Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky,
Mam problem ohledně orchideje. ![]()
Nejdříve opadali všechny květy a momentálně usychá celá. Co stím?
Díky za odpověďi. ![]()
Nezalevas ji moc? Ja mela jednu orchidej, moc jsem ji zalevala a ona pak chcipla, nejdriv ji prave taky opadaly kvety, pak listy, chytla moribundus a umrela. Mama se o ne nestara vubec, zaleje je jen kdyz si vzpomene, obcas presadi a kvetou jako divy celej rok.
Ustříhnout ten výhon. Já to vždy udělala a po čase vyrazil nový.
@Evinnkaa píše:
Ahoj maminky,
Mam problem ohledně orchideje.
Díky za odpověďi.
nic divného… odkvetla, květy opadaly… některé květní stvoly prostě uschnou, nebo jejich části, některé ještě obrazí v té neuschlé části nebo vyrazí úplně nové… já ty uschlé části odstříhávám…
@Azeretereza 1× týdně je namáčím asi tak na 1-2 hodiny. A ostatní mi kvetou normálně ![]()
@Evinnkaa nekdy proste uz seschne a nekdy jeste obrazi… Normalne pokvete dal, jen z jineho mista.
Akorat davej pozor na nejake brebery a aby se nedostala voda do stredu-srdicka ![]()
To je podle mě moc… také se mi stala u mojí první orchideje. Uhnívají jí kořeny. Podařilo se mi ji zachránit, i když mi pak stejně chcípla. Vyndej ji za substrátu, ustřihni všechny zbylé části… když ti tam zůstanou zdravé kořeny zasaď znovu do nového a suchého substrátu. Když ti nezbyde žádný kořen, nech ji na substrátu volně položenou a místo, ze kterého by mohly vyrašit nové kořeny občas postříkej vodou. Mně takhle vyrašilo cca 5 nových kořenů. Ale jak píšu, když jsem ji pak zasadila, tak mi stejně umřela, měla jsem ji nechat zakořenit samotnou. Hlavně fakt zalévat spíše méně než více, i když na obalu se píše jednou týdně. Takhle to vypadlo ![]()
Ahojky, orchidej se nezalévá. 1× týdně se nechá na 15 minut ponořená ve vodě
.
No jo ale ja vidim seschly pouze stonek s kvety na celou rostlinu
A listy jsou dobrý? Me takle dycky opadá, uschne tak to zastrihnu a obrazi znova ![]()
@Evinnkaa to je v pořádku, nepokvete nekonečně. Zaráží ne, kolik lidí toto zaráží. Prostě odkvetla.
Počkej, kam až to uschne. Někdy uschne výhon cely, někdy na kolinku vyrazí nový, pak striham těsně nad tím. Starám se o ne porad stejne, někdy jsou samý květ, někdy odpočívají.
@Evinnkaa píše:
Ahoj maminky,
Díky za odpověďi.
A co se ti nezda? Kdyz stonek seschne, tak ho uriznes. Casem vyroste novy a zase rozkvete.
@Evinnkaa píše:
Ahoj maminky,
Díky za odpověďi.
Usychá většinou z přelití.
@ivulinak83 @Evinnkaa holky ja taky namacela. Mama to tak dela a orchidee madherny. I jiny druhy nez phalenopsis. Ale u me nefungovalo. Netusim proc. Zahubila jsem tak nejmin ctyri.
Ted zalevam, odstatou vodou, jen abych videla, ze jsou mokre uvnitr kvetniku a dari se jim skvele.