Proč to těm dětem dělají?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
5.9.24 21:05

Proč máte tak pitomou školku, že nemá stravování inhouse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
5.9.24 21:08
@Dollorres píše: Více

přesně - to jsem ještě neslyšela - školka, kde děti dochází na stravu jinam? :zed:
zakladatelko - a to chodí jinam i na svačiny? mně se to zdá jako nesmysl, a jako obvykle - zakladatel-ka je troll, který ani neví, jak to v reálné školce chodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.9.24 21:09
@stinga píše: Více

V té naší školce bylo 8 tříd po cca 22 dětech a nikomu to nevadilo. Víc rodičů to tak mělo. Buď chodili do práce na později nebo třeba končili o půl druhé, tak dítě nachystali, aby si ho mohl rodič vyzvednout podle své potřeby, když jede MHD kolem a ne třeba stepovat ještě další hodinu, kdy je v jiných školkách ten správný čas.

Ve školním řádu bylo příchod do 9 hodin, ale další hodinu se pr. delili u svačiny, protože v té školce se podporuje co největší samostatnost včetně úklidu. Klidně bych ale tu svačinu oželela, stejně většinou chodila už najezená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.9.24 21:15
@1Pears1 píše: Více

U nás to v DS taky jde, ve státní školce mají nějakou činnost mezi 9 - 11, ale mimo tyto dvě hodiny můžeme kdykoli dítě přivést i vyzvednout. Stejně tak může dítě chodit s rodičem na adaptaci a tak. Vesnicka jednotridka. O deset km dál, v jiné vesnici, úplně stejná školka, dokonce stejná budova, nic z toho nejde.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
5.9.24 21:22
@maminaAJ píše: Více

Blbost. Měla jsem doma dítě skoro do 4 let a nikdy nemělo problém v kolektivu..naopak vždycky se velmi dobře dokáže začlenit.

A pokud nějaká matka, co je doma s mladším dítětem, nechává ve školce brečící dítě až do odpoledne i přes upozornění učitelky a nabídky na dřívější vyzvednutí dítěte, je pro mě necitlivá, bezohledná osoba.

• Citovat
  • Upravit
a12
61109
5.9.24 21:26
@Anonymní píše: Více

Co proc jim mamy dělají? Ty děláš v ty školce? Proč jim to děláte, že máte tak blbou školku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
5.9.24 21:31

A teď si představ, že by jim to nedělaly a ty jsi přišla o práci, protože byste měli málo dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.9.24 21:34

@Eva2610 Toto je velká městská. I když jen na první pohled, protože mají obrovskou zahradu nadstandardně rozdělenou a každá třída má své zázemí. Už je tam i zastřešené zázemí pro svačiny venku, ale musí se třídy střídat.

Vypomáhala jsem několikrát v DS, vždy jsem s sebou měla aktuálně nejmladší dítě, ale to nepočítám jako začátek školky, i když mělo program a jídlo jako ostatní, bylo tam se mnou.
Jedna byla sociální službou financovanou z nějakého fondu EU na podporu romských matek na pracovním trhu. VŠE bylo zdarma včetně stravy. No, děti tam byly většinové, tato skupina o nic takového zájem nemá. Tam byla poměrně přísná pravidla co se týče času docházky a režimu. Druhá je pro platící klientelu a tam jde všechno :mrgreen:

Co se týče těch školek, u nás mají snad všechny povoleny ty pozdější příchody. Ale potom se liší ostatními pravidly a i trváním a délkou poledního odpočinku. V té naší v podstatě jen hygienické minimum. Teď mají nově třídu malých dětí, kterou dřív nechtěli :mrgreen: Tak uvidíme, co řeknou rodiče, co tam mají dítě.

Já si prostě myslím, že malé dítě by mělo být hlavně s rodinou a instituce by měla být nápomocná a umožnit, aby v ní to dítě trávilo co nejméně času. Znám školku, která umožňuje vyzvednout po obědě jen v čase 12.15 až 12.30. To musí být neskutečný stres pro rodiče, kteří třeba letí z práce pro tříleťáka na knop. V té naší „po o“ znamená vyzvednout až kolem jedné hodiny. Obědvá a ulehá se později. Na max hodinu, kdo chce nebo usne. Jinak po dvaceti minutách může vstávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.24 21:39

Je mi jasný, že jsou matky, které do práce musí. Ale i tak by měly mít případnou rezervu, kdyby to dítě ve školce nezvladalo. Jde mi o to, že dítě, které má sourozence doma a ví to, je pro nej těžké být cely den ve školce odloučené od matky.

• Citovat
  • Upravit
44197
5.9.24 21:41
@stinga píše: Více

Taky si spíš myslím, že je to nějaký námět na článek, ale téma zajímavé.
V menšině fungují i firemní školky, které mají otevírací dobu konsolidující s pracovní dobou rodičů a taky tam vzdělávání nějak funguje, i když tyto školky, které znám, nemají akreditaci pro předškoláky.

Znám školy, kde se chodí na obědy do jiné budovy v rámci jednoho areálu. Školku takovou také neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.24 21:42

@vulpes nikde jswm nepsala, že mají být do peti let doma. Sle to je ono - vy vidíte svuj pohled matky a učitele jako nepřátele a ne jako někoho, kdo podává pomocnou ruku a záleží mu na dětech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.24 21:44

@Menton díky za rady. Plně novych 18 děti, jedna učitelka. Hromada plačící děti, s nimi tetko budeš něco tvořit.

• Citovat
  • Upravit
10992
5.9.24 21:45

Rodičům, tady teda matkám, totiž na dětech nezáleží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.9.24 21:48

A jak to mají udělat v některých zaměstnáních?
Tříleté děti s malinkými sourozenci jsou kapitola sama o sobě, ale některé matky pracují. Taky jsem pracovala s miminkem, ale měla jsem předškolačku.

Nicméně ty matky, které do práce musí, stále naráží na neochotu zaměstnavatelů ohledně úpravy pracovní doby, zkrácení úvazku aspoň dočasně a ruku v ruce nepružnost institucí, vysvětleno výše.
Já jsem v tomto měla vždy velké štěstí. A další výhoda muž pracující v nepřetržitém provozu(volné dny) plus podnikání, které řídí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
5.9.24 21:52

ty jsi opravdu tetka, která se do školky vůbec nehodí, a doufám, že jsi troll,
a kde teda máte tak blbou školku, kde se do jídelny chodí kamsi jinam? a proč nepodáváte dováženou stravu ve školce? protože jste blbé líné tetky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin