Proč usychá orchidej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26870
22.5.18 21:34

To ja se k nim chovam jako macecha. Kdyz si vzpomenu, proliju je vodou a necham je v ni. Cca 5 cm vody. Neumiraji mi a krasne kvetou, tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.5.18 22:33
@cecetka píše:
To ja se k nim chovam jako macecha. Kdyz si vzpomenu, proliju je vodou a necham je v ni. Cca 5 cm vody. Neumiraji mi a krasne kvetou, tak nevim :nevim:

dělám to podobně… ;) a se stejným výsledkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.5.18 06:06

Ja je zas davam do vany, tam je proleju a necham cely den :lol: a vzpomenu si tak jednou za 2-3tydny. A zijou. :lol: na kytky jsem desna. Vsechny my chcipnou a tyhle drzi uz nekolik let.

• Citovat
  • Upravit
22783
23.5.18 10:45

S dovolením se vetřu s dotazem. Mám takové ty miniorchideje a nějak mi začaly odcházet (resp. jedna už odešla). Najednou jakoby vadnou listy, tak „hadrovatěj“ a následně žloutnou. Ty, co měly na květ, nakonec nevykvetly - poupata postupně opadala a nakonec odešel celý ten výhonek. Na těch květových výhoncích je většniou cosi lepkavého, jak od nějakýho škůdce, ale nikde není nic vidět (broučci, mušky, nic). Některé teda nasazují i nové lístky, ale ty jsou téměř od začátku „nezdravé“, pokroucené. Netušíte, co by to mohlo být a jak je případně zachránit? Zkoušela jsem přesadit do čisté „hlíny“, celou kytku i s kořeny omýt mýdlovou vodou, ale nezabralo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.3.19 22:46

@Evinnkaa dobrý večer, já jsem orchidej presadila, zalejvam jak se ma a když jakoby tím stonkem zahejbu tak v tom substrátu nedrží pevně jestli chapete, holky :D je špatně zasazena? Dekuji moc za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí