Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, dovolila jsem si založit novou „odlehčenou“ diskusi o našich mužích a o tom, proč je vlastně tak milujeme. Napíšu v bodech, co by mě asi tak zajímalo, ale samozřejmě se jich nemusíte držet, pište klidně vše, co vás napadne. ![]()
Zajímá mě, jestli jsme na těch mužích opravdu tak závislé a život bez nich by byl jen jakýmsi přežíváním a pocitem osamělosti. Pište, budu ráda za každý názor a jak říkám, nemusíte se držet bodů, pište cokoliv. Děkuji! ![]()
Mna hlavne ukludnuje to, ze ho mam. Ale nie som typ, co bez chlapa nevydrzi, vzdy som hovorila radsej ziadny ako zly a uz som myslela ze sa nie len nevydam, ale ani nebudem nikdy zit v pare. Kym som nestretla JEHO
(A aj to hovorim ze mohol este tak mesiac dva pockat, ja som si uzivala ze som sama
)
Darceky mi uz nenosi, miesto toho umyva riady a uspava dieta … a ja to snad ocenim viac ako kvetinu ![]()
A hlavne mi bol prorokovany, ked som doma jacala ze pavuk, vraveli mi „volaj delostrelectvo“. No a vydala som sa za delostrelca
(a je to on, kto u nas doma chyta pavuky
)
ze delostrelec ![]()
Nooo, myslim, ze to najviac milujem, ked ma objimne a potlapka po pleci. Myslim, ze by som to vsetko zvladla sama, ale vzdy je lepsie, ked mam pri sebe jeho, kto ma podpori a doda mi psychickych sil …
Co neznasam je jeho vecne meskanie!
![]()
Vekovy rozdiel je medzi nami znacny - 16 rokov, ale to som vnimala mozno ten prvy rok, teraz uz nie. Aj ked ono sa to prenasa do vztahu tym sposobom, ze rozmyslame vzdy tak, ze musime zit naplno, ten zivot je kratky, sil bude ubudat … takze popri starostiach si uzivame a sme kaviarenski povalaci
Najma v lete mi vola domov, ze mam zbalit malicku, ideme sa prechadzat a kavickovat a to je viac nez kvetina, tie zasadne nenodi
![]()
A inak raz do tyzdna mi pomoze pri velkom upratovani, vynasa smeti, umyje sporak, a hlavne si zehli svoje veci
Uf, tolko zehlenia by som nedala
![]()
No a mozno som zabudla na podstatnu vec - je neskutocne dobry milenec
![]()
albao píše:![]()
ze delostrelec
![]()
Nooo, myslim, ze to najviac milujem, ked ma objimne a potlapka po pleci. Myslim, ze by som to vsetko zvladla sama, ale vzdy je lepsie, ked mam pri sebe jeho, kto ma podpori a doda mi psychickych sil …
Co neznasam je jeho vecne meskanie!![]()
![]()
Vekovy rozdiel je medzi nami znacny - 16 rokov, ale to som vnimala mozno ten prvy rok, teraz uz nie. Aj ked ono sa to prenasa do vztahu tym sposobom, ze rozmyslame vzdy tak, ze musime zit naplno, ten zivot je kratky, sil bude ubudat … takze popri starostiach si uzivame a sme kaviarenski povalaciNajma v lete mi vola domov, ze mam zbalit malicku, ideme sa prechadzat a kavickovat a to je viac nez kvetina, tie zasadne nenodi
![]()
A inak raz do tyzdna mi pomoze pri velkom upratovani, vynasa smeti, umyje sporak, a hlavne si zehli svoje veci
No a mozno som zabudla na podstatnu vec - je neskutocne dobry milenecUf, tolko zehlenia by som nedala
![]()
![]()
![]()
Taky mezi sebou máme 16-ti letý věkový rozdíl.
A jak říkáš, ze začátku vztahu jsem to vnímala víc, teď už mi to vůbec nepřijde. On hlavně na svůj věk velice vypadá dobře.
![]()
1. Miluju na něm,že se o nás stará a má o nás trach a jeho upřímnost ![]()
2.Všude chodí pozdě ![]()
3.Jsme spolu 6 let,věkový rozdíl 11 let
4.Pro mě by byl důvod nevěra,nebo kdyby na mě vstáhl ruku,takové věci neodpouštím.
5.Když už je doma tak s dětmi,věnuje se jim naplno.Žádné domácí práce po něm nechci,to je starost ženy ![]()
6.Ano na večeři mě zve často a občas i tu kytku donese ![]()
Lulushka, ked sme mali problemy s byvalym, tak jeho dobry kamarat, o generaciu starsi nam doniesol na precitanie 5 jazykov lasky. No a tam stalo ze niekto pochopi ze ho ten druhy miluje ked sa ho bude zamilovane dotykat, iny ked bude dostavat hromadu darcekov, dalsi ked bude mat doma porobene popratane … tie dalsie si uz nepamatam … no, Ty asi nebudes patrit medzi tych co rozumeju darcekom … ja tiez nie ![]()
Bábi Zlopočasná píše:
Lulushka, ked sme mali problemy s byvalym, tak jeho dobry kamarat, o generaciu starsi nam doniesol na precitanie 5 jazykov lasky. No a tam stalo ze niekto pochopi ze ho ten druhy miluje ked sa ho bude zamilovane dotykat, iny ked bude dostavat hromadu darcekov, dalsi ked bude mat doma porobene popratane … tie dalsie si uz nepamatam … no, Ty asi nebudes patrit medzi tych co rozumeju darcekom … ja tiez nie
Na tom něco bude ![]()
Rada se pridam a dodrzim body ![]()
1. Na svym muzi nejvic miluji jeho starostlivost, to ze o vikendu se muzu valet v posteli o on vari, uklizi, hraje si s detma.
2. Nesnasim na nem jeho urazlivost, staci rict neco co on jinak pochopi a uz se nabavi a clovek mu uz to nevysvetli hak to vlastne myslel.
3. Jsme spolu 4 roky - z toho 2 roky manzele - vekovy rozdil 26 let
4. Duvod ktery by nas rozdelil je stejny na obou stranach - nevera
5. Doma mi pomaha se vsim, i kdyz to po nem nepozaduji, vetsinou chci aby udelal ty chlapsky prace a ja delam zbytek. Ale kdyz jsem mela poporodni komplikace a jenom lezela krasne obstaral celou domacnost bez problemu.
6. Casto domu nosi kytky. Ted nedavno mi koupil 5hodinouvou welnes relaxaci abych si pry oddychla od deti ![]()
I kdyz je mezi nama takovy velky vekovy rozdil vubec si ho neuvedomuji. Nepremyslim co budde za x let. Ziju pritomnosti. Jsem na svyho muze hrda a taky vim, ze ob me obdivuje za to jak se dokazu starat o deti - sam rika ze by to nikdy nedokazal. ![]()
Ted jsem ho taky asi moc prechvalila ![]()
1.Kterou vlastnost na partnerovi milujete nejvíc? (čím vám imponuje?)
Spolehlivost, starostlivost, ochotu mi se vším kdykoliv pomoct, smysl pro humor a hlavně, to že mě s přehledem ustává, protože to není vůbec jednoduché
![]()
2.Kterou vlastnost na partnerovi nesnášíte?
Ráno, sotva oči rozlepí, uvaří si kafe a sedne k noťasu a hraje ty jeho posr*ný vesničky, farmu atd. To mě může vzít čert, když to vidím!
Prej se u toho probudí. Kvůli tomu vstává o půl hodiny dřív. No pochopíte to někdo??? ![]()
Jinak mi vadí celkově to vysedávání u počítače… i když musím uznat, že už to po několika mých výstupech hodně omezil… řekla bych tak o dvě třetiny, ale i tak mě to vysírááááááááááááá ![]()
3.Jak dlouho jste spolu a jaký máte mezi sebou věkový rozdíl?
Za pár dní budeme 3 leté výročí. Přítel je o necelý rok starší.
4.Co by se muselo mezi vámi stát, aby jste se rozhodla pro okamžitý rozvod/rozchod?
Kdyby mi byl nevěrný.
Potom bych hodně přemýšela nad rozchodem kdyby začal pravidelně pít, hrát automaty, karty atd. a kdyby se ke mně začal chovat neuctivě, sprostě by mi nadával nebo mě ponižoval. To bych taky nesnesla.
No a potom samozřejmě okamžitě a bez pardonu, kdyby mě nebo malýho fyzicky napadl (to u něj sice absolutně nehrozí, ale je nutné to vzpomenout, protože chlap, který vstáhne ruku na ženskou je ubohé hovado a nezaslouží nic jiného než pověsit za koule do průvanu
)
5.S čím vám doma chlapi pomáhají?
Se vším. Krom praní a žehlení je schopný zastat veškeré domácí práce. Např. vysávání, čištění kocourova záchodku, sprchového koutu, WC dělá jen on… a poslední měsíc co jsem byla těhotná dělal skoro všechno sám… já jsem byla ráda, že jsem s tím mega pupkem vyprala a vyžehlila a občas uvaříla…
Takže abych to shrnula, pomáhá mi fakt moc… je to moje zlatečko ![]()
6.Nosí vám dárky „jen tak“ nebo pro vás občas udělá něco pěkného? (pozvání do kina, na večeři…)
Občas dostanu kytičku jen tak… už taky několikrát koupil lístky do divadla (jednou i na operu a dokonce na důkaz jeho velké lásky ke mně se obětoval a šel se mnou a přežil to
) nebo do kina (což nese podstatně líp než tu operu
). Jinak pro mě dělá něco pěkného každý den už tím, že mi řekne nebo napíše, že mě miluje nebo mi řekne, abych si sedla a odpočinula si, že tu kuchyň po večeři uklídí… to je lepší než nějaké dárečky, plyšáčci atd. ![]()
Závislá na něm nejsem… ani finančně ani psychicky, ale i tak bych o něj nerada přišla… je to snad první chlap, se kterým jsem si sedla skoro ve všech směrech… a hrozně ho miluju
![]()
A jestli bych bez něj dokázala žít? Ano, dokázala… co by mi zbývalo… ale rozhodně bych to nechtěla… takhle je to přece jen lepší ![]()
Příspěvek upraven 02.02.12 v 09:21
Miluju na něm, že mě miluje
že pro rodinu by udělal hodně a teď, co máme malýho je z něj uplně paf
že pro mě hodně udělá a vyhoví mi, že má se mnou trpělivost a když mi něco vysvětluje- o čem nemám ani páru, tak obdivuju, jak je všeobecně orientovaný ![]()
Nesnáším, že nemá odhad na sebe a nemá na sebe kritický pohled. Řekne, že přijde za chvíli a přijde za hodinu, řekne, že přijede v šest a přijede v půl osmý. A přitom když řeknu, aby nesliboval, že stejně přijede později, tak by se do krve dohadoval, že přijede v kolik řekne ![]()
Jsme spolu 9,5 let a máme mezi sebou 3 roky
Podle nálady - venčí psa ráno a večer, chodí s odpadkama, udělá chlapské práce, dělá velké nákupy
Občas přinese dárek - kytičku, něco dobrého, co miluju, technické hračky (mobil) a pod. Do kina a na véču mě moc nezve, v tom sem spíš iniciatviní já ![]()
Jo a co by se muselo stát, abychom se rozvedli
nevím, jestli bych překousla nevěru, ale rozhodně bych nepřekousla násilí, ať na mě, či na malým- ale to určitě nehrozí
1. Miluju ho pro jeho smysl pro humor. A pak asi i pro to nejhlavnejsi, ze se mnou vydrzi, protoze dokazu byt pekne protivna. ![]()
2.Nesnasim jeho lenost a taky to, ze by se pro ostatni rozkrajel a ti ho pak vyuzivaji.
3.Jsme spolu 4,5 roku a rozdil mezi nami je 6 mesicu-ja jsem starsi. ![]()
4.Rozesla bych se okamzite, kdyby me nebo syna fyzicky napadl. Jinak vsim ostatnim uz jsme si asi prosli a ja odpustila a stejne tak on mne. ![]()
5.Nakupuje, vari a obden vstava k malymu, abych se mohla vyspat. Tyto cinnosti dela jen on. A potom samozrejme takove ty chlapske prace jako je auto, neco primontovat apod.
6.Darky uz ani tak ne, protoze si piseme za co utracime, setrime na domecek a rozhodli jsme se ze za blbosti nebudeme utracet. Ale driv mi nosil kytky, cokoladu......
Zavisla jsem na muzi financne. Jsem na materske. Driv jsem na nem byla opravdu zavisla i psychicky, ale to se po narozeni syna dost zmenilo a ted vim, ze bych dokazala zit i bez nej. ![]()
1. Miluju na něm, že nás má rád, že je zodpovědný, postará se, zabezpečí.
2. nesnáším jeho lži, přetvářku, nevěry ![]()
3. jsme spolu 3roky, věkoví rozdíl 10let
4. Kdyby mě nebo malé fyzicky ubližoval, hrál a nebo chlastal..
5. Ne, nic snad jen jednou kytku ![]()
Co by se muselo mezi vámi stát, aby jste se rozhodla pro okamžitý rozvod/rozchod?
Nikdy neříkej nikdy, jakože NIKDy bych nevydržela nevěru, dluhy, alkohol … já po těch letech mám pocit, že vydržím už snad vše. (A nebo ne. O tom si pak uslyšíte v hlavních zprávách.) Já se totiž nerozvedu. Já ho rovnou zabiju.
Příspěvek upraven 02.02.12 v 09:12