 11:55

@Bobsh Dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.11.13 11:55

Nemykala jsem a mela jsem dve mimina, dorazila mne totiz maminka v poradne, ktera mi vypravela „my uz pijeme pokracovaci mlicko“, ja se ji zeptala, jestli to ona pije taky a prala bych vam videt ten jeji pohled… :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
33018
27.11.13 11:56

Přistihla jsem se, že „mykám“ když odpovídám na dotaz položený „mykáním“ (respektive vykáním) „A co už umíte?“ „Už se otáčíte?“. Tak se teď už hlídám a odpovídám, že ON už umí to a to.
Má soukromá teorie je, že starost o malé mimino prostě málokoho může zcela duševně naplnit, člověk zakrňuje, není tam nějaký očividný cíl/úspěch v tom pobytu doma s dítětem. Tak si pak člověk začne ty cíle hledat alespoň v tom, co už zvládá to dítě a přivlastňovat si to, aby měl pocit nějaké té užitečnosti. A z toho pak zklouzává do toho mykání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.11.13 11:57

Používám, byli jsme u doktora a mykání jsem používala u malinkatého miminka… Zhruba od půl roku už ne. Taky nechápu, jak matky větších dětí neustále říkají, to jsme se vykakali.., napapali, vyspinkali.. občas mě svrbí prsty u diskuze a chci něco napsat, ale pak se na to vykašlu, protože by se do mě pustily. Btw. taky mě šíleně irituje, když se používají šílené zdrobněliny - není to Verča nebo Veronika, ale Veronička, děti jsou dětičky, nosívají tričínko, bylo to absolutně muchlánkové, papáníčko, koupáníčko, spinkáníčko, manžílek… to je naprosto děsný!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.11.13 11:59

@cheekymonkey používám v případě že jsme něco dělali spolu, jako byli jsme nakoupit apod. korunuje to můj chlap když mu řeknu dopoledne jsme byli ve městě a on se ptá s kým :mrgreen: jinak nedávno se mě paní na hřišti ptala kolik vám je? Jsem si sice myslela že jí je do toho houno ale řekla jsem po pravdě 30 a ona na mě čuměla jak vejr. Až pak mi došlo že se asi ptala na malýho :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi

@Sibyla0 no v 15ti uz by to bylo divny no :mrgreen:

jinak ja to taky nemam rada…my uz papame kasicku, my uz kadime na nocnicek, my mame tohle a tamto… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8151

@ynax asi jsem mimo ale co znamená muchlánkové :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
27.11.13 12:00
  • Citovat
  • Upravit