Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@madyb píše:
Takže když děti nevozím di herny, tak jsem v jiné soc. bublině?Tak dík, šlo to napsat i hůř.
Ale neee
To jsem teda takhle vůbec nemyslela
Jen že u nás ani v té školce nevidím děti běhat jen v punčocháčích - všichni se po příchodu převlékají, eventuelně holky si berou šaty/sukni. Syn v tomhle věku v zimě měl ve školce alespoň ty kraťasy, které si přes punčochy vzal, aby nebyl „jako baleťák“ a nevystavoval zadek a předek v utáhlých kaťatech
A i v té herně takhle v zimě se 99% dětí převléká, tak asi i proto mě zarazil takhle starý kluk v punčochách. Kdybys do té herny/na návštěvu jela, nevezmeš dětem nic na převlečení?
@unuděná Do herny nechodime a na návštěvu, to záleží na jak dlouho a jakou návštěvu. Starší děti by si něco vzali sami. Ale ne všechny návštěvy jsou předem plánované, tak bych to u dětí zas tak moc nehrotila.
Do skoly deti bezne chodi v soft kalhotach nebo v jinych vyteplenych kalhotach. Pod nimi mivaji holky leginy, kluci teplaky nebo jine. Teplejsi kalhoty nechaji v satne. Ve tridach je teplo.
Dneska padal snih. Cele slozeni druziny mi mrcelo, ze chteji ven, at si uziji snehu, nez zmizi. Tak pulka nebyla uplne vhodne oblecena, vc. meho ditete. Nastesti maji ve skole teplaky na telocvik, ktery ted neni. Na pul hodiny jsem s nimi sla, ale… Pro priste jsem jim hlasila, at se orientuji podle pocasi rano, kdyz uvidi padat snih, at jdou rovnou v nepromokavem obleceni, kdyz chteji radit ve snehu. Jestli priste bude
.
@Kelsey píše:
Do skoly deti bezne chodi v soft kalhotach nebo v jinych vyteplenych kalhotach. Pod nimi mivaji holky leginy, kluci teplaky nebo jine. Teplejsi kalhoty nechaji v satne. Ve tridach je teplo.
Dneska padal snih. Cele slozeni druziny mi mrcelo, ze chteji ven, at si uziji snehu, nez zmizi. Tak pulka nebyla uplne vhodne oblecena, vc. meho ditete. Nastesti maji ve skole teplaky na telocvik, ktery ted neni. Na pul hodiny jsem s nimi sla, ale… Pro priste jsem jim hlasila, at se orientuji podle pocasi rano, kdyz uvidi padat snih, at jdou rovnou v nepromokavem obleceni, kdyz chteji radit ve snehu. Jestli priste bude.
Se družinou není problém, tam má dost času a prostoru se převléct a navíc se zahřeje pohybem, ale na ty procházky chodí prý strašně pomalu a mají malé šatny tak si jen stihnou vzít boty, bundu a čepici.
@madyb píše:
@unuděná Do herny nechodime a na návštěvu, to záleží na jak dlouho a jakou návštěvu. Starší děti by si něco vzali sami. Ale ne všechny návštěvy jsou předem plánované, tak bych to u dětí zas tak moc nehrotila.
No, tak kdyz bys to neresila, tak diteti dej puncochy do skoly pod kalhoty
kdyz mu bude vedro, at si je svlekne, pokud je to u vas normalni. A na ven dve vrstvy ![]()
@madyb píše:
@unuděná Moc vtipné, ale takhle jsem to neřekla.
A co je vtipné? Já to myslím vážně - pokud je celkově chladnokrevnější, tak ať jde rovnou ráno v punčochách a kalhotech ne? Nebo já fakt nechápu, co očekáváš za rady - převlíknout se před prochajdou nestihne, tak buď bude sedět přes den ve dvou vrstvách, nebo bude trochu mrznout, až půjde ven ![]()
@unuděná píše:
No, tak kdyz bys to neresila, tak diteti dej puncochy do skoly pod kalhotykdyz mu bude vedro, at si je svlekne, pokud je to u vas normalni. A na ven dve vrstvy
Aha, tak pardon. Já to pochopila jako ironii, že se má vysvlect jen do punčocháčů.
@madyb píše:
Aha, tak pardon. Já to pochopila jako ironii, že se má vysvlect jen do punčocháčů.
No tak pokud by mu bylo vedro, tak by mu asi nic jiného nezbylo
Proto jsem doporučovala spíš tenké kalhoty a přes ně na ven šusťáky, což by stíhat natáhnout a pak sundat měl. A právě proto jsem psala, že ty punčocháče ve třídě jsou trapas ![]()
U nás dávám mírně vyteplené kalhoty- opravdu mírně, má triko s dlouhým, svetr a ještě jeden rozepínací.. ráno jdeme do školy je mu zima..
Ve škole je v tričku dlouhém rukávu, a má velmi tenký svetr, na rozepínání má v šatně, když jdou ven, tak si dá svetr a bundu a jdou.. Zima mu neni a o tady máme ráno - 4.
Já byh spíš volila teplejší vršek, tak snad ve škole už se někde válet po zemi jak ve školce nebudou.,.
U nás prvnák zvládne si dát pak na tenký svetr ještě teplákový takový na zip svetr
@unuděná Ve třídě hodně větraj, tak mu v punčocháčích vedro není. Ty šatny mají opravdu strašný, úzký skříňky pro dva a vůbec nic na sezení. Tam se 30 dětí ani nwvejde. Do družiny už chodí dětí méně tak tam si kalhoty už převléká, aby nebyl jak prase. Děti co dojíždí busem punčocháče nebo spodky nosí, takže trapas to určitě není
@madyb píše:
@unuděná Ve třídě hodně větraj, tak mu v punčocháčích vedro není. Ty šatny mají opravdu strašný, úzký skříňky pro dva a vůbec nic na sezení. Tam se 30 dětí ani nwvejde. Do družiny už chodí dětí méně tak tam si kalhoty už převléká, aby nebyl jak prase. Děti co dojíždí busem punčocháče nebo spodky nosí, takže trapas to určitě není
Ja nevim, ale prijde mi, ze vubec nevnimas, co pisu, nebo nechapes?
Ty ses ptala, jak to udelat, aby synovi bylo na prochazce teplo. Tak jestli ma puncochace a pres ne dziny a porad mu je zima, tak to je dost divny ne? Pokud neni problem sedet v lavici v pucochacich + dzinech, tak at tak je dokud nepujde do druziny
a pokud se spoluzaci ve tride svlekaji do puncoch a legin, tak za me to v poradku uplne neni a svemu diteti bych to rozhodne neschvalila ![]()
@unuděná Já se ptala, poté co byl syn první den ve škole a byla mu zima. Nyní punčocháče nosí a zima mu není. Jiným směrem se diskuze začala zbytečně vyvíjet jako reakce na to, že je trapné nosit ve 4 třídě punčocháče.. Ve třídě má přes ně samozřejmě kalhoty stejně tak i ostatní děti. ![]()
@madyb píše:
@unuděná Já se ptala, poté co byl syn první den ve škole a byla mu zima. Nyní punčocháče nosí a zima mu není. Jiným směrem se diskuze začala zbytečně vyvíjet jako reakce na to, že je trapné nosit ve 4 třídě punčocháče.. Ve třídě má přes ně samozřejmě kalhoty stejně tak i ostatní děti.
Jo jenze ja tohle nepsala. Jako trapne jsem oznacila, kdyby se do nich syn soukal pred spoluzaky ve tride, zatimco ostatni jdou jen v dzinech ![]()
NO já bych teda opačně přemýšlela, i když často větrají, tak během té chvíle se topí a děti jsou spocené, a proto je jim pak venku zima, třeba z nás zatím problém neni prostě jdou ven hodí se jedna vrstva navíc- vrchní, spodní bych řešila vyteplenýma- slabě, a nebo riflema..
Zase to neni jak ve školce, že jdou na dvě hodiny a válejí se po zemi..