Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Slavime i zdobíme. Dítě má tenhle svatek rádo a těší se na něj. Dýně jako podzimní dekorace mi přijde pěkná.
My milujeme všechny svátky na Helloween zdobime barak manzel pouští projekce strasidel do oken pavučiny ve sklace kostlivec atd..Vánoce vše zdobime venku i doma to samé Velikonoce..ano jsem v tomhle strelena jak tvrdi okolí. Ale nam se to libi kolem je takoveho hnusnu agrese tak proc si neudelat radost. A neni to americky svátek
a je mi úplně jedno co si kolem mysli naopak kdyz občas sleduji jak lide jdou kolem hlavne deti které s ocima na vrh hlavy sleduji a pak se ptaji co proc jak a radi se k nam vraci. Pres leto mame pres skalku jezirko udělané koleje mosty atd a poustime vlacky. A mame zluto cerveno ruzovy barak
mame flekateho psa s kazdym okem jinym a na zahradě hlidaci kozu ![]()
Znám teda jen jednu rodinu, která si dům a zahradu na Halloweena zdobí a fakt se tam chodím kochat
… Atmosféru ještě umocňují hrobečky domácích mazlíčků u baráku
. Zavedla bych to i tady, dětem by se to určitě líbilo
. Velikonoce a celkově české svátky, jdou jaksik do prd.ele
.
@GabinkaCh píše:
Asi dostanu čouda, ale proč slavíme Halloween? zdobíte v tom stylu Dům a další nesmysly? vždyť nežijeme v Americeje to trapné a křečovité.
Ty znas nekoho mistniho, kdo to u nas slavi? ![]()
@GabinkaCh píše:
Asi dostanu čouda, ale proč slavíme Halloween? zdobíte v tom stylu Dům a další nesmysly? vždyť nežijeme v Americeje to trapné a křečovité.
tak nevím, on ho někdo zde slaví??
asi by měl odpovědět ten, kdo ho slaví… ![]()
my ho doma neslavíme, nicméně…výzdobu tímpádem nedělám, navíc jsem na výzdoby obecně tupá a levá
s dětma na podzim dýně dlabeme, někdy v říjnu…jen proto že děti mají radost a já pak taky když to svítí venku, obvykle to ale tady v tom vlhku hned shnije
ale potěší mě, když na ponuré podzimní vesnici…venku jen kouř smrad, hnus, prší a je tma…když člověk jde a vidí nějaká veselá světýlka, nebo vydlabané dýně, tak mi to radost udělá, co by ne
nebo to udělá radost malým dětem, když se někdo patlá s výzdobou a ta někoho jiného potěší, přijde mi to dostatečný důvod, ne?
takže, lidi klidně dlabejte, a nevomlouvejte se, hezky se na to kouká, v tom marasu pak
Mám ráda Halloween a btw je bližší původním keltským a slovanským zvykům než importované křesťanství, které spolykalo všechny původní svátky a dělá si na ně monopol ![]()
Jinak nechápu proč někomu vadí, že někdo slaví svátky jinak. Já taky nevěřím na narození Ježíše zrovínka v termínu původních oslav, ale nepohoršuju se nad tím, že si to tak lidí slaví (když mi to necpou jako jediné správné). Život je krátký, slavme si každý co a jak chceme ![]()
Příspěvek upraven 20.10.21 v 19:58
@Liberalissima a proč reaguješ na víc jak rok starou diskusi.
@mado píše:
Protože mě to baví a je to aktuální. Počítala jsem, že se tím třeba diskuze obnoví.
Proč se staráš o to, na jaké reaguji diskuze? ![]()
@mado píše:
Protože se blíží Dušičky a je to aktuální?
@Janli píše:
Protože se blíží Dušičky a je to aktuální?
Jo, já měla zrovna radost, že jsem tu diskuzi našla, je přesně ten čas.
Dušičky třeba já zas neslavím, nemám moc ráda pokřesťanštění svátků.
Nicméně to jen moje vnímání, nevadí mi, že ostatní dušičky drží (pokud nemají tendenci povyšovat se kvůli tomu, samozřejmě, ale většina lidí je v tomto celkem tolerantních, až na výjimky).
@debra.morgan asi tak, já okolo sebe mám maminky, co od malinak s dětmi tvořili s dýněni, a dělali různé výzdoby, a nebrali to jako vyloženě téma takové, že je to z AMeriky, ale že chtějí s dětmi tvořit podzimně..
Zase já se vždycky zasměju jak zenčě podzim, jak některé řeščí toto, potom se řeščí Mikuáš, pročt to je, pak, se řeší Santa.. apod., Přece neznamená, že dkyž si někdo dá dýni, že slavi tento svátek.
A teda neznám okolo nikoho, kdo by tu výzdobu nedělal, - žádné strašidla a nebo tak něco, aleprostě s dětmi podzimní tvoření
@Bábrdl Já mám 12 kluka a za tud obu jsem neslyšela, nevdiěla, že by někdo koledovatl To jako jestli máte v okolí tak to máte ujete lidi.. To jako bych asi si klepala na čelo, dkyby někdo zazvonil.,. ![]()
Jaký si to uděláš, takový to máš = neslavime to a je nám zcela jedno, co na to druzí a jak to mají druzí…