Prodej bytu bez realitní kanceláře

3519
18.2.15 09:17

Prodej bytu bez realitní kanceláře

Ahoj holky,
budu prodávat byt bez realitky, poradíte někdo, co je třeba zařídit? Nemám na byt hypotéku, ani nový majitel nebude mít. Kupní smlouva, návrh na vklad do katastru nemovitostí, převod energií na nového majitele, napadá Vás ještě něco? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24187
18.2.15 09:20

Daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
18.2.15 09:21

Řešila jsem ted taky sama prodej bytu. Je potřeba ještě ošetřit jak bude platit, využívá se notářská úschova peněz na to je potřeba svěřenecká smlouva. Ještě doporučuji předávací protokol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
18.2.15 09:21

A taky bych si ujasnila jak chcete provést placení peněz a to bych dala do smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.2.15 09:22

Doporucila bych pravni poradu a uschovu penez u notare - na dobu mezi uzavrenim smlouvy a prevodem na katastru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187

Předávací protokol určitě, dle mě je hlavně dobrý pro přepis energií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

@Hermina.p
jo, pravda, predavaci protokol urcite - presny stav bytu a zarizeni (koupelna, kuchyn atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3519
18.2.15 09:51

Super, díky moc! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3519
18.2.15 10:02

Ještě bych se zeptala, máte někdo tušení, jak se dělá ten návrh na vklad? A s kupní smlouvou mám asi přijít já jako prodávající a kupující ji bude případně připomínkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
18.2.15 10:13

Tak s kupní smlouvou bych přišla já, vložíš si tam co potřebuješ (připadně na čem jste se dohodli) a určitě bych ji nechala zkontrolovat právníkem. Pak zapracovat či prodiskutovat připomínky.

Na vklad jsem nesla jen příslušný počet kopií smluv, plus jsem si koupila kolek. Nejsem si jista, zda je nyní něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.2.15 10:14

Kupní smlouvy mi poslal e-mailem právník prodávajícího.
My jsme opřipomínkovali a protože prodávající nebyl proti, upravil právník kupní smlouvu.
Při předání jsme měli Předávají protokol, na kterém byly zapsány i stavy elektroměru a plynu. S tím jsem si nechala přepsat elektřinu a plyn na sebe, prodávající tam vůbec nemusel, jen chtěl, abych mu to naskenovala a poslala e-mailem, aby viděl že je přepsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
18.2.15 10:18

My jsme teď kupovali domek a kupní smlouvu a notářskou úschovu jsme zařizovali a platili my naší právničce. Lepší než platit realitku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
18.2.15 10:30

Doporučuji se obrátit na advokáta či notáře, vyřešíš vše najednou včetně úschovy peněz a všech dalších formalit včetně katastru a daní, navíc jsou ze zákona pojištěni k odpovědnosti za škodu, to samé se týká i úschov peněz. Nic z toho ti žádná RK nemůže garantovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí