Proc porad place?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.8.10 09:32

Proc porad place?

ahojky mam doma 14 dni staryho chlapecka ale mam problem…Bohuzel nechce spat v postylce vydrzi tam nejdele asi 5 minut a pak breci…Nemuzu ho cely den nikam odlozit aby spinkal jinde nez v mem naruci vecer pak se mnou v posteli …uz nevim co delat bojim se ho nechat vybrecet v postylce ze by se mu neco stalo. Je takove kazde dite? nemuzu si pomalu ani dojit na zachod…Venku mi spinka priblizne asi hodinku az dve …Mam i houpaci lehatko tam vydrzi asi pul hodinky nejdele a musim ho celou dobu houpat jinak place…Nemate nejakou radu? :think: :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
19.8.10 09:38

Ahoj.

Rozumím ti, starší dcera byla to samé (a ani ti nebudu psát, kdy ji to přešlo). Pomáhalo mít ji v šátku, aspoň něco jsem udělala. Ale na WC jsem chodila bez ní :D . Vydrž, je ještě malinký, vyřvat bych ho určitě nenechávala. To až trochu později a určitě ne dýl jak 20-30 minut. Může mít i bolení, na to pomáhá fenyklový čaj (pij ho ty) nebo nahřívat mu bříško horkou plenou nebo speciálním polštářkem s peckama - prodává se třeba v DM drogerii.

Držím pěstičky, ať to brzy překonáte :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
19.8.10 09:40

No, můj Samík, když jsme ho dovezli z porodnice, tak taky nechtěl spinkat v postýlce. Pak jsem se dočetla, že miminko je zvyklé z dělohy na uzoučký prostor a čím je ten prostor menší, tím se cítí bezpečněji. Takže jsem ho nechala spát cca 14 dní v hluboké korbičce od kočárku. Taky jsem ho zavazovala do zavinovačky. No a pomohlo to. Po 14 dnech se stěhoval do dětské postýlky do pokojíčka, kde spinká od té doby bez problému :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
19.8.10 09:40

kdyz mela mala 14 dni urcite jsem ji tahala taky vsude s sebou (u nas je to dotedka, jen si uz za mnou dojde sama), v postylce pres den mi nespala nikdy…

muze ho trapit brisko (u nas to bylo presne ty 3mesice), tim padem place, zaroven chce byt u mamy…musis se obrnit, ono to casem odezni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
19.8.10 09:44

Muj syn byl to same, jako novorozenec prorval 10-12 hodin v kuse, zklidnil se jen na krmeni, spal jen na rukach 10-15min…byl to pro me horor, byli jsme s manzelem totalne vycerpani…Vis proc place? trapi ho brisko? nebo je to jen urcita nespokojenost?u nej to bylo asi i diky trauma po porodu- prisel na svet akutnim cisarem, se zapalem plic, byl 4 dny v inkubatoru, porad injekce, infuze, kontroly a vysetreni- nemohla jsem na nej ani sahnout- rval a rval… preslo to asi po 4-5 tydnech…ted ma 3 mesice a breci jen chvilkama, rad se smeje atd… takze neboj, prejde to, jen musis vydrzet..... Ja dostala kapky od homeopata, mozna i ty mu pomohly… Rika se, ze prvni 3 mesice jsou jako 4 trimestr tehotenstvi- dite jeste neni zrale a potrebuje to jedine co zna- delohu…proto se tak nechava nosit apod… My jsme pozdeji i zjistili, ze mu vadili cizi lide/i babicka s dedeckem kdyz prijeli na 14 dni/, prendavani z naruce do naruce… a celkove nahle zmeny polohy- kdyz napr.brecel v postylce a ja ho vzala na ruce, pak nekdo dalsi…nekdy pomohlo ho nechat v postylce a jen ho pevne zavinout a drzet za rucicky a povidat ci tise zpivat…ale kazde miminko je jine ale neboj, i u tveho mimca to prejde… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.10 09:53

v zavinovacce se mu nelibi :nevim: bolesti briska nema s tim sem byla u doktora v 1 tydnu a dostala jsem kapacky a delam masaze briska mastickou Pupik…Place jen vyslovene ze chce byt u me i kdyz ho uspim v posteli a po pul hodine jdu od nej pryc za 5 minut je vzhuru… nosim ho v klokance tam se mu taky libi ale varit s nim nemuzu a hodne veci s tim nejde napriklad ohybat se :cry: ja mam doma jeste 3 leteho syna a s nim sem toto nemela :nevim: mno kazdy miminko je jiny musim vydrzet :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.8.10 09:59

Pourová, miminko v tomhle věku rozhodně nenechávej vybrečet, potřebuje prostě zkrátka máminu náruč, je to pro něj bezpečí, zkus manducu, abys aspon něco udělala. Netrápí ho třeba prdíky? Nebo nevrací se mu jídlo nahoru, když ho dáš hajnout?

• Citovat
  • Upravit
19.8.10 10:04

Caty: ne prdiky ho netrapi a ze by zvracel to ne…samozrejme ze po kojeni si ublinkne to je ale vse :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.8.10 10:04

Tak předně bych vyhodila klokanku teda na tak malé miminko :pocitac: není vůbec vhodná a zdravá, chce to nosítko jako manduca či šátky bo baby vak, ale ne klokanku, to by ses tady na emminu se zlou mohla potázat, že holky :mrgreen: klokanku fakt ne, hele a ty kapičky zabírat namusí, nám zabíralo přsně tři dny a pak šlus, pomáhalo jen naklepávat zadeček a trubička, a že jsem těch kapek vyzkoušela. Samo prdíky přešly až ve 4 měsících a i ted občas trpí. Asi budeš muset vydržet no, chce být u maminky, ikdyž já toto s malou neměla, ta krásně spinkala. Leží se v postýlce dobře? Malá třeba nejrači spala v kočíku, kde měla pocit stísněnosti a jednu dobu mi usla jenom tam a nidke jinde. Hele a tyk zkus zavinout. Poradím co jsem dělala já, malu jsem zavinula, houpala a vysloveně nahlas syčela do ucha, když usla nebo usínala, dala jsem jí spinkat a musím říct že v devíti případech z deseti to fungovalo. Usínala mi tak do třech měsíců, pak už ne.

• Citovat
  • Upravit
9394
19.8.10 10:13

ano- taky jsem mu sycela do ucha, pomaha i poloha na tygrika… ja ho davala do kocaru, tak docela spal/ted uz naopak potrebuje prostor a spi jen v postylce…/ ono se rika, ze trapi mimco prdiky/kolika/ale neni to jen to…vnitrni neklid a nespokojenost, pocit osameni a nejistoty jsou podle me hlavnim duvodem place..ted ho tez trapi prdiky/a dost/ ale to se spis jen krouti a mruci…My jsme na prdiky a neklid tez zkusili kdeco a pomohly az ty homeopatika… doktorka mela kvuli jeho silenemu placi i podezreni na tichy reflux- tzn.ze neblinka, ale brisko ho tlaci a boli a pali zaha… zkusila jsi ho nechat spat ve zvysene poloze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.10 10:15

caty to jsem netusila ze klokanka neni vhodna dostala jsem ji od kamaradky a miminko se do ni akorat vejde a starsi mimi bych do ni ani nedala http://www.babygoods.cz/…Active-black|red.html mam presne tuto a je od 3,5 kila… prdiky ho netrapeji. Doma mi v kocarku neusne :nevim: moc ale dekuju za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
19.8.10 10:17

Šmarjá, je super, že ho chceš nosit, ale prosím, ne v klokance!!!!
Je úplně malilikatý, klokanky jsou akorát na dvě věci, více třeba tady:
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
pro takhle valé miminko je nejvhodnější šátek, popř. nějaké ERGONOMICKÉ nosíto uzpůsobené pro nošení od narození (Manduca, Ergo carrier - nutno koupit novorozeneckou vložku).

Máš patrně hodně citlivé miminko, vyplakat ho v žádném případě nenechávej. Klíčem k úspěchu by mohlo být co nejvíce napodobit prostředí z dělohy.
tady je pát odkazů, co by mohlo pomoct:
http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
A jak to vypadá v praxi:
 http://www.youtube.com/watch?…

Hacka pro miminka:
http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…
Zkušenosti s hackou:
 http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

Jako první krok bych zkusila zavinování, ale ne do zavinovačky, pěkně napevno do deky, jako je to v tom prvním odkazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.10 10:18

liky jojo zkousela opravdu nic nezabira… v noci kdyz spi semnou tak spi na boku jinak neusne…dobre se mu spinka i na brisko ale nedoporucuje se to …tak mam strach a nechala jsem ho tak asi dvakrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.10 10:20

Novire moc dekuju za odkazy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
19.8.10 10:21

Klokanku fakt ne. Nejde o to, co píše výrobce - ten samozřejmě svůj výrobek vychválí. V klokance má miminko špatně postavené kyčle (v podstatě visí za rozkrok), je velice přetěžována páteř. Nejen miminka, ale taky maminky :-) . Opravdu doporučuji podívat se po ergonomických nosítkách (Ergo, Manduca…). Jsou dražší, ale taky v nich dítko vynosíš mnohem dýl a HLAVNĚ v nich budeš nosit zdravě.
Ale ty jses ptala na to, proč pořád plače. Chce být s tebou. Pokud si pořídíš ergonomický nosítko, tak s ním v klidu i uvaříš. Dítě je tam opravdu usazeno pohodlně, hlavička nepadá dozadu. Můžeš se i lehce předklánět.

EDIT: Tak Novire mě předběhla :palec: .

Příspěvek upraven 19.08.10 v 10:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí