Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To ja se k nim chovam jako macecha. Kdyz si vzpomenu, proliju je vodou a necham je v ni. Cca 5 cm vody. Neumiraji mi a krasne kvetou, tak nevim ![]()
@cecetka píše:
To ja se k nim chovam jako macecha. Kdyz si vzpomenu, proliju je vodou a necham je v ni. Cca 5 cm vody. Neumiraji mi a krasne kvetou, tak nevim
dělám to podobně…
a se stejným výsledkem…
Ja je zas davam do vany, tam je proleju a necham cely den
a vzpomenu si tak jednou za 2-3tydny. A zijou.
na kytky jsem desna. Vsechny my chcipnou a tyhle drzi uz nekolik let.
S dovolením se vetřu s dotazem. Mám takové ty miniorchideje a nějak mi začaly odcházet (resp. jedna už odešla). Najednou jakoby vadnou listy, tak „hadrovatěj“ a následně žloutnou. Ty, co měly na květ, nakonec nevykvetly - poupata postupně opadala a nakonec odešel celý ten výhonek. Na těch květových výhoncích je většniou cosi lepkavého, jak od nějakýho škůdce, ale nikde není nic vidět (broučci, mušky, nic). Některé teda nasazují i nové lístky, ale ty jsou téměř od začátku „nezdravé“, pokroucené. Netušíte, co by to mohlo být a jak je případně zachránit? Zkoušela jsem přesadit do čisté „hlíny“, celou kytku i s kořeny omýt mýdlovou vodou, ale nezabralo to.
@Evinnkaa dobrý večer, já jsem orchidej presadila, zalejvam jak se ma a když jakoby tím stonkem zahejbu tak v tom substrátu nedrží pevně jestli chapete, holky
je špatně zasazena? Dekuji moc za rady ![]()