Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petra Z píše:
@Kelsey super,dej vědět pak jaká ta knížka je
Paper Crafting with Reny na fb
Objednala jsem to nějak přes ni na fb. Buď je knižní verze nebo e-verze. Chtěla jsem ty knihy. Brala jsem všechny, které má za 1100,–. Už se nemůžu dočkat, až pilně SMS, že je to v zásilkovně.
@GabinkaCh píše:
Asi dostanu čouda, ale proč slavíme Halloween? zdobíte v tom stylu Dům a další nesmysly? vždyť nežijeme v Americeje to trapné a křečovité.
dotazu rozumím a nechápu ty první reakce, že neznají nikoho, kdo to „slaví“,
i když nechceš, tak se mi valí minimálně z mailu různé reklamy a i z našeho Svč pozvánky na akce k tomuhle (přespávačka, kostýmy), prostě i když nechceš, tak to „jede“
když byly holky malé, nakoupila jsem jim pro radost holt ty kostýmy, do školky i do družiny, holt si to užily i s přespáním
dveře ani byt tím fakt nezdobím - je to nesmysl
Zlaté naše klidné zadumané DUŠIČKY ![]()
(leč ty pro děti nejsou tak atraktivní..jen pro prodejce pohřebních propriet a věnců)
@GabinkaCh píše:
To je šaškárna s těmi vydlabanymi dýněmi a vše kolem toho
Já si zašaškuju děsně ráda… ![]()
@venulka1 píše:
My milujeme všechny svátky na Helloween zdobime barak manzel pouští projekce strasidel do oken pavučiny ve sklace kostlivec atd..Vánoce vše zdobime venku i doma to samé Velikonoce..ano jsem v tomhle strelena jak tvrdi okolí. Ale nam se to libi kolem je takoveho hnusnu agrese tak proc si neudelat radost. A neni to americky sváteka je mi úplně jedno co si kolem mysli naopak kdyz občas sleduji jak lide jdou kolem hlavne deti které s ocima na vrh hlavy sleduji a pak se ptaji co proc jak a radi se k nam vraci. Pres leto mame pres skalku jezirko udělané koleje mosty atd a poustime vlacky. A mame zluto cerveno ruzovy barak
mame flekateho psa s kazdym okem jinym a na zahradě hlidaci kozu
Mě se to líbí…jako se mi líbí Santa a ne Ježíšek
…řešíš úplný hovadiny.
@kamikaa já si zas právě nemyslím, že svátky a celkové ovzduší v evropské společnosti kolem nich jsou hovadiny.. víš, to právě nejsou… s takovým přístupem bychom tu teda mohli jet ramadán a další islámské svátky a OK?? tak za mne tedy zcela zásadně NE!
to už radši spolknu aktuálně dýně (ostatně ty jsou tu domácí), ale stejně půjdeme na české Dušičky na hřbitov a doma zapálíme svíčky…
![]()
Kdo nemá chuť, ať ho neslaví, ale jinak proč ne? A proč to řešit? Hlavně pro děti je to zábava.
Před 2 lety jsme byli na Halloween v New Yorku a bylo to úžasný ![]()
@divine woman píše:Tomu se u nas rikalo drive.. dusicky..
@GabinkaCh Ta šaškárna je svátek uctívající mrtvé předky.
@Parninas píše:
Neslavím, ale mě obecně na svátky všeho druhu neužije. Upřímně nechápu, že to každého tak krká. Vidím to tak, že dušičky jsou víc pro dospělé a děti je neumí ocenit a Halloween zase naopak.
Dost podobně to vidím s velikonocemi, kde budu mnohem raději s dětmi lovit vajíčka než je nechat lítat s pomlázkou, kde to minimálně půlku populace irituje. A až by byly starší, tak můžu vysvětlovat širší souvislosti toho svátku. Minimálně tam se alespoň nedá argumentovat, že by buď jedna nebo druhá tradice měla cokoliv společného s tím křesťanským svátkem (což zrovna u dušiček platí).
Taky ignoruju, nejradeji bych odignorovala i vanoce, ale to nejak nejde
Dušičky držíme. Hroby objíždíme a zdobíme.
Pokud by si před tím dítě mohlo skočit na karneval a vyřezat dýni, proč ne,.
Furt milionkrát lepší, než naše dementní Velikonoce… ![]()
@mado píše:
@divine woman dýněmi uctivaš mrtvé předky?
Ve skutečnosti jo. Původně měly odstrašit zlé duchy a mrtvé předky světlem pozvat domů.
@Janasas píše:
@Bábrdl Já mám 12 kluka a za tud obu jsem neslyšela, nevdiěla, že by někdo koledovatl To jako jestli máte v okolí tak to máte ujete lidi.. To jako bych asi si klepala na čelo, dkyby někdo zazvonil.,.
Na Velikonoce? Nebo jaký koledování máš na mysli? To jak chodí v Americe?
Psala jsem vyřezat dýni a jít na karneval. ![]()
Obcházení a žebrání ráda nemám, ale kdybych si měla vybrat, stokrát raději narvu haranta do kostýmu duchu a obejdu s ní sousedy, než abych jí vysvětlovala, že je děsná sranda sedět doma a čekat, kdo tě přijde seřezat prutem.
@GabinkaCh píše:
Asi dostanu čouda, ale proč slavíme Halloween? zdobíte v tom stylu Dům a další nesmysly? vždyť nežijeme v Americeje to trapné a křečovité.
Spousta lidí nezdobí a neslaví to. Když už, tak většinou kvůli dětem, ve škole, školce, jdou v kostýmu. Nějakými serepetičkami si dítě nazdobí byt a má z toho radost. Rodič je u nás potřeba jen u dlabání dýně.
Ale znám rodiče kteří to ignorují. Za mě je to slavení jako čehokoli jiného, nic tu není od počátku lidské existence, některá svátky zanikly, jiné vznikly. Tak proč ne Halloween.
To nepopírám, že to tak historicky není, je to pravda. Jsem to možná špatně napsala s těmi velikonocemi (bylo to zamýšleno trochu jinak), ale nechci to tu už dál spamovat, není to k tématu.