Proč proboha Halloween?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2181
26.9.20 19:38
@Ou píše:
Tak on je to původně keltský svátek, žejo. A jinak ne, neslavím a nijak se k němu nevztahuju, když už bych si měla vybrat, tak daleko zajímavější jsou latinoameriskéDía de Muertos.
Ale pobuřovat se nad tím, že někomu jinému to přijde zábavné a dává mu to smysl považuju za klasické maloměstské pokrytectví, kdy se člověk slastně pobuřuje nad sousedy, namísto toho aby se věnoval základní sebereflexi.

Jojo, je o tom super animovaná pohádka COCO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
26.9.20 19:38

@GabinkaCh tak to neslav ne? Nebo tě někdo nutí? Hordy převlečených dětí se u tebe domáhají sladkostí? Předpokládám, že ne, takže můžeš být v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
26.9.20 19:45

Nezdobím na h. ale dělám výzdobu k podzimu. Na tragáček dám dýně a cukety, do květináčů vřesy, oranžové svíčky do svícny… líbí se mi to. Jo a na stůl džbánek s burčákem. Má to atmosféru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
26.9.20 19:47

Nechapu proc to odsuzovat. Nekomu se to nelibi nekomu ano. Dyne patri k podzimu a dekorace proc ne. A prevleky? Vsak je to zabava. A proc se divat na svet vazne. Nikdy ste nedelaly karneval?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.9.20 20:06

Ja si dyni klidně vydlabu, proč ne, dýně k podzimu patří. však to neslav, kdo tě nutí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.9.20 20:07

I na karneval jsme jako malá chodila a s klukem budu zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
26.9.20 20:09

Tak když udělají někde na vsi strašidelné stezky pro děti, všechno se vyzdobí, děti strašidelně oblečou, tak mi to přijde tedy zábavnější než třeba Velikonoce :nevim: Nejsem křesťanka, nikomu závazána vírou, můžu si vybrat akci, jakou zrovna chci a nebo nechci ;) Vždyť nikdo nikoho nenutí. Svítící dýně jsou pěkné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.9.20 20:16
@mau-mau píše:
Tak když udělají někde na vsi strašidelné stezky pro děti, všechno se vyzdobí, děti strašidelně oblečou, tak mi to přijde tedy zábavnější než třeba Velikonoce :nevim: Nejsem křesťanka, nikomu závazána vírou, můžu si vybrat akci, jakou zrovna chci a nebo nechci ;) Vždyť nikdo nikoho nenutí. Svítící dýně jsou pěkné :palec:

přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.9.20 20:18

@GabinkaCh nezdobim, neslavim, neřeším.. Tohle dělají max děcka ve škole a školce.. Tak ať.. Nějak mě to nechává chladnou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
26.9.20 20:28

Jo! Slavili jsme Halloween na gymplu, mám ten svátek ráda. Adoptovala jsem ho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
26.9.20 20:36

Bydlím v Holandsku, zde slavíme a zdobíme.. I škola se zapojuje a děti mají večer stezku, kterou projdou a všude dostanou nějaké sladkosti..nebo mandarinku apod. Někteří rodiče nachystají různé aktivity, např. vaří čarodějnickou polévku, nebo opékají marshmallows, u nás jsem měla pár otázek, které si losovaly. Dýně jsme taky vydlabali.

Některé domy jsou opravdu moc hezky a strašidelně ozdobené.
Letos nevím, děti už jsou dost velké, možná pojedeme někam sami na halloween. Párkrát jsme také byly s kamarádkami se nechat vystrašit.
Nevadí mi to, já např. nemusím naše Velikonoce, tak už je tak 20 let neslavím.

Příspěvek upraven 26.09.20 v 20:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
26.9.20 20:37
@GabinkaCh píše:
Asi dostanu čouda, ale proč slavíme Halloween? zdobíte v tom stylu Dům a další nesmysly? vždyť nežijeme v Americe :roll: je to trapné a křečovité.

A proč ne? Ať si každej slaví co chce, já teda moc neprozivam žádné svátky, ale dceři se halloween libi, dýni si vydlabeme a ve školce asi bude karneval. Jinak nevím jak víc by se to dalo slavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
26.9.20 20:39

Slavím, a miluju! Nicméně tady v UK to má přece jen větší tradici než v ČR. Je to zkrátka zábava - pro děti, pro dospělý…

Kdo nechce, ať neslaví. Podivování se nad tím že někdo to naopak oslaví rád popravdě moc nechápu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.9.20 20:46

Ja dlabu dýně. Nedělám jim různé hnusné obličeje, vyrezu třeba kolečka nebo hvězdičky, dám dovnitř svíčku a je z toho hezké světýlko, docela mě to baví :D Jinak nějaká strašidla a takové, to se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
26.9.20 20:48

Ja nikoho neznam, kdo by slavil, zdobil ani deti ve skolach, maximalne vydlabane dyne, ale jinak se tady fakt nic nedeje. A i kdyby, nijak me to poburovat nebude. Jestli je neco trapny, tak to je bohuzel ceska pomlazka, ale nedrzime ani tu. My slavime Mikulase, pak Vanoce, vynasime Moranu, palime carodejnice, bydleni zdobime podle rocnich obdobi, tot vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová