Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den.
Mám takový problém že zapominam např. Co sem před chvilkou řekl a nebo co sem před chvilkou dělal už jsem z toho špatnej a nevím co mám dělat a jsem ještě strašně mladej nato abych tolik zapominal mám pod 16 let.
Začalo to před 1 rokem co sem začal mít hrozný deprese, strach, úzkost (jsem hypochondr) a už takový deprese nemám ale mám prostě strach že jak zapominam tak jestli to není vážný a od té doby co mám deprese tak hodně zapominam a přijde mi že se to zhoršuje.
@Maty823 píše:
Dobrý den.
Mám takový problém že zapominam např. Co sem před chvilkou řekl a nebo co sem před chvilkou dělal už jsem z toho špatnej a nevím co mám dělat a jsem ještě strašně mladej nato abych tolik zapominal mám pod 16 let.
Začalo to před 1 rokem co sem začal mít hrozný deprese, strach, úzkost (jsem hypochondr) a už takový deprese nemám ale mám prostě strach že jak zapominam tak jestli to není vážný a od té doby co mám deprese tak hodně zapominam a přijde mi že se to zhoršuje.
Proc to zakladas znovu, jedna stejna diskuse stačila, ne.
@Maty823 píše:(níže uvedené informace by měly být zvažovány a brány s rezervou, jelikož nejsou poskytnuté zdravotním odborníkem)
Dobrý den.
Dobrý den,
jak jsi sám zdůraznil, máš deprese cca. 1 rok, od té doby se u tebe vyskytují problémy s krátkodobou pamětí. To je vcelku běžná doprovodná komplikace způsobená při depresích a nebo častém stresu.
Dále se zmiňuješ o své hypochondrii, což je důvod, proč tě ihned napadají cénáře, že by se mohlo jednat o vážnou neurologickou nemoc. Hypochondrie sama o sobě dokáže člověku přivodit příznaky, které nepramení z reálného onemocnění, ale pouze psychických podnětů.
Můžeš začít cvičit, změnit životosprávu a podílet se na utváření věcí a projektů, které tě naplňují. To by ti mohlo pomoct s depresemi, v krajním případě, pokud předešlé věci nepomohou, můžeš zvážit konzultaci s psychologem, psychiatrem.
Hodně sil a s pozdravem,
jednatel resim_problemy.
@vokishka píše:
Proc to zakladas znovu, jedna stejna diskuse stačila, ne.
Protoze zapomnel, ze uz jednu zalozil. ![]()
@Maty823 víc lidí to nezajímá, zajdi si k doktoru a nehraj tady ruskou ruletu. Buď to řeš a nebo nech být
@Anonymní píše:
@Maty823 víc lidí to nezajímá, zajdi si k doktoru a nehraj tady ruskou ruletu. Buď to řeš a nebo nech být
Je to troll, podezrivat toho Martyho nebo jak byl ten minuly nick. Jak porad resil velikost zadku, nejake to prkno a predtim hromadu dalsich nesmyslu.