Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Sára 1 tak já teď tašku věcí 134-146…3 zimní bundy, jedna prechodová, dvoje kalhoty,5 krát tepláky, 5 krát mikina a myslím cca 10 trik za 500…
A k tomu jsem zdarma přidala asi 4 čepice a 2 šály…
Ja ted koupila Superfity za 200 v super stavu pro holcicku, ale jsou to malinke velikosti 20, 21 tak ty byvaji skorem nenosene. Pak krabici nadhernych veci 80vel. za 800, ale v tom byla kombineza zimni HaM, saticky, kabatky…celkem 50 kusu top stav. Jinak po starsim jsem prodavala jenom zimni veci Tchibo a ted veci Lodger, Elodie Details, ty se prodavaji dobre.
@janickaIII píše:
@medunka23 to mas pravdu, ze jsou takovi, ale zase jsou i prodavajici, kteri prodavaji pepco veci treba o 40,– draz nez je v obchodes argumentem, ze preci pro tu vec museli dojet
@Bubla Bůčková píše:no mně se podařilo prodat vaničku za poloviční cenu a od paní krásný nepromokavý set za 150 z C. A.
tak mi to teď spravilo náladu. Obuv mám v plánu, pokud to samozřejmě půjde kupovat kolem té 500. Bata, Deichman
Kupovat použité boty se mi vůbec nechce, ale chápu, že na to spousta lidí nemá, tak je dobře, že je možnost koupit z druhé ruky, i když často je lepší a výhodnější koupit přesně jak píšeš Batu, Deichmann. ![]()
@janickaIII píše:
@Sára 1 prodala jsem nenoseny chlupaty overal z lidlu za 100,–, PC byla myslim 280,– nebo tak nejak, ale overal byl opravdu nemoseny jen vyprany a maminky se o nej skoro porvalynebo nove mikiny z tesca, jeste s visackou taky za 100,–, PC byla asi 250,–. Ano muze se clovek snazit prodat nove veci za stejnou cenu jako to koupily ale ja si rikam proc? Kdyz to nekomu poslouzi a udela radost, tak at se ty veci nosi, to ze to budu mit schovane ve skrini ze to mizna nekdy prodam nikomu nepomuze. Ale ja jsem v prodeji asi „blba“ proste se veci zbavim i za symbolickou cenu nez abych to mela doma. Jinak kdyz se snazim neco koupit ja, tak vetsinou nic nekoupim, protoze vazne nechapu jak nekdo muze prodavat nosenou vec z lidlu o 50 nebo 100,– levneji nez je nova. A ani moc nemam rada takove to, vec stala 3000,– ted to prpdavam za 700,– co by lidi jeste chteli… Kdyz kupuju starou vec, tak me vazne nezajima za kolik ji prodavajici koupil a reci o tom ze je to ta a ata znacka jsou mi jedno. Jde mi o funkci ne o znacku.
Ono dneska má třeba decathlon kvalitní zimní kombinézy právě kolem těch 700 a máš to nové a vybereš si barvu. Chápu, že to má svoje kupce, někdo tráví dny na sjezdovce, dítě dole v kočáru, ale široká cílovka to nebude. Vždyť všem ty děti rostou a za tři měsíce budeš kupovat znova. Další věc si někdy představím, že by většina mého šatníku a třeba bot byla po někom… Popravdě divná představa
a to už se jako dospělý ani nepocuravame, nevalime po zemi, nekydame si na oblečení jídlo ani neslintame
prodej hraček pro kojence je pro mě totální sci fi, darované jsem s rozpaky primula a někde hluboko založila. Nehledě na to, že nikdo neví, co koupit dítěti, co přinést jako návštěva dítěti, tak věřím, že ty 200 na nové chrastítko, kousatko každý najde.
@Petra Z píše:
@Sára 1 tak já teď tašku věcí 134-146…3 zimní bundy, jedna prechodová, dvoje kalhoty,5 krát tepláky, 5 krát mikina a myslím cca 10 trik za 500…
A k tomu jsem zdarma přidala asi 4 čepice a 2 šály…
Ano to je symbolická cena ![]()
@kytkalenka píše:
Ja ted koupila Superfity za 200 v super stavu pro holcicku, ale jsou to malinke velikosti 20, 21 tak ty byvaji skorem nenosene. Pak krabici nadhernych veci 80vel. za 800, ale v tom byla kombineza zimni HaM, saticky, kabatky…celkem 50 kusu top stav. Jinak po starsim jsem prodavala jenom zimni veci Tchibo a ted veci Lodger, Elodie Details, ty se prodavaji dobre.
Kde si to koupila jestli můžu? ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Ono dneska má třeba decathlon kvalitní zimní kombinézy právě kolem těch 700 a máš to nové a vybereš si barvu. Chápu, že to má svoje kupce, někdo tráví dny na sjezdovce, dítě dole v kočáru, ale široká cílovka to nebude. Vždyť všem ty děti rostou a za tři měsíce budeš kupovat znova. Další věc si někdy představím, že by většina mého šatníku a třeba bot byla po někom… Popravdě divná představa![]()
a to už se jako dospělý ani nepocuravame, nevalime po zemi, nekydame si na oblečení jídlo ani neslintame
![]()
prodej hraček pro kojence je pro mě totální sci fi, darované jsem s rozpaky primula a někde hluboko založila. Nehledě na to, že nikdo neví, co koupit dítěti, co přinést jako návštěva dítěti, tak věřím, že ty 200 na nové chrastítko, kousatko každý najde.
Já kupovala pro dceru hodně Essi. Ale ty jsou nošené. To mi bylo řečeno, jak to prodám bez problémů. No a pak mám takové ty menší botičky, kdy dítě ještě nechodilo - to je jak nové - taky Essi. Pak mám něco Nike. Ty malé botičky jsou fakt jako nové a myslím, že ani není potřeba kupovat nové.
@kytkalenka píše:
@Bubla Bůčková místní FB bazárkové skupiny a i Market place na FB
Aha, tak to u nás bohužel. Můžu koupit tak akorát nosenou mikinu Next za 300. ![]()
Zdá se mi to, nebo se s masovým nástupem barefoot přestaly kupovat nošené konvenční (třeba i kompromisní) boty? Nebo je to nástupem facebookových bazarů a s tím spojeným úpadkem klasických (mimibazar, emimino)? Vždycky jsem prodávala relativně zachovalé boty za 20 - 25 % kupní ceny do pár týdnů. Teď vidím, že si lidi řeknou klidně víc než 50 % PC za barefoot a klasické boty nikdo moc nekupuje. Přitom obuvi prodávající konvenční boty masově nekrachují. Svoji roli samozřejmě hraje i zvýšení ceny poštovného. Kolikrát prodávám boty za téměř symbolickou cenu, ale poštovné je kupujícímu prodraží o 50 %…
Chtěla bych všechny boty, co mám, někomu darovat. Dají se dát do kontejneru na oblečení? Nevím, jestli se tam můžou dát i boty. A jestli boty rovnou nevyhodí. Přece jen - když je tam hodím, tak se pomačkají, zničí. Nic v okolí nemáme - žádný azylák - a strávit tím den, že to někam povezu, nechci. Některé boty jsou na donošení, některé jsou nepoužívané a jako nové - takové ty menší velikosti, bačkorky. Je mi to líto je vyhodit. Myslela jsem, že je prodám, ale s tím se už nechci moc zabývat. Zkoušela jsem i fb skupiny - daruji, swap, ale žádný zájem.
@Sára 1 co nějaký dětský domov, kojenecký ústav? Tam jsem nesla dvě plný tašky taky, i babycalm nepoužitej jsem tam odnesla a byli vděční za všechno. Do azyláku bych to nevozila, v Praze jsem taky chtěla udělat dobrý skutek a neměli o to zájem.
@Sára 1 darovala jsem boty za odvoz na nevyhazujto.cz. Do kontejneru na obleceni je take obcas dam, kdyz se mi nechce s nikym domlouvat na predani. Ale ja tedy obecne nerada do tohoto kontejneru davam veci. Opakovane jsem videla, jak z toho lidi tahaji obleceni ven a nebo i ti, co pro obsah prijedou, si to rovnou tridi. Moje zkusenost je, ze nejrychleji veci zmizi od kontejneru
Co se zeptat ve skole/skolce? Treba tam je nejaka rodina, ktera by boty uvitala.